Airpang

Direktlänk till inlägg 29 juli 2015

HFT-reglementet

Av Johnny Ottosson - 29 juli 2015 06:30Sv Jägareförbundets Jaktstigsskytte

 

 Igår så fick jag lite frågor om hur Sv Jägareförbundets Jaktsskytte fungerar och vilka regler som gäller. Här kommer därför hela reglementet för den som så önskar studera detta. 


9 Luftgevärsskytte i Svenska Jägareförbundet

 

9.1 Inledning

Skyttet sker mot viltfigurer som fallmål och/eller skidskyttemål med en eller flera prickar. Skyttet genomförs med luftgevär med valfri kaliber och arrangeras som jaktstig med olika antal stationer beroende på arrangemang.

Fallmålskyttet kan ha två olika inriktningar, dels ett prova på skytte, dels ett tävlingsskytte. Prova på skyttet är ett introduktionsskytte oftast för ungdomar vid olika arrangemang med skolor eller på fritiden med jaktskytteklubbar/ jaktvårdskretsar.

Tävlingskyttet genomförs med klassindelning på person och vapen.

 

9.2 Prova på skyttet

Inga krav på hur det arrangeras.

 

9.3 Tävling

Klassindelning, vapen: Brytvapen/sidspännare och övriga vapen ( kolsyregevär eller sådant vapen som drivs med annat liknande utskjutningsmedel ).

 

Klassindelning, person: Jägareförbundets ordinarie klassindelning förutom juniorklassen. Denna startar året man fyller 15 år. Yngre skjuter i åldersklasser med ett års intervall upptill året man fyller 15 år. Klasserna under 15 år får skjuta med stöd.

 

Tävlingarna genomföres som en jaktstig med stationer. Jaktstigen ska omfatta 40 mål i en hel stig eller 20 mål i en halvstig. På varje station ska 2-4 mål beskjutas. Skjutavstånd ska variera mellan 10 till 25 meter.


Att tänka på

Arrangera fallmålskyttet så att det blir roligt och skjutvänligt!

 

Thats it!  Mer regelverk är det inte att hålla reda på egentligen. Sedan finns det en del övergripande regler som är gemensamma för alla jaktstigsskytteformer inom SvJF, exempelvis att tävlandens kläder ska vara "jägarmässig", alltså inte innefatta kulörta skyttejackor med artificiellt stöd och liknande (§2.8.4). 

 

Som synes så är inte det luftriktade tävlingsreglemetet speciellt detaljerat och av den anledningen så tillämpade vi det brittiska HFT-reglementet mer eller mindre rakt av.

 

Vill man starta en klubb så finns det en utmärkt guide på forumet: 

 

http://www.luftvapen.info/viewtopic.php?f=61&t=4281

 
ANNONS
 
Ingen bild

Martinw

29 juli 2015 11:36

När sköts det tävlingar sist efter engelska hft-regler?

Johnny Ottosson

29 juli 2015 12:06


Jag sköt säsongen 2005 och i Dalby med SLUG som arrangörer gick ett RM.

Sedan vet jag att Onsala körde HFT i början, kan det ha varit 06/07?

Ska försöka komma åt en gammal lös hårddisk jag har liggandes o se om jag kan få fram lite gamla foton, det hade varit kul.

 
Ingen bild

Martinw

3 augusti 2015 22:40

När jag började skjuta -06 var det inte hft-regler, jag tänker då mest på jaktstöd och fast parallax.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 juli 23:00

En aldrig sinande utveckling..     I begynnelsen var FX2000.....i alla fall för dagens FX Airguns AB För någon vecka sedan så skrev jag lite om hur imponerad jag är av utvecklingen hos FX Airguns och när den här typen av lovord haglar öve...

Av Johnny Ottosson - Söndag 7 juli 16:30

Gammalt gevär - nya diaboler...     JSB pressar ständigt gränsen för vad som är möjligt - till gagn för alla entusiaster!   Efter många om och men så begav jag mig äntligen iväg till min skjutplats för att pröva de JSB Heavy Mk2 som jag...

Av Johnny Ottosson - Lördag 6 juli 21:00

    Den iranska vinden!     Air Arms Shamal var ett mycket viktigt vapen i utvecklingen av dagens moderna PCP.   I mitten av 1980-talet så ägdes varumärket Air Arms av Bob Nicholls genom sitt företag NSP och direktören för den här verk...

Av Johnny Ottosson - Måndag 1 juli 19:00


  Globaliseringen!     I april 2001 så köpte jag mitt första PCP från FX Airguns - ett litet företag med ett enda vapen i sortimentet.   På det svenska luftvapenforumet så går det just nu en intressant tråd om huruvida FX Airguns har "g...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se