Airpang

Direktlänk till inlägg 12 juli 2015

Personligt..

Av Johnny Ottosson - 12 juli 2015 10:30


 

Mina egna val


  Walther LGV Master


Efter gårdagens inlägg om världens bästa luftgevär så kom snabbt följdfrågan om vad jag själv hade valt. När man rekommenderar ett vapen så är det ju ofta med köparens eget perspektiv framför ögonen, de högst privata preferenserna är däremot ibland något helt annat. Ett allmänt smart köp behöver ju inte per automatik vara detsamma som det val som hade tilltalat en själv personligen.


Hade jag kommit in helt "tom" till hobbyn och önskade ett fjädervapen så hade förmodligen Walther LGV Master varit mitt givna val. Köper jag bössan ifrån Sportwaffen-Schneider så får jag betala €360. Med frakt till Sverige så hade totalsumman blivit 3630 SEK.


Detta är ett mycket intressant pris för ett vapen på den här nivån. Jämför man med en HW30S så är skillnaden ca 1600 kr. Dock så vill många (jag också) montera ett tuningkit och ett sådant (Vortek) kostar ju 900 kr och då är skillnaden bara 700 kr. För detta så får jag aktivt piplås, inre glidlagringar i syntet osv.


Väljer man ändå ett tuningkit till LGV så kan ett med valfri effekt köpas för 400 kr (+frakt). Själv så hade jag nog valt full effekt med kaliber 22 om jag ändå hade lagt vapnet på licens. Det ger bra allroundkapacitet för såväl skyddsjakt som tävlingar i en klass som idag nästan fullständigt saknar konkurrans.


I övrigt så hade jag tagit bort de öppna riktmedlen och sedan monterat en airstripper ifrån FX Airguns, liksom ett shroudrör, ungefär halvvägs tillbaka längs pipan och några centimeter framåt.


The Airking!  


Ett annat alternativ om effekt vore mer intressant och budgeten generösare är Diana Airking. Själv hade jag valt laminatversionen som hade kostat mig 5800 kr inklusive frakt och sedan hade jag fått hosta upp ytterligare 800 kr för ett bra tuningkit. Mycket pengar men bättre än så blir inte ett fjädervapen 2015.


På sista raden så är dock prisskillnaden för stor - 3600 kr mot 5800 kr och detta hade talat för LGV, såvida jag inte har ett oundgängligt "behov" av ytterligare kraft samt rekylfriheten.


Betänk att om man köper en helt vanlig HW95, ett för övrigt helt utmärkt vapen, så får man ifrån Sportwaffen betala 3040 kr - en skillnad på 560 kr. I skenet av detta så är känns en femhundring högst rimligt för glidlagringarna och det aktiva piplåset. Tyvärr så kommer LGVs finesser till en annan nackdel - 700 gram extra vikt jämfört med 95. På full effekt så är dock inte vikten riktigt lika känslig, den hjälper ju dessutom till att hämma rekylen.


Walthers båda modeller LGV/LGU har tyvärr hamnat lite i skuggan av de mer etablerade modellerna ifrån främst Weihrauch och Air Arms. Detta är lite synd, får de flesta entusiaster bara möjlighet att pröva en LGV/LGU i praktiken så hade jag varit övertygad om att dessa modeller skulle hitta betydligt fler köpare än vad som är fallet nu.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Kjell

12 juli 2015 20:48

Var köper jag Walther LVG i Cal 22 har bara hittat den i 177

Johnny Ottosson

13 juli 2015 19:13


Bra fråga!

Den förefaller ha utgång som 22 inom EU.

Jag hittar den bara i USA med kaliber 22.

 
Ingen bild

Kjell

12 juli 2015 20:56

Skall vara Walther LGV.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Måndag 11 feb 14:00

American Classic!         Den har varit med i över 70 år nu - här modell 1949   Få vapen klarar att vara i produktion under sju decennier och dessutom fortfarande vara storsäljare. En av dessa är Crosmans multi-pump pistoler som har sål...

Av Johnny Ottosson - Lördag 9 feb 16:30

    From Russia with love!   Perfekt anpassad för marknader med begränsad effekt.   En av de främsta fördelarna med en bullpup är ju att de tillåter användandet av en riktigt lång pipa i ett relativt kompakt format, sett till vapnets t...

Av Johnny Ottosson - Torsdag 7 feb 20:00


    Nu närmar det sig!     Snart är det bara att ta med sig licensen och handla...   Nu börjar EUs vapendirektiv att bli verklighet även för svensk vapenlagstiftning och den mest glädjande nyheten är att dämparna äntligen blir tillstånd...

Av Johnny Ottosson - Torsdag 7 feb 18:30


  Anschutz 9015H      Visst är 20.000 kr mycket pengar för ett luftgevär men inte värre än en Steyr.   Vill man sticka ut lite från mängden så kan Anschutz vara ljuset i Steyr-mörkret, ibland så är det ju roligt med något annorlunda utan ...

Av Johnny Ottosson - Torsdag 7 feb 18:00


  Still going strong !     BSA Supersport   En riktig klassiker som fortfarande saluförs till måttliga pengar (£199) och som har funnits med på marknaden i mer än tre decennier. Ska sanningen fram så är den konstruktivt sett en arvtagare...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok

Visitors

Följ på Instagram

Airpang på Instagram

https://instagram.com/airpangsweden/

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se