Airpang

Direktlänk till inlägg 8 juli 2015

Rykten...

Av Johnny Ottosson - 8 juli 2015 11:00



Spekulationer runt JSB

 

  

JSBs diaboler har alltid haft ett genuint gott rykte...



Under de senaste dagarna så har det florerat en flod av rykten runt JSB på främst FB men även på olika forum och bloggar. Källan till mycket av detta är en post på Airgun Gurus blogg som man kan läsa här: 


http://airgungurus.com/2015/07/04/jsb-in-trouble/


Vad man säger i korthet är att olika distributörer av JSBs diaboler har pressat priserna såpass hårt att JSB har hamnat i finansiella problem och därmed blivit tvungna att släppa lite på sin kvalitetskontroll. Med andra ord så vill olika distributörer bara köpa stora volymer diaboler och kräver då ett lägre pris - annars köper de inte alls och då står JSB stilla. JSB måste då öka tempot (produktionen), vilket i sig självt innebär att det blir svårare att hålla uppe kvalitén, samtidigt som man få mindre betalt för sin produktion.


Lösningen för JSBs del är att förbilliga tillverkningen igenom att köra formarna längre, när de egentligen borde ha kasserats, samt att rationalisera (bort?) efterhandskontrollen av produktionen. Då får man ut billigare diaboler och återförsäljarna blir nöjda som får billiga (=lönsamma) diaboler att sälja. Förlorare (i det korta perspektivet) blir bara ett av de tre leden, nämligen kunden - som får en sämre produkt.


JSB själva löser en del av problemet igenom att skapa en Premiumlinje med hög kvalité som man kan ta ordentligt betalt för och som kunderna är villiga att betala mera pengar för att köpa. När kontrasten nu dessutom ökar mellan vanlig och premium så ökar också incitamentet för kunden att köpa premium. Måste man ändå slänga hälften av diabolerna i en vanlig ask så blir ju de kvarvarande ändå lika dyra som premium och då kan man ju köpa premium direkt för att slippa sorteringsarbetet.


I det scenariot så blir förlorarna de som säljer icke premium JSB och i synnerhet sådana som säljer under sitt eget varumärke och inte JSBs eftersom köparna då sätter deras diaboler i samband med JSBs vanliga produktion och inte med premiumdiaboler överlag.


Slutligen och viktigast av allt - detta är ännu bara rykten!


Vad vi "vet" är bara en enda artikel ifrån en enskild blogg som dessutom "förankrar" ryktet i att undersöka innehållet i EN enda burk med diaboler. Nu kan man naturligtvis invända att X antal andra entuisaster också rapporterar stora mängder dåliga diaboler i sina egna burkar men jag vet av erfarenhet att om man påstår att något är på ett givet sätt så kommer ofelbart ett stort antal människor också att övertyga sig själva att det förhåller sig på just detta sätt igenom sina egna "upptäckter". Man ser helt enkelt det man vill se eller tror sig vilja se och dettat behöver självfallet inte stämma med sanningen i dess objektiva mening.


För min egen del så är det alltså business as usual - jag har gamla batcher med diaboler som jag skjuter ifrån och de enda nyköp jag har gjort på sistonde är endera Premium eller RS, där ingendera har uppvisat nämnvärda avvikelser.


Till detta råder jag även alla andra - sitt still i båten.


Ni ser ju själva med vilken hastighet detta rykte likt en löpeld har sprungit igenom alla de kanaler över hela Europa där entusiaster samlas och allt härstammar (mig veterligen) ifrån ett enda blogginlägg ifrån en enda blogg som dessutom förefaller vara helt utan historia. Vilka är "Airgun Gurus", vilken bakgrund har de och vems agenda för de?


Vill man spekulera elakt så kanske de till och med är ägda/sponsrade av HN eller någon annan aktör....?



 
 
Ingen bild

Fonky

9 juli 2015 10:39

Tråkigt om det är sant :(

Johnny Ottosson

9 juli 2015 11:18


Allting förändras ju.

Om man upplever att man vill ha bättre diaboler så finns ju alltid JSB Premium eller andra fabrikat.

 
Ingen bild

_Axel_

9 juli 2015 13:23

Varför lägger du upp länkar när det inte går att klicka på dem? Du kan åtminstonne tinyurla dem...

 
Ingen bild

_Axel_

9 juli 2015 13:24

f´låt funka nu

 
Ingen bild

-Jonas-

11 juli 2015 07:33

Ojo, vi måste starta diabolupproret!
Betala 1 krona mer per burk som går direkt till kvalitetskontrollanten.

 
Ingen bild

Silwer

11 juli 2015 08:59

imo är det inte så enkelt som "köp vår dyrare produkt om du vill ha bra grejor" utan man förstör sitt anseende här, kanske för alltid.

Hoppas det var värt de kronorna per burk att bli Hatsan special

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards