Airpang

Direktlänk till inlägg 4 juli 2015

As times goes by..

Av Johnny Ottosson - 4 juli 2015 14:00



Forum förändras..



Idag fick jag uppgifter om att det hade inträffat förändringar i driften på det gamla forumet Airgun och minsann... Det visade sig att man hade skiftat ifrån grön till blå layout och den gode Ogster har fått glädjen att bli Administratör där. Ägandeskapet är dock helt oförändrat, märk väl.


Ska sanningen fram så trodde jag att Airgun skulle gå sotdöden till mötes men det forumet verkar likt katten ha ett flertal liv att erbjuda. En gång i tiden den svenska luftvapenvärldens absoluta nav med hektiskt tempo och febril aktivitet men sedan de senaste åren mer en plats med en synnerligen tynade tillvaro. Kanske kan man nu uppleva en renässans när LuftvapenInfo allt mer har centrerats runt Field Target istället för mer allmänt rekreativt skojskytte? 


Vidare så har jag fällt in lite nya länkar här på Airgun och jag vill särskilt flagga för Daniels eminenta guide till Field Target - bra jobbat där! Länkarna finns som vanligt till vänster om själva bloggens inlägg.



 
 
Ingen bild

Fd info medlem

5 juli 2015 09:30

Helt underbart.
Bara hoppas självälskarna stannar på info nu.

 
Ingen bild

Patrik

5 juli 2015 17:14

Det var det dummaste jag hört, jag hänger på båda forumen dock är Airgun.se inte så aktivt längre.
Vaför???

 
Ingen bild

ogster

5 juli 2015 19:55

En sak i taget, tanken är till en början att få lite mer liv i forumet.
Även att alla vi som ser skyttet som en rolig hobby ska kunna va å byta erfarenheter nånstans, tävlingar kan ju också va kul sålänge det är på rätt nivå ;)

Det är stor skillnad på Tävlings/tränings människor och oss som gillar att skytte som en hobby.

 
Ingen bild

Patrik

5 juli 2015 20:50

Helt klart Ogster, men att hålla på som "Fd info medlem"???
Skall väl nämna att Airgun.se hade ett antal självälskare när Daniel startade upp info, då också jag hoppade ur Airgun.

Jag hoppas att fler tittar in på Airgun.se och skriver mer, där finns en databank om och med luftvapen som inte finns att finna någon annan stans.

 
Ingen bild

Undrande

8 juli 2015 00:02

Har mycket svårt stt tro att något ska bli bättre om Leif är kvar som ägare. Har hört samma visa flera gånger förut (johnny och -jonas-), men inget blev bättre. På lång sikt Ändå önskar jag Ogster lycka till - en riktig luftvapenentusiast - få slår honom på fingarna.....

Johnny Ottosson

8 juli 2015 10:58


Jag förstår din oro och många har uttryckt exakt samma tankar, därav mitt påpekande i inlägget om att ägarskapet är oförändrat.

Just i detta faktum så får Ogster sin största utmaning, utan tvekan.

Problemet är att så länge detta förhållande råder så kommer nog inte alla att våga sig tillbaka till Airgun.

Självklart så ställer jag mig också till raden som lyckönskar Ogster - en mycket duktigt och dessutom trevlig kille.

 
Ingen bild

Skogshuggarn

8 juli 2015 21:54

ogster är den person som har största erfarenheten av moderering,han har förut varit moderator på info och airgun,han vet hur en slipsten ska dras,jag tror på honom ! Det jag däremot inte tror är att Leif kommer släppa sitt skötebarn Airgun.se och som också är ett monument över hans stora intresse,varför skulle han göra det ?


Johnny Ottosson

9 juli 2015 00:32


Det kanske är ett monument över honom snarare än hans intresse?

Ogster är för övrigt absolut en bra kille och mycket väl lämpad för uppgiften.

Tyvärr så kommer han att bära bojsänke igenom att Airgun belastas av sin ägares närvaro i kulisserna.

Kul att se dej igen, förresten!

 
Ingen bild

Silwer

11 juli 2015 09:04

Med samma admin är det skitsamma, då han är så ostabil som ägare kommer det bli skit igen bara.

Totalt opålitligt och lögnaktigt skräp.

 
Ingen bild

-Jonas-

11 juli 2015 20:05

Ogster gör nog bäst i att snabbt lära sig hur det funkar och sen sparka ut Leif och täppa till alla kryphål där han kan leta sig in igen.
När jag hade forumet och Leif ville ha tillbaka det så hade han en massa vägar in, tillslut hotade han att radera hela databasen om han inte fick tillbaka det.
Bara ett tips, jag har flera...

Johnny Ottosson

12 juli 2015 10:01


Jag vet att du blev illa manglad i samband med detta och det var den främsta anledningen till att jag inte ville återgå till det forumet efter att han hade ångrat sig och ville ha fart på det igen.

 
Ingen bild

Skogshuggarn

12 juli 2015 01:34

jag tolkar Ogsters inlägg i den här spalten som att det inte står i första rum att övertaga Airgun,att få lite mer liv i forumet är snarare avsikten.

Bara att en sådan här diskussion finns om att Leif gör luftvapen sverige en tjänst i att avträda gör honom själv taggad att trotsa det som vore bäst för ett livligare forum. Han har själv beskrivit sig som nyckfull och med de orden håller han sig så nära sanningen som möjligt.

I går lästa jag en tråd om Ft på Airgun,den var från slutet av 2014.Tråden startar Leif själv och kommer snart i klinch med tre kombattanter som är kända företrädare för att ha påverkat Ft utvecklingen till så som vi nu har det. Det konstiga är att tråden slutar med ett hänglås på ett ämne som Leif själv valt att debattera . Just det tillvägagångssättet vittnar om att man inte kan hantera helt normala stämningar som uppstår i en dialog på ett forum.

Sånt djävla skit kan man inte hålla på med om man är administratör.

Johnny Ottosson

12 juli 2015 10:08


Jag var själv lite nyfiken på varför Ogster var intresserad av att sätta sig i ett sådant samarbete?

 
Ingen bild

-Jonas-

12 juli 2015 02:00

Det finns 243 fler exempel.
De viktigaste var nog när han trodde han ägde reglerna till tävlingarna eftersom de framformats på forumet. Det tog hus i helvete...
Nästa var när han påstod att han ägde alla rättigheter på bilder och inlägg publicerade på forumet. Det tog hus i helvete och det blev starten på luftvapen.info, då daniel blev sur och startade ett eget forum.

Johnny Ottosson

12 juli 2015 10:07


Fördelen med Airguns ledning är ju att det har skapat mängder av offsprings.

Jag skapade själv Airpang när det hotades om att Airgun skulle raderas. Det fanns ju inget skäl att producera mängder med artiklar till ett forum som någon annan har egen kontroll över och som när som helst kunde försvinna.

Bättre då med en egen plattform där man själv avgör hur länge materialet ska ligga ute och där det inte försvinner annat än om jag själv tar bort den.

Ingen annan än jag själv drabbas ju om det bara är mina egna artiklar som försvinner.

 
Ingen bild

Silwer

13 juli 2015 21:06

Jaha ja nu börjar sanningarna komma i dager, inget nytt för mig förstås men vissa blev sparkadepå flera gånger efter böner om att komma tillbaka.

Vi kan låta Leif vara nu, han har redan själv förlorat all respekt utan hjälp av andra.

Hade han skött det här smidigt hade det rillat på även om det troligen ändå delöats i två då det berodde mer på att nybörjare kände att de ville prata om vissa vapen men inte fick svar de ville ha på Airgun.

At då senare kasta in kinavdelningar osf och vända på steken gjorde det bar konstigare då det sågs som att nån inte visste vilken linje han hade valt.

Vi vet ju vilken period som var störst JO när inte Leif var särskilt deltagande utan mer av en skuggfigur bara med andar drivande moderatorer.

Jonas hann liksom inet göra så väldigt mycket och orden som sagts var inget värda, och det är där det brustit i detta och därför vill inte folk dra igång forumet idag ens som det nu är.

OBS allt baserat på att det ens går att bedriva et andra forum längre då tiderna förändras, den här storhetstiden är nog nästan 10 år sen nu så att säga.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skapa flashcards