Airpang

Direktlänk till inlägg 31 maj 2015

Helgen...

Av Johnny Ottosson - 31 maj 2015 22:00



 

De gångna två dagarna..

 


En liten enkel och - inte minst - billig kamera..  


Under helgen så har jag inte haft så mycket tid på mig att varken skjuta eller blogga. Under lördagen så var jag iväg till bakluckeloppis uppe på Backamo, i hopp om att kränga av lite överblivna prylar. Av försäljningen blev intet men däremot så köpte jag en digitalkamera. 


En annan besökare sålde en liten smidig begagnad Samsung i nyskick tillsammans med ett 2 GB minneskort och nya engångs AA batterier och överföringskabel men utan manual och kartong för det synnerligen facila priset av 40 kr (!).


Fungerade gjorde den och fotade utmärkt så kamera och pengar bytte raskt ägare.


Nu kan jag ingenting om kameror men jag kunde se att den hade 12.2 megapixlar, den hade vanliga utbytbara AA-batterier som drivkälla och ett hyfsat SD-kort liksom ett varumärkesfabrikat (Samsung) o till det så kan jag riskera 40 kronor utan att oroa mig.


Undertill så fanns det en gänga som passar till min Serben kamerarigg för kikarsikte - nu kan jag börja fota och inte minst filma igenom kikarsiktet igen - det ska bli kul!


I övrigt så har jag trixat lite mer med laseravståndsmätaren och lärt mig lite mer om dess egenskaper och tillkortakommanden. Om jag mäter mot en vinkelrät ljus bakgrund så är det enkelt att få bra resultat och i synnerhet under mulet väder/skugga eller skymning. Fullt solsken och mörk bakgrund är fortfarande ett problem, liksom om man mäter mot ett diffust mål (typ lövverk etc). Övning ger emellertid färdighet och kom jag inte kan mäta det jag avser att mäta så kan man ofta mäta ett lämpligt objekt i närheten av målet och därefter skatta avståndet rimligt exakt, i alla fall bättre än direkt ifrån utgångspunkten helt utan avståndsmätare.


Jag börjar känna mig mer och mer nöjd med den här mätaren och inte minst i skenet av 175 kr.

 
 
Ingen bild

Ingmar Bergman

1 juni 2015 12:17

Det är kul när man kan göra sådana fynd och för fyrtio spänn dessutom. Ska bli intressant att se bilder och film,hur den funkar genom siktet.

Johnny Ottosson

2 juni 2015 06:07


Ja, det är kul att filma men jag tycker att det är svårare och mer tidskrävande än att skriva då därför finns det mer text än bilder/film här på bloggen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards