Airpang

Direktlänk till inlägg 30 maj 2015

En ny poll...

Av Johnny Ottosson - 30 maj 2015 18:30



Har ni sett?


Jag har efter typ 2 år fått ändan ur vagnen och uppdaterat pollen till vänster på bloggen. Bara att göra er röst hörd om vad ni tycker om sidan som sådan.

 
 
Ingen bild

Leopold

31 maj 2015 02:06

Johnny, jag tror de där typen av undersökningar är helt meningslösa. Jag har inte svarat och tänker inte göra det heller. Frågan kan inte besvaras från min synvinkel. Kanske andra kan svara vad vet jag.

Som jag ser det, det du behöver göra är att vara lyhörd för de frågor och svar som folk bidrar med på din blogg. Nothing more, nothing less. Enkelt kan tyckas men jag förstår att det inte upplevs så enkelt alla gånger.

Jag uppskattar din blogg för att den samlar en hel del folk som kan få en del svar kring luftvapen och tävlingsformer, jättebra att du bidrar till det växande intresset för luftvapen Johnny och i synnerhet Field Target som är det jag själv tycker är roligast just nu!

Johnny Ottosson

2 juni 2015 06:08


Jag tror också att sådana undersökningar har ett måttligt värde men när funktionen ändå finns så kan man ju trots allt nyttja den.

 
Ingen bild

Jur.kand §

2 juni 2015 11:48

En till sak som är jättebra utöver att du bidrar till det växande intresset för luftvapen och då i synnerhet Field Target,det är att ingen bloggbesökare kan komma åt att banna dig för dina åsikter skull. Ingen kan heller komma åt att banna dig av ren nitiskhet. Det ända som kan ske är att tama fördömanden smygs in bland kommentarerna på det sätt som skrevs Söndag 31 maj 02:06,detta påhopp hanterar du galant !

 
Ingen bild

Leopold

2 juni 2015 18:35

Jur.kand om det är min kommentar du menade så är det inget fördömande eller påhopp, då har du tyvärr misstolkat totalt vad jag skrivit. Jag förklarade att jag visserligen inte kunde svara på den ställda frågan men gav ändå uppskattande feedback genom mitt svar som du kanske noterade.

Jag kan förtydliga vad jag menar för dig.

Jag tycker alltså att Johnny gör ett bra jobb med att uppmärksamma diverse händelser som är intressanta för de som läser bloggen, dessa kommenteras av Johnny och andra bloggbesökare och jag tror det bidrar positivt till både luftvapenintresse och till lv-sport bla FT. En del missförstånd kan ganska enkelt redas ut på det här viset och det är bara bra som jag ser det.

Att det inte alltid är enkelt att driva en blogg och att kunna vara lyhörd för kommentarer beror nog till stor del på anonymiteten hos kommentatorer, detta kan vara ett bekymmer och jag har förståelse för det.

 
Ingen bild

Will

7 juni 2015 21:49

Som ny i luftskyttesfären online (luftvapen.info, robsoft, airpang etc.) blir jag ofta förbluffad över hur småsinta vuxna män kan framställa sig själva. Trots att det finns en stor kunskap och delat intresse för sporten får jag uppfattningen att det finns en sedan länge pågående dispyt sinsemellan stora delar av de mer kända profilerna inom sporten. Nu vet jag inte om detta stämmer och vad det i så fall härstammar från, men det gör inget gott intryck på oss nykomlingar. Jag tror därför att det tåls att tänkas på, på vilket sätt man uttrycker dessa meningsskillnader i offentliga forum. Ibland kan det likna påhopp och smutskastning snarare än civiliserad diskussion. I detta fall var det bara tjafs, men icke desto mindre tydligt.

Johnny Ottosson

9 juni 2015 19:39


Detta är en helt korrekt iakttagelse.

Skiljelinjen går mellan två fraktioner:

A. Dessa vill att all luftvapenhobby sker i enlighet med lagstiftningen. Vapnen används huvudsakligen för tävlingsbruk eller legal skyddsjakt. Man föredrar vapen med lägre effekt och inte sällan mycket dyrbara vapen.

B. Dessa tycker att luftvapen ska vara kul, man gillar att meka och är inte så noga med licenser eller annan formalia. Träffarna behöver inte vara tävlingar utan det räcker med att man möts och plinkar lite tillsammans. Ofta byter man vapen frekvent, man har fler fjädervapen och föredrar bössor med högre effekt och grövre kaliber.

Det är väl lite som med motorcyklar, vissa gillar att åka chopper andra gillar att köra enduro.

 
Ingen bild

Jur.kand §

8 juni 2015 20:22

Hej Will

Du har uppmärksammat hur småsinta folk är,varför provar du inte att starta en tråd på forumet för att komma till rätta med dessa folks beteenden. Om det som du befarar men inte riktigt vet om det stämmer är sant så skulle det kanske vara nyttigt för forumets utveckling med en ventilation i ämnet åtföljd av en sanering bland dessa åsikt och ordbasjare som toppstyr svenska luftvapenintressets utveckling.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skapa flashcards