Airpang

Direktlänk till inlägg 9 april 2015

Tänkvärt

Av Johnny Ottosson - 9 april 2015 11:45



Frakter och att handla ifrån Sportec



Med anledning av min nyförvärvade Crosman 1701 så har jag funderat på att köpa en liten smidig väska. För en pistolkarbin som man dessutom enkelt kan plocka isär för ännu mindre format så vill man ju inte gärna gå omkring med ett 125 cm långt gevärsfodral.


Jag googlade därför runt lite och hittade en lämplig väska för 250 kr hos Sportec. Glad ihågen så började jag köpa den i deras webshop och som ni säkert vet så ser de flesta webshops ut på ungefär samma sätt. Har man handlat hos en näthandlare så har man ju till principen handlat hos nästan alla. Man går till kassan, knackar ner sina uppgifter och väljer därefter betalningssätt. Man kan näst intill göra processen i sömnen om man är van vid att handla i webshops då o då.


Men..


Plötsligt så hickar man till, summan för min 250 kr väska blev 675 kr!?


WTF?


Skrev jag in fler än 1 väska måntro?


Nä, det var helt enkelt bara frakten!


Man begär 425 kr för att ordna frakt för en liten lätt plastväska!


Vid ett närmare studium av fraktmöjligheterna så visar det sig att webshopen automatiskt väljer det dyraste fraktalternativet och att det faktiskt också finns billigare val. Som bäst så kan man komma undan med 225 kr frakt om man väljer det billigaste valet av de föreslagna alternativen.


Dags att stämma till lite eftertanke.


När jag handlar på eBay så kan jag få fri frakt i priset när jag beställer prylar ända ifrån Kina så nog borde det gå billigare att skicka 1 kg gods inom Sverige? Efter en stunds googlande så hittar jag en motsvarande väska hos en annan aktör för 189 kr. Denne handlare begär 49 kr för frakten. Mindre än en fjärdedel.


Att köpa prylar över nätet är idag närmast legio och i synnerhet när man pysslar med en liten eller udda hobby. Är sedan denna hobby betydligt större i något land utomlands så blir man nästan tvungen, både när det gäller sortiment och pris. Nu har vi det på många sätt bra här i Sverige iom att vi har Hurricane och dess synnerligen välsorterade sortiment. Vi tänker kanske inte alltid på det eftersom vi är vana vid honom men det finns inte många aktörer i vår bransch som är så otroligt välsorterade som Tobbe och det även internationellt sett. Ser man på priserna räknat så är Hurricane också klart konkurrenskraftig.


Frakterna däremot...


Jag gillar Tobbe som person, jag uppskattar hans insatser för hobbyn i landet och hans enorma sortiment men på frakterna så slirar det tyvärr lite. Här har nya aktörer, jag tänker närmast på Cabom, ibland ett betydligt starkare totalerbjudande eftersom man bjuder på frakten vid köp över 500 kr.


Som de flesta inser så är det erbjudande absolut mest värdefullt när man ska köpa tunga saker och paradexemplet är ammunition. Numera så krävs det inte jättemånga askar innan man är uppe på 500 kr och då kan man enkelt spara hundralappar i fraktkostnad igenom att välja en fraktfri leverantör.


När det gäller andra produkter som är dyrare och har bättre marginal (typ optik etc) så går det ofta att manuellt förhandla sig till en fri frakt i det enskilda fallet. Där tror jag inte att någon handlare är omöjligt och samma sak kan jag tänka mig också vid ett vapenköp.





 
 
Ingen bild

Wagge

9 april 2015 15:07

Håller med om Sportecs frakt priser. Har köpt mycket från dom och värst blir det när vapen samt vital del ska skeppas separat :)

Ebay samt diverse airsoftbutiker i Hong Kong har mycket i tillbehör som väskor m.m och med bra och även ibland inga fraktkostnader. Och mycket glider förbi tullen.

Jag är mycket för hårda väskor ala Pelican och Clas Ohlsons hårda väskor är väldigt prisvärda.

 
Ingen bild

kj

10 april 2015 10:19

inget illa om Tobbe,men frakten hänger han inte med många andra säljare,tex två askar diaboler tar han i frakt 72kronor??,finns ju påsar på posten 35kronor upp till 2kg?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards