Airpang

Direktlänk till inlägg 9 mars 2015

Mer Impact

Av Johnny Ottosson - 9 mars 2015 13:30



Nya Impact som takedown!


  FX Airguns Impact i sammansatt utförande (foto: Darrin, XTX Air)


En del entusiaster har efterfrågat bättre foton på nya Impact och i synnerhet som takedown, i sin väska. Just att Impact var en takedown överraskade en del fantaster, speciellt i USA, när de första gången såg detta i den korta videosekvensen som jag lade ut här på Airpang tidigare.


  Impact i sin väska, isärplockad


Som man kan se på ovanstående bild så handlar det om ett riktigt litet och kompakt vapen när den är isärmonterad och den anonyma väskan är perfekt för den som exempelvis färdas kollektivt till sin skjutplats eller kanske rent av på två hjul i någon form. Förutom själva vapnet så får man även plats med kikarsikte, två pipor, två matarpinnar, fyra magasin samt en ask med ammunition.


Kanske en 177 pipa för 10 joule inomhusskytte eller 16 joule F/T-övningar samt en 25 eller 30 pipa och 65-95 joule för skytte på längre avstånd - i en och samma lilla attachéväska. 


Jag har sagt det förrut och ånyo igen; ingen annan tillverkare är lika innovativ som FX Airguns och ingen annan tillverkare erbjuder ett sådant enormt sortiment av vitt skilda modeller, för alla smaker och intressen.


  För 20 år sedan så var de första produkterna inte så imponerande...


Visst är det svindlande hur just FX Airguns har utvecklats? Jag har själv haft förmånen att stå brevid och se hur sortiment, idéer och acceptans bara har vuxit och vuxit igenom åren och nu även decennierna. Ifrån hemmabyggda PCP i garaget med egentäljda stockar men med synnerligen framsynta konstruktioner till dagens veritabla industri.


  För 15 år sedan så blev det ett riktigt företag och ett gevär som faktiskt kunde konkurrera...


Det kommer med andra ord att bli riktigt spännade att se var FX Airguns står om 10 år eller kanske bara 5 år. Innovationstakten förefaller i alla fall inte minska och jag skulle inte bli förvånad om man ganska snart kommer att stå som marknadens absolut mest dominerande tillverkare, även globalt sett.

 
 
Ingen bild

kj

9 mars 2015 15:40

om man säger att utvecklingen gått framåt för fx, det vete fan?ivarje fall jag fördrar fx 2000 bössan,istället för den andra skitfula saken,med en klumpig tub,man måste ju även se på utseendet,inte bara funktionen????

Johnny Ottosson

9 mars 2015 16:20


En tredje väg är att se till försäljningen och där har nog FX Airguns lyckats väldigt bra.

Att bara sälja FX2000 hade förmodligen inte placerat FX där de är idag.

 
Ingen bild

Skoj

9 mars 2015 19:14

Hehe, antar att den som har 20 år på nacken inte serietillverkades. Sjukt att det gått 15 år sedan man suktade efter fx2000 sdl. Sparade som en galning innan jag kunde köpa en. Väldigt kul att FX och Fredrik är i framkant vad gäller utveckling av pcp.

Tillhör själv de konservativa som gillar trästockar osv; skulle vara kul om han överraskade och kom med en klassisk design med modern teknik. På 25-årsdagen för fx2000 kanske? :)

 
Ingen bild

Wagge

10 mars 2015 00:48

En till video om Ipacten.

https://www.youtube.com/watch?v=AtNr6kxJyBo

 
Ingen bild

Wagge

10 mars 2015 00:49

*Impacten

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skapa flashcards