Airpang

Direktlänk till inlägg 15 februari 2015

I väntan

Av Johnny Ottosson - 15 februari 2015 11:00Inför nya JSB Premium..


  Crosman Challenger 15 meter utomhus


Eftersom nya JSB Premium Exact inte har anlänt ännu så tänkte jag passa på att återknyta bekantskapen med några olika JSB som jag har prövat hittills till min Challenger. Då tiden var knapp och vädret trist så åkte jag aldrig ut till banan utan sköt istället hemmavid, vilket tyvärr begränsade avståndet till blott 15 meter. 


Det korta avståndet till trots så kan man ändå iakta vissa tendenser till hur diabolerna kan tänkas fungera på lite längre avstånd. Som ni kanske vet sedan tidigare så har JSB RS alltid presterat bra, oavsett avstånd, och dess träffbild var den första, uppe till vänster. En annan bra performer är Crosman Premier Lite, som skjuter i princip nästan lika bra som RS. Den levererade träffbilden längst uppe till höger. Skälet till att jag ändå föredrar RS är att de är betydligt billigare samtidigt som de inte behöver tvättas och oljas för att bli rena och hanterliga.


Träffbilden i mitten av tavlan levererades av vanliga 8.44 gn JSB Exact och denna diabol presterar alltid märkbart sämre än RS, så även denna gång. Detta känns lite bekymmersamt för om nya Premium bara skjuter bättre än vanliga Exact så räcker kanske inte detta för att konkurrera ut RS och i synnerhet inte om man börjar väga in sekundära egenskaper som exempelvis pris och tillgänglighet - vilket ju är starka kort för JSB RS.


Träffbilden nere till höger skapades av Defiant, som numera ägs av HN. Den miniéformade projektilen väger 7.50 grains och var mitt förstahandsval när jag sköt Challengern på 7.50 joule. Vid fulla 10.00 joule så skjuter den förbluffande nog inte alls lika bra och eftersom den därtill är ganska dyr (i alla fall i sitt brittiska utförande) så använder jag den inte numera.


Den sista tavlan, nere till vänster, sköts med JSB Express på 7.90 grains. Liksom övriga gånger jag har prövat den här diabolen så levererar den bättre än JSB Exact men sämre än RS.


Frågan är alltså vad man kan förvänta sig av nya JSB Exact Premium, den kanske är såpass nära besläktad med vanliga Exact att den inte kommer att prestera bra i just min bössa? Rent spontant så känns det som att 8.44 gn-serien av JSB i första hand är tänkta för 16J snarare än de förhärskande 10J här i Sverige.


 
ANNONS
 
Ingen bild

martinw

15 februari 2015 17:46

Hur kommer det sig att du inte testar olika batcher av samma sorts diabol?
Dom gevären jag har haft ger träffbilder på 14-80mm på 50m beroende på batch av jsbe. Och då kan man glömma om det står 4,49 eller 4,53 på burken, säger inget om din pipa går bra eller dåligt med just den storleken. Dessutom verkar vissa batcher ge bättre bc än andra, ut med en krono på 50m och testa.

Johnny Ottosson

16 februari 2015 06:01


Jag har för närvarande inte några olika batcher hemma.

I storlek så prövade jag Exact på 4.52 eftersom RS, som ju går bra, också är 4.52

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se