Airpang

Direktlänk till inlägg 13 februari 2015

Inköp

Av Johnny Ottosson - 13 februari 2015 16:00


Att sprida sina gracer..



Idag testade jag att göra min allra första beställning ifrån ett företag som heter Cabom. Vanligtvis så handar jag alla mina svensköpta saker ifrån Hurricane men av ren nyfikenhet så tänkte jag pröva Cabom eftersom många har lovprisat prisbilden där, främst i form av att man inte behöver betala frakten på summor över 500 kr - något som är idealiskt för exempelvis diabolinköp.


Då den fraktfria gränsen, som sagt, ligger vid 500 kr så testade jag att lägga mej så nära denna som möjligt. Jag började med att klicka in 6 st askar JSB RS, vilket är den diabol som jag har i särklass störst förbrukning på. Här kan jag konstatera att Hurricane tar 75 kr per ask där Cabom begär 69 kr. Jag kompletterade även med en ask JSB King till mitt FX och där var det tvärtom, Hurricane billigast med 105 kr och hos Cabom så kostar den 115 kr.


Summa varuvärde blev alltså 523 kr på Cabom och 555 kr hos Hurricane - ingen hårresande skillnad precis. Kruxet blir när man börjar räkna på frakten. Hos Hurricane så handlar det om 175 kr där Cabom ju står fraktfri eftersom man överstiger 500 kr.


Summa totalt blev då med frakt och varuvärde 730 kr på Hurricane och 529 kr på Cabom. En skillnad på 201 kr. Eller om man så vill 2.91 st askar med JSB RS. Tänkvärt.


Själva beställningen hos Cabom var inga konstigheter, då detta var första gången jag handlade av dem så fick jag börja med att registrera mina adressuppgifter och liknande. Vid registreringen gick dock något fel och beställningen kunde inte genomföras. Jag mailade då (runt 19.00-snåret) till deras kundtjänst och fick svar ca 22.00 (!) där man förklarade att något datatekniskt hade gått fel vid min registrering varpå jag uppmanades att istället maila in min beställning. Jag gjorde det morgonen därpå och dagen efter så hade min leverans ankommit. Då den vägde över 2 kg så gick den inte i brevlådan utan jag fick hämta ut den på mitt lokala utlämningsställe för Posten.


Hittils så är jag alltså mycket nöjd med detta mitt första inköp, allt sammanvägt. Den intressanta delen är naturligtvis fraktfriheten som i synnerhet vid ammunitionsinköp kan vara tungt vägande. Sortimentet var inte lika omfattande hos Hurricane och prisbilden är överlag lika, ge o ta lite hit o dit mellan sorterna. Det känns dock som att Cabom är lite offensiva och arbetar med priser som medium för att kunna konkurrera med sin mer etablerade medaktör i branschen. För något år sedan när jag skulle köpa min Challenger så var jag på vippen att göra affär med Cabom men Hurricane var snabb nog att matcha deras lägre pris så det skadar aldrig att ha en dialog med sin handlare inför ett lite större inköp.


Betalningstekniskt sett så kan man finansiera sina inköp online via betalkort eller med hjälp av faktura. Hos Hurricane så är alternativet förskottsbetalning men jag har låtit mig förstå att han erbjuder återkommande kunder en form av kredit för efterbetalning. Cabom gör en kreditkontroll och erbjuder sedan kostnadsfri fakturering på 20 dagar. Hurricanes inofficiella faktureringar har, såvitt jag vet, inget direkt antal dagar angivet med kutym bör nog anses att försöka betala innevarande månad, senast 30 dagar. Cabom erbjuder därtill PayPal men hur man väljer detta alternativ utifrån deras webshop lyckades jag aldrig klura ut. Båda aktörerna kan också erbjuda avbetalning vid större köp men detta fördjupade jag mej inte i den här gången.

 
 
Ingen bild

Air

13 februari 2015 18:03

Roligt att du insett att det finns andra
att handla ifrån Tobbe gör mig bara missnöjd.
Skickar andra saker som han tycker är likvärdigt
om det inte finns hemma el.bygger ihop luftvapen
själv.Man kan fråga först.Är mycket nöjd med Cabom.
Nu kan du prova Sportwaffen med.

Johnny Ottosson

14 februari 2015 11:32


Personligen så har jag dock bara haft goda erfarenheter av att handla hos Tobbe, vilket jag har gjort regelbundet under säkert tiotalet år.

Sportwaffen har jag handlat en del av, ett par gevär (senast ett Diana Eleven för ett år sedan) och lite optik, tillbehör etc.

 
Ingen bild

Johan

13 februari 2015 18:15

Tobias har även postförskott om man nu vill det. Om man nu är så lat att man inte orkar köra dit vill säga!

Johnny Ottosson

14 februari 2015 11:33


Problemet med postförskott är ju att det blir ännu dyrare i fraktkostnad.

Tanken är var ju att minimera fraktkostnaden, inte tvärtom.

 
Ingen bild

trötter

13 februari 2015 18:37

kalla mej gärna lat men inte fan kör jag 80 mil fram o tillbaks för att köpa några burkar skott. alla bor inte i skåne vet du...

 
Ingen bild

kj

13 februari 2015 19:11

bra du tog upp detta med dyr frakt,köper lite olika saker på nätet,då kan man se var samma produkt blir billigast,några kronor spelar ju ingen roll,men kan skilja flera hundra kronor ibland.

Johnny Ottosson

14 februari 2015 11:34


Ja, det är alltid en bra idé att kolla runt och i synnerhet så om det rör sig om ett större inköp.

 
Ingen bild

jalle

14 februari 2015 21:13

Skyttespecialisten har billig frakt för den som inte behöver kilovis med kulor!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards