Airpang

Direktlänk till inlägg 28 januari 2015

Trevligt...

Av Johnny Ottosson - 28 januari 2015 19:00Ett riktigt starkt sortiment!


En stor del glädje med Crosman är möjligheterna att bygga vidare..  


Äntligen så har 2015 års katalog ifrån Crosman kommit ut och som alltid så är den välmatad och intressant att studera. Man kan inte undgå att häpna över den enorma bredden av modeller som de har i sortimentet och då inte minst i antalet plattformar, alltså olika grundversioner, till alla de olika vapenmodellerna.


Naturligtvis så frontar man Bulldogg och Armada, samt den storsäljande systermodellen till Armada - Marauder. Därefter följer Discovery och Marauder-pistolerna. Sedan kommer man till gasfjädervapen ("Nitro-piston") med NP2 Trail och dess tre olika stockval. Nytt får året är två kändisbössor, Shockey-edition. Nästa serie är den enklare gasfjäderserien (NP1) med Titan (två stockar) samt XL Magnum och en luftpistol av brytpipmodell. Billigaste NP-modellen Prowler finns där likaså liksom klassikerna pumpgevären 397 och 392 - allt som finns kvar i pumpvapenväg numera.


Går man vidare till instegsvapnen så finns fler NP1-modeller, ett helt koppel traditionella brytfjädervapen med luftfjäder, nämligen; Crucher, Shockwave, Genesis, Vantage, Fury och Nitro Venom (vem hittar egentligen på alla dessa nonsensnamn?). 


Men alla NP1-varianter är inte slut där, det finns också lite AR-lookalikes med, TR77 & MTR77 samt två helt vanliga brytfjäderbössa med spiralslagfjäder - Optimus och juniormodellen Raven. Sedan fortsätter listan med lite Co2-gevär, även här krutvapenreplikor som Comrade, M4 och Ruger 1022-klonen 1077 Repeatair. 


Från Co2 så går vi vidare till multipump varvid vi finner 2100 Magnum, 760 Pumpmaster och Recruit, liksom en Red Ryderbössa som de passande nog benämner Cowboy.


Lite mer seriösa vapen finner man under fliken tävlingsvapen, här finns Challengern, 1720, 1701 & 2300S - samtliga är vapen med LW-pipor. Till dessa kommer också budgetmodellen 2300T. Sedan fortsätter katalogen med odödliga legender som 2240 och 1377/1322.


Phu...!!


Nu har jag ändå skippat ett helt gäng BB-pistoler med krutvapenförlagor, liksom alla Airsoftvapnen. Förutom detta så har man också pilbågar, slangbågar, målmaterial, optik, ammunition och blandade tillbehör av varierande sort.


Ett jättesortiment, helt enkelt.


Intressanta modeller i mina ögon är naturligtvis Marauder-serien (ink Armada), Bulldog och Disovery liksom Challenger, 1701 & 1720. Även 2100, 2240, 1377/1322 och 1077 är riktigt trevliga vapen. De modeller jag saknar är 2250 samt 2260, en klar miss där.


Gasfjädervapnen är snyggt formgivna men jag är ändå skeptisk till skjutbarheten för dessa.


Här gäller det för Fondprodukter att försöka vara med på banan. Crosman har som synes många fina modeller och kan man bara ta in dem till rätt pris och backa upp med ett rejält reservdelslager så tror jag utan tvekan att dessa modeller skulle kunna bli storsäljare även i Sverige.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 2 april 19:00


Dags för regulatorbyte!     En HUMA-regulator från Holland, tillverkad speciellt för FX Airguns modeller   Så, till sist så tackade regulatorn i min FX Airguns Elite för sig och bössan började läcka ur ventilationshålet. Först försökte j...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 26 mars 18:00


  Större eller störst?     Med 580 cc så finns det massor med luft tillgängligt - dessutom med låg vikt!   Talon Tunes har nu presenterat en ovanligt stor tubflaska av kolfiber som passar till diverse vapen från FX Airguns. Sedan länge s...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se