Airpang

Direktlänk till inlägg 7 december 2014

Airpang jubilerar

Av Johnny Ottosson - 7 december 2014 12:00


 

Fem år har gått..


Airpangs historia i reda siffrorNu i dagarna så har bloggen två anledningar att fira jubileum. Dels så är det fem år sedan Airpang publicerades första gången och dels så passerar vi snart 2000 inlägg. Räknar vi åt andra hållet så har vi alltså 400 inlägg per år, vilket gör något över ett inlägg varje dag i genomsnitt. 


Antalet besökare kan vi se av grafen ovan. Intressant är att under i princip alla år (utom 2011) så har antalet besökare märkbart ökat under just mars månad. Vi kan också så att de tre senaste åren har varit väldigt stabila med jämna antal besökare varje månad. De två första åren var däremot mer svajiga innan bloggen blev riktigt etablerad i den svenska luftvapenvärlden.


I början så fick jag otroliga mängder kritik för bloggen, att publicera den var tydligen förvånansvärt kontroversiellt. Inte minst folk ifrån etablerade forum (ingen nämnd, ingen glömd) gjorde verkligen sitt yttersta för att motarbeta och uttrycka sitt förakt för mitt lilla hobbyprojekt. Om ni bara visste hur många gånger jag fick höra att bloggen bara var en "dagslända" som (liksom de flesta andra bloggar) bara kommer att vara igång ett kort tag och sedan tunnas ut för att helt försvinna. 


Visst har det många gånger varit svårt, det sticker jag inte under stolen med. Jag har bytt arbete, bytt boende, hamnat i skilsmässa, förlorat nära anhöriga, gift om mig och upplevt många andra av livets skeenden samtidigt som jag har försökt vika i alla fall någon timma varje dag åt Airpang - förutom att därtill ha tid att själv skjuta lite mellan varven. Att få ihop allt detta tillsammans med ett familjeliv och två barn, ett intensivt arbete och många andra omständigheter har inte alltid varit så enkelt.


Målsättningen har dock alltid varit klar och två ting har jag försökt att hålla heliga; bloggen ska alltid uppdateras kontinuerligt (helst dagligen) och den ska aldrig kosta något - varken att besöka eller att bedriva. Vidare så ska den alltid ha högt i tak och välkomna de mest skilda synpunkter, även sådana som utgör direkt kritik mot densamma. 


En del har hört av sig med två synpunkter som jag särskilt vill adressera. Dels har man ansett att kvalitén har varit för låg, jag har använt länkar till exempelvis videofilmer och liknande istället för egenförfattade inlägg, och dels så har man ansett att utgivningen har blivit allt ryckigare med tiden.


Båda dessa påståenden är i sak helt korrekta. Jag har ingen anknytning till någon handlare eller tillverkare och jag har därför begränsat med föremål att testa/publicera och diskutera. Allt som figurerar i bloggen (med få undantag) har jag själv fått inköpa över disk precis som alla andra. Detta då till skillnad ifrån exempelvis Tom Gaylords blogg där en stor handlare ständigt lånar och skänker honom föremål för utvärderingar och därmed också material för hans blogg. 


Vad gäller utgivningen så hänger detta ihop med att jag faktiskt har ett liv också utanför luftvapenvärlden, tro det eller ej. Det betyder att jag helt enkelt inte alltid har tid att skapa material i den takt jag själv önskar och detta blir ofrånkomligt läsarna drabbade av eftersom utgivningen blir ryckig.


Slutligen så har en del frågat sig hur länge Airpang ska fortgå. Svaret på detta är att jag kör bloggen så länge jag är intresserad av luftvapen. Jag började i hobbyn 1982 och har skrivit om luftvapen (i början mest på forum) sedan 1998. När den dagen kommer då jag lämnar bloggen så kommer den i alla fall att finnas kvar, som den är då - om jag inte hittar någon annan lämplig person att förvalta den vidare i rätt anda.


Detta ligger dock i en fjärran framtid ännu, framför oss ligger 2015 och ännu en säsong i vår underbara hobby.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Seb

7 december 2014 16:27

Grattis till bloggens jubileum!
Och tack till dig som kämpar på med den.
Den har varit ett trevligt inslag i min vardag under flera år!
Mvh,
Seb

 
Ingen bild

Archon

7 december 2014 18:04

Gratulerar till en riktigt fin blogg. Går in här och läser med jämna mellanrum. Här finns mycket kunskap och en hel del bra information om luftvapen. Starkt av dig att uppdatera bloggen så flitigt som du gör. Plus också för att du tar dig tid att svara på läsarnas frågor. Önskar den här bloggen ett fortsatt långt liv.

 
Johan

Johan

7 december 2014 18:48

Imponerande kvalitet och mängd på inlägg på en luftvapenblogg. Måste sakna motstycke även i de stora luftskytteländerna England & USA!? Kör på Johnny!

http://www.luftjakt.se

 
Ingen bild

gubbe

7 december 2014 21:07

Bra jobbat. Kör på.

 
Ingen bild

Wagge

7 december 2014 22:10

Grattis och kul att du vill fortsätta "blogga".

Jag är här för att stanna, och rekommenderar ofta din blogg till skyttevänner. Krut kan aldrig ersätta luft, dom är kompliment till varandra.

 
Ingen bild

Fonkystuff

8 december 2014 04:24

Grattis Johnny! Besöker ofta bloggen och tycker den håller hög kvalitet 😄

 
Ingen bild

Batistuta

8 december 2014 08:22

Grattis Johnny!
Starkt jobbat, inte många som orkar i längden :)

 
Ingen bild

Brytpipa

9 december 2014 21:55

Instämmer till fullo, stort grattis!

Då ser vi fram emot kommande blogg år.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se