Airpang

Direktlänk till inlägg 18 november 2014

Reflektioner

Av Johnny Ottosson - 18 november 2014 11:00




Läget för stunden..



En lugn säsong nu. Skyttet ligger endera nere eller sker i sparsam mängd på våra breddgrader under den här kalla, gråa och trista tiden. Själv har jag fått fullt upp med lite andra saker så jag har själv inte varit så aktiv, varken med bössan eller online. En läsare tipsade mig om att det saligen avsomnade gamla forumet Airgun gjorde några dödsryckningar och att det minsann hade uppstått läsvärda inlägg där. Jag dristade mej att kolla läget men hittade bara den sedvanliga pajkastningen mellan forumets ansvarige och spridda skurar med tävlingsentusiaster.


Den enda bärande och rimligt vettiga tankegången var att Ogster skulle ta hand om Airgun då dess ägare (för vilken gång i ordningen har jag glömt av) hade beslutat sig för att lämna hobbyn. Att någon annan skulle ta hand om forumet är självfallet den enda rimliga slutsatsen då stämningen på ett forum är helt avgörande för förutsättningarna till att det ska bli en meningsfull mötesplats. Många med mej tror nog inte att detta kan uppnås med den nuvarande ägarens delaktighet på något som helst plan.


När det gäller Ogster som person så har vi kanske inte alltid delat syn på saker och ting men i grunden så är detta en bra kille som jag personligen tror skulle kunna bli en bra förvaltare av forumet inför framtiden. Det väsentligaste är dessutom att han är en sann entusiast. Jag har nämligen under de senaste decennierna sett otaliga exempel på människor som har kommit in i vår hobby med stor entusiasm och med enorma ambitioner att förändra och skapa, bara för att sedan tappa ångan fullständigt efter ett fåtal år och därefter försvinna helt.


Lämnar vi sedan den svenska tävlingsvärlden och kollar internationellt så har man haft den årliga BR-tävlingen i Arizona, USA. Som vanligt så erövrade FX Airguns framstående placeringar och kaliber 30 kom att dominera tävlingarna totalt. Riktigt kul och bra jobbat dock för en sjätteplats av en RAW500 med kaliber 177, bästa placering för ett vapen som inte hade kaliber 30. En enastående prestation! Vann gjorde Tim MacMurray med sin udda egna och tämligen kompromisslösa skapelse USFT, även denna i kaliber 30. Bäste svensk blev Fredrik Axelsson på en hedrande femteplats med en 30 Boss FT. Nu väntar vi bara på svenska tävlingar också. Kanske en frisk luft i den allt mer murkna och förvirrade kultur som råder kring svensk Field Target?


I frågan om svensk Field Target så skulle det också bli spännande att få veta lite om densamma? Vilka ingår i arrangörsgruppen numera? Vem efterträder Anders som grenansvarig? Vilka regler och vilka klasser kommer att gälla för 2015? Vilka tävlingar kommer att hållas?


Här finns ännu många frågor men få svar...

 
 
Ingen bild

Lasse - Onsala Luftgevärsklubb

18 november 2014 12:11

Vad det gäller Onsala, så kommer SvSF's regelverk att gälla under 2015.

Vi planerar även att anordna två träffar/tävlingar under 2015, Maj & September. Datum är inte 100% spikade ännu, men med största sannolikhet kommer det att bli söndagar. Detta kommer att medelas så snart det bara går.
Vad det gäller klasser, så är det upp till arrangerande klubb att bestämma vilka klasser dom vill ha.

Onsalas representant i Field Target gruppen under 2014 har varit Thorbjörn. Vad som händer 2015 återstår att se :o)

Johnny Ottosson

18 november 2014 16:52


Trevligt med lite klargörande från Onsala.

Tack för detta, Lasse.

Väl mött 2015!

 
Ingen bild

jazz

19 november 2014 11:27

Vad gäller extrem br så finns det inte några intentioner att köra det. Det finns Br på 25m, 50 och 100. Blir det något tillägg så blir det snarare 150 eller 200m.
VSKF kommer ha en Ft tävling och en Br tävling. Maj resp augusti.

 
Ingen bild

charlie

20 november 2014 10:50

Bror duktig har¨återigen uttalat sig om forum han varken får eller vill vara aktiv i!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards