Airpang

Direktlänk till inlägg 31 juli 2014

Skaparglädje..

Av Johnny Ottosson - 31 juli 2014 09:00Trevliga små projekt...


  Enkel och charmig..


I USA så är Crosmans produkter betydligt populärare här i Sverige. Man har inga licenskrav och delarna är betydligt enklare att hitta, såväl nya som begagnade, samt till en helt annan och betydligt lägre prisbild.


Dagens första bygge skapas enkelt med hjälp av nya 2250XL. Sedan adderar man ett avtryckarsystem ifrån Marauder, med tillhörande adapterplatta och en varbygel ifrån Challengern. Lägg till en fartomställare och en nedkapad stock från 2260 samt en likaledes nedkapad pipa till 14" så är bilden fulländad.


Resultatet blir en liten och lätt jaktkarbin på 13-14 fpe med kaliber 22.


  Ett lite mer avancerat och dyrare bygge..


En begagnad Marauder med kaliber 25 köps för $200 eftersom förstocken och dito tub är en smula skrapad efter att ha används med något hårt/skrovligt underlag som skjutstöd. Ett perfekt utgångsläge för flasktubkonvertering. En ny 500 cc Luxfertub köps för $110 och kompletteras med en färdig flasktubskonverteringssats för $199 fulländar bilden av de ingående komponenterna. Resultatet blir en ovanlig Marauder med ordentliga luftresurser.


En Green Mountainpipa i kaliber 25 levererar diabolerna med drygt 40 fpe.


Tillgången på billiga och modulära vapen skapar en bra grogrund för många spännande byggen av sådana slag som vi sällan ser exempel på i Europa med våra lite dyrbarare vapenmodeller.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Silwer

31 juli 2014 14:55

Så länge man slipper hålla på med dem kan de ju var trevliga att se på, den översta här ser ju gammelmodig och hemmagjord ut, som en knäpp prototyp som aldrig kom längre.

Jag är inte en sån person som kan konstruera sånt här i huvet särskilt bra.
Allt jag tänker ut blir väldigt riktat mot mer optimala hållet för målskytte.

Underligt då jag ju alltid gillat UK jaktbössestuket och givetvis ännu kan se sånt som vackert.

Så det är lite vackert eller funktionellt för mig allt det här i mellan de tröttnar jag på av nån anledning, för att bruka så att säga.

Min Challenger hade som exempel suttit i en matchkolv om jag haft intresse av en sån bössa:-)

 
Ingen bild

thau2014

31 juli 2014 22:16

Den Maraudern, med reg bör gå jämt och fint, och bra antal skott.
.25 an är mkt välskjutande.

 
Ingen bild

Archon

1 augusti 2014 01:16

Det är detta som är tjusningen med Crosman. Det finns mängder med tillbehör så att man enkelt kan bygga ett vapen efter ens eget behov, tycke och smak. Avsaknaden av tramsiga vapenlagar liknande dom vi har i Sverige underlättar också, naturligtvis. Vill man ha ett välskjutande vapen som skjuter bra direkt ur lådan bör man nog titta närmare på andra fabrikat.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 2 april 19:00


Dags för regulatorbyte!     En HUMA-regulator från Holland, tillverkad speciellt för FX Airguns modeller   Så, till sist så tackade regulatorn i min FX Airguns Elite för sig och bössan började läcka ur ventilationshålet. Först försökte j...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se