Airpang

Direktlänk till inlägg 30 juli 2014

Våra tävlingar..

Av Johnny Ottosson - 30 juli 2014 09:00Framtiden för 45J


Som jag länge har predikat så förefaller allt fler ta till orda och öppet uttrycka önskemål om att klassen 45J stryks ifrån svensk Field Target. Just nu går en tråd på forumet om precis detta ämne och jag tycker att det är mycket bra med en diskussion runt den här saken.


Som de flesta redan vet så är min personliga åsikt att den klassen har spelat ut sin roll. Jag kan helt enkelt inte se några vettiga argument för varför den ska vara kvar i skenet av de problem som den skapar, både i form av målskador och problem med banläggningar.


Vill man söka en licens för sitt vapen så går det fortfarande helt utmärkt på Field Target som syfte, licensen har ju i sig självt ingen effektangivelse.


Fokus för tävlingarna bör dock ligga på 10J eftersom det bara är där tillväxtpotentialen finns. Självfallet så ska vi inte ha stympade banor för 10J utan fulla 45 mål och lika självklart så ska vi inte heller kräva varken tävlingslicens eller skyttekort för licensfria vapen. Det handlar ju om vår instegsklass och där ska vi ha så låga trösklar som möjligt, annars dör sporten ut till sist. Vill man sedan skjuta 16J och söka licens etc, ja då kan man ställa krav även på övrig formalia liksom högre startavgifter – en differentiering mellan klasserna här skulle naturligtvis vara väldigt välkommen.  


Önskvärt vore att man skapade tävlingsbanorna för 10J över 45 mål och att man sedan lade till 15 mål enbart för de som tävlar 16J och där stationerna kan vara mellan 40-50 meter istället för max 40 meter för övriga banan.  Då blir det enkelt att bygga en enda bana som ändå passar för två olika klasser och som minskar behovet av dyra investeringar i optik för 10J-klassen.


Vad tycker ni andra?


 
ANNONS
 
Ingen bild

Pistol Mike

30 juli 2014 18:43

"Fokus för tävlingarna bör dock ligga på 10J eftersom det bara är där tillväxtpotentialen finns. Självfallet så ska vi inte ha stympade banor för 10J utan fulla 45 mål och lika självklart så ska vi inte heller kräva varken tävlingslicens eller skyttekort för licensfria vapen"

Precis, det är just detta våra Engelska kompanjoner har gjort... alltså satsat på dom licensfria bössorna, olyckligvis ur svensk synvinkel så är den Engelska gränsen för licensplikt 16J.

Som jag ser kunde man i Sverige gå en mellan väg om man skall använda licensbössor och lägga en klass på 20-25J istället för dom nuvarande två 16J och 45J klasserna.

Är det någon som vill tävla internationellt så är det ju bara att strypa bössan till 16J. det är ju inte heller något som hindrar en skytt från att tävla med en 16J bössa i en 20-25J klass även om denne kanske då blir något lite handikappad.

Så här tycker i alla fall jag...


Med vänlig hälsning
Micke

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 2 april 19:00


Dags för regulatorbyte!     En HUMA-regulator från Holland, tillverkad speciellt för FX Airguns modeller   Så, till sist så tackade regulatorn i min FX Airguns Elite för sig och bössan började läcka ur ventilationshålet. Först försökte j...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se