Airpang

Direktlänk till inlägg 30 juni 2014

Nytt från ön i väster..

Av Johnny Ottosson - 30 juni 2014 23:30
 

 

Ett nytt (nåja) BSA!


  BSAs nya modeller blir allt mer obegripliga...


Idag kom så nyheterna om BSAs nya tävlingsgevär - BSA Target. Modellen som sådan presenterades i följande videoclip, som gick online för ett par månader sedan:


Mot slutet så finns lite om BSAs nya HFT-gevär..


Här finns det alltså möjlighet att köpa ett splitt nytt BSA för £1199 (13.400 SEK). För denna facila summa så får man en BSA Scorpion SC utan regulator som singleskott i kaliber 177 liksom en unik laminerad Minellistock med de brittiska färgerna och en hamster. Visserligen så ingår även en justerbar bakkappa liksom en rödeloxiderad airstripper och en "match-grade trigger". Till detta får ni även räkna "Fondfaktorn", alltså den svenske importörens påslag för sin hantering, den brukar i praktiken ge ca +40% på slutpriset jämfört med England. Jag hade inte blivit förvånad om detta gevär hade betingat 18.500 kr eller däromkring.


Ingen som viftar med plånboken ännu?


Detta är ju högst skäligt anser Simon Moore (MD, BSA) oblygt när journalisten får reda på prisnivån.


-"Det är ju ett rimligt pris på ett sådant tävlingsvapen".  
ANNONS
 
Ingen bild

Archon

1 juli 2014 13:08

Jag begriper inte hur folk kan lägga sådana ofantliga summor på ett LUFTGEVÄR? Jag tycker själv mycket om luftgevär men skulle lägga högst 5000 kronor och då får det verkligen vara något alldeles speciellt. Skulle heller aldrig satsa på PCP. Dels så förstör PCP skjutupplevelsen, enligt mig, och dels kräver dessa gevär tillgång till komprimerad luft alternativt en handpump.

Johnny Ottosson

1 juli 2014 17:31


Visst är det mycket pengar men ändå bara kaffepengar jämfört med krutvapen.

Det dyraste vapen jag har köpt själv är Challengern för 6000 kr, det var verkligen den yttre gränsen för min ekonomi.

Anledningen till köpet var att jag ville få så mycket prestanda som möjligt för så lite pengar som möjligt och i det perspektivet så är jag mycket nöjd.

Fjädervapen är inte intressanta för min del, dem är jag "klar" med.

 
Ingen bild

Silwer

1 juli 2014 17:12

Dels är det en prototyp detta så egentligen vet vi inte vad som kommer levereras ännu.
Det har ju hintats på andra ställen mer om runt 800pund så jag vet inte exakt vad man ska säga om priset ännu, vi får se vad det blir.
Det vore ju synd om BSA gräde sin grav djupare i stället för att faktikst lyckas vända nånting uppåt på så lång tid imo.

5000 får man imo bar skräp för nytt, ett luftvapen är väldigt ofta långt mycket mer komplicerat än ett krutvapen och ofta är vapen som är något att ha också till för målskytte på en nivå som inte behövs för att skjuta en älg, men målskyttevapen som inte fungerar bra har ingen framtid alls.

Ingenting är gratis och det är helt ok för de som inte kan svälja att ett tävlingsvapen eller åtminste ett high end luftvapen kostar pengar, köp nåt Hatsan eller nåt och bygg om det helt för att få det bra, det är väl nån form av väg det med.

Vad kostar tävlingsmässiga .22lr vapen? alltså riktigt bra grejor inte nån krokig Brno eller nåt? jo flis, det måste leverera på allvar.

Det är en fantasivärld att sitta och diskutera på den här nivån för mig, det finns val man kan göra, det finns fjädervapen om mna vill ha det, men vi ser ju vart det länge burit med dem som tävlingsvapen iaf.

Jo de kan bli ännu dyrare om de ska ha någon chans alls mot pcpvapnen.

Jag hoppas iaf på att de lyckas, BSA är ett gammalt engelskt märke och imo har de inte gjort nåt direkt vettigt sen 90talet som man kan framhålla som ens intressant.

Det är omöjligt att bara direkt såga nåt som inte ens finns ännu.
Johnny borde veta bättre än att recensera en prototyp särskilt så många prototyper som BSA visat förr som aldrig dykt upp i den formen sen.

Visst det kan bli ett skämt för helt fel pengar för HFT, men varför ska vi önska det?

Som sagt för skitpengar får ni skit, thats it.

Johnny Ottosson

1 juli 2014 17:27


Priset återstår ju att se ännu. En Scorpion SE med magasin kostar £519. Deras nya är singleskott (vilket borde vara billigare) men i övrigt likvärdig. Hamnar priset på £799 så betalar man i princip £300 för en kul stock och en röd airstripper.

För 5000 kr får man en CZ200T och de skjuter rikigt bra.

Jag recenserar inte vapnet, jag presenterar bara en video ifrån fabriken på en prototyp liksom ett särklipp ifrån en tidning.

 
Johan

Johan

1 juli 2014 17:26

Snygg stock!

http://www.luftjakt.se

 
Ingen bild

Silwer

1 juli 2014 18:13

Artikeln nämner ett 2 stegs matchtrycke, ok iom FX vet vi att det kan betyda vad fasen som helst tyvärr, det kan var samma trycke de har sen förr.

Stocken är tydligen justerbar på fler sätt än enbart upp och ner på hamster och kindstöd och bakappa vad jag förstår.

AA200 PCPt är så gammalt idag, även om det är helt ok för sitt pris så är det nog svårt att släppa nåt som folk skulle anse ok idag som ett nytt vapen på marknaden för samma pengar.

Eller så är dt mer plast och ännu mer plast osv som gäller, det spar pengar.

Oregulerat är heller inte framtidens eller imo ens nutidens teknik på särskilt vapen för de här effekterna, enskottare är absolut det, magasin är helt meningslöst på ett vapen som detta.

Dock ska det förstås inte kosta mer för att bli av med magasinet om inget annat tillkomer.

Jag menar är det en seriös satsning på ett smidigare vapen för HFT tävlande så måste de nog leverera det också, vi får se.

Tyvärr dock så håller jag med dig om svensk försäljning, hur än det blir så kommer den vägen bli en mörk historia.

 
Ingen bild

Archon

1 juli 2014 19:07

Håller inte med om att man bara får skräp när man köper nytt. För femtusen kan man köpa ett nytt Weihrauch, Diana eller Walther LGV. För lite mer än tvåtusen kan man köpa ett sprillans ny HW30S med Rekord avtryckarsystem. Om man i stället väljer att köpa begagnat kan man relativt enkelt komma över en FWB 300S eller dylikt för en överkomlig kostnad på Tradera. Dock bör tilläggas att jag inte är någon tävlingsskytt och totalt ointresserad av sådant. Jag är endast en hobbyskytt och har inget behov av dyrare vapen.

Johnny Ottosson

2 juli 2014 21:51


I min erfarenhet så är marginalnyttan med ett HW eller Diana för 5000 kr obetydlig jämfört med den precision man får för 2000 kr hos en HW30S.

FWB300 däremot, står på en helt annan nivå men då blir det, som sagt, begagnat.

En 300 kan jämföras med ett 10J PCP utan vidare, så inte en HW30S.

 
Ingen bild

Silwer

1 juli 2014 19:25

Absolut kan man det, jag har flera fjädervapen, bla FWB300S som jag tycker fungerar bra som målskyttevapen för 10J ännu.

Om du ska ha ett PCP som ska föreställa någorlunda seriöst så kostar det, AA MPR med regulator tex.

Jag är heller ingen tävlingskytt och köper också och har kvar bar det jag har intresse av, inte för att flasha med.

Men jag är inte ointresserad av bra bygda grejor av bra kvalitet direkt som också fungerar bra för ändamålet och effekten som behövs.

Då jag inte jagar så har jag ingen nytta av nåt sånt som PCP tex.

Det har inget med att man är tävlingskytt eller hejdlöst duktig skytt vad vapnet kostar, förr tänkte jag med så att man liksom måste bevisa nåt om manköpt säg en Steyr eller nåt.

Jag hade fel, allt har baraatt göra med vad man själv känner är rätt och som man faktikst vill använda och har användning av.

PCP är mer så än rekylerande fjädervapen för mig då dre är instrument mer än charmiga nostaligiska vapen att titta på.

Ett pcp för mig måste ge nåt mer för att ens vara kvar, annars säljer jag det bara och går vidare.

HW och Diana, tja för 5000 kan du kanske få några vettiga HW som du sen får stoppa i nåt kit i, Diana vete sjutton om maninte går upp på licensnivå.

Walther LGV visst, men lite frågetecken kring den ännu ocvh AA fjäder antar jag du tycker är för dyra då de är mer färdiga ur kartong än HW i samma klass är.

Så gillar man inte PCP alls, fine, det finns ingen anledning att köpa nåt man inte vill ha.

Men jag kommer inte ifrågasätta folk som köper dyrare luftvapen av intresse, det är inget annorlunda än många många andra hobbys folk har och som de inte är proffesionella utövare av.

Jag lirra lite på båda fälten där, dels gillar jag klassiska vapen särskilt från Europa och annat udda men så tycker jag PCP har sin grej med liksom SSP, matchvapen och dylikt är ju ofta väldigt bra grejor långt efter de ratats av proffsen tex.

Johnny tycker 6000 är en absolut gräns för 10J antar jag han menar då han ju har en FX Elite med reg osv som måste kostat mer ändå.
Jag har en Daystate MK4 Sport idag i 10J och den kostade lite mer än dubbelt hans maxtak ren, sen har jag plöjt ner någratusen till i den, fel? rätt? dumt?

För mig ger 5000 för ett nytt vapen av tillräklig klass inget mer än nåt jag måste lägga enorm tid på som jag inte har lust med eller har verkstadsutrustning för alls.

Johnny Ottosson

2 juli 2014 21:54


Jag har ägt flera PCP som har varit värda över 6000 kr men jag har själv aldrig betalat mer än 6000 kr för ett sådant.

Sedan så har jag alltid lockats av vapen som kan leverera stora resultat för, relativt konkurrensen, små pengar - därav min böjelse för Challengern och även 200-serien.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Torsdag 29 okt 18:00


  Fria dämpare närmar sig!      Licensfria vapen kräver bara legitimation för inköp och så även för dess tillhörande ljuddämpare! Till sist så verkar det lossna för fria ljuddämpare, ett tillbehör som de allra flesta hänsynsfulla skyttar a...

Av Johnny Ottosson - Söndag 25 okt 19:00

  Större och bättre!     Från 9 till 14 skott kostar 13 mm högre höjd - totalt 40 mm   Som de flesta läsare av Airpang säkert vet så är jag svårt förtjust i SPA 900, en modell som också har blivit internationellt uppskattad över hela vär...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 21 okt 19:30


  Överprestanda?     Ett bra val för lite plinking i källaren eller garaget?   Ibland så kan man få lite märkliga förfrågningar eller läsa om udda kombinationer, exempelvis en kille som letade efter rätt version till honom för en FX Airg...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 20 okt 19:00


  Perun!         I den slaviska mytologin så är Perun åskguden och dessutom den panteonens krigsgud.     Udda nog så kastar han inte en hammare omkring sig som Thor med sin Mjölner utan hans projektiler är huvudsakligen brinnande...

Av Johnny Ottosson - Måndag 12 okt 19:00

  Vinterförvaring!     På vintern så uttrycker man inte sällan intresset för luftvapen och skytte bakom tangentbordet. Något som ofta skapar frågor inte minst på våra talrika Facebook-sidor är just funderingar om vinterförvaring, eller ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

864 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se