Airpang

Direktlänk till inlägg 25 juni 2014

Nytt PCP på marknaden..

Av Johnny Ottosson - 25 juni 2014 12:00Gamo Coyote


 

Gamos första "egna" PCP lanseras i dagarna..

 


Efter att ha legat sjuk under ett par dagar så är det nu äntligen dags för en uppdatering. Gamo håller just nu på att förbereda lanseringen av sin nya Coyote, deras första egenutvecklade PCP som inte bara är en Gamovariant av ett BSA vapen, som var fallet med Dynamax. Nytt på Coyote är främst avtryckarsystemet, snarlikt det som Gamo lät Theoben använda på sina äldre Rapid-vapen, liksom prislappen - €699.


För denna, för Gamo, saftiga prislapp så får man en tioskotts repeter med bokstock av ett i övrigt traditionellt snitt, låt vara med en smula udda formgivning på stocken med en kolv inspierarad av deras futuristiska plaststockade fjäderbudgetvapen.


Det som jag personligen känner störst tveksamhet inför är idén att saluföra detta vapen utan shroud liksom med ett barrelband som förefaller sitta dikt an mellan pipa och tub. Den typen av konstruktionslöstningar brukar inte vara precisionsbefrämjande så vi får väl hoppas att de tänkbara köparna har sina precisionsreferenser hämtade ifrån Gamos övriga sortimen för att säkerställa full belåtenhet.


Den första versionen ut blir på 20 joule med kaliber 177 men fler versioner är att vänta. 
ANNONS
 
Ingen bild

Silwer

25 juni 2014 13:40

Jag känner tveksamheter för allt Gamo tar i haha:-)

Priset var väl komiskt med.

BSA sägs ju ha fått tillbaka tilverkningen av moderna mekaniken i Superport som Gamo hade ett bra tag, så där måste ju nåt defintivt gått fel som vanligt.

BSA drar väl ner på PCP modeller? nu kanske Gamo ska täcka upp det, lyckliga vi:-)

 
Ingen bild

Luftpickan

26 juni 2014 08:01

Men den ser ju ut som ett BSA! Vad är egenutvecklat om man bortser avtryck?
Rebadging är mitt första intryck.

 
Ingen bild

Silwer

26 juni 2014 10:37

Magasinmojen är rätt lik utformad imo, ja gär ganska säker på att Gamo för att ens lyckas bygga ett PCP tittar i BSA gömmorna då de ju äger dem.

Men den här ser ärligt talat så snikig ut så den kunde varit en billighetsmodell från tidigt 20hundratal, och vad var iden med kindstödet? förmodligen ingen vettig iaf.

De glömde nog kolla ens på inhemska konkurrenter käns det som, vad har saker lett till idag?, ja inte är det oshroudade pipor med pipstabilisator fastsatt direkt mellan tub och pipa iaf.

Trycket dessutom är ju för fasne 90-tals sportertrycke bara inte nån hemligt matchtrycke de kom upp med.

Det är ju ingen fara om detta skulle föreställa en billig PCP i säg 3000kr klassen här, men det ser ut att bli dubbelt så dyrt.

Glöm det heter svaret, med de pengarna finns så mycket att välja på som är erkänt redan som bra grejor.

Jag tror inte på att kasta ut grejor på marknaden utan att följa några som helst trender, trender är nämligen inte alltid strunt och nycker utan också ofta förbättringar, det är ju inte så att utvecklingen bland PCP stått stilla, särskilt inte på vanliga sportervapen där det hänt mest imo sen 90tal.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Onsdag 5 aug 20:00

  En liten renovering..      Till sist så blev den färdig men den är lite mörkare i verkligheten..   De senaste dagarna så har jag grejat lite med stocken till min BSF-30. Trots att mekaniken är i helt perfekt skick som nytt så har tyvär...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 aug 16:00

Fjäderfröjd?   En gång i tiden så var dessa luftvapen oftast den första kontakten med skjutvapen överhuvudtaget... Ett vanligt argument som många fjäderfantaster gärna framhåller är friheten hos sina val.   Det är enkelt att bara ...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 aug 15:00


  Crosman Kratos!     Tidlöst vacker - för många i min generation är det så här ett klassiskt PCP ska se ut! I dagarna så har Crosman presenterat sin nya Kratos med en prislapp om blott $699 USD. En tidlös retromodell i samma form som T...

Av Johnny Ottosson - Måndag 22 juni 20:30

    Tävlingar i Corona-tider     Jag fick en fråga häromdan om huruvida det är några tävlingar i Field Target överhuvudtaget den här säsongen. Dåligt uppdaterad som jag är på tävlingsfronten så besökte jag genast Field Target Sveriges hemsi...

Av Johnny Ottosson - Lördag 9 maj 10:00


  En ny FX Airguns Wildcat Mk III..?     Kan detta var en spännande nyhet?   På en av Facebooks alla luftvapengrupper så hittade jag den här kryptiska nyheten, som jag inte har sett bekräftad någonannanstans. Uppgifterna kommer alltså in...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

863 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se