Airpang

Direktlänk till inlägg 30 maj 2014

En riktigt bra grej...

Av Johnny Ottosson - 30 maj 2014 10:00



Crosman pellet pouch


Prydlig med Crosmans logga och allt..


I samband med att jag började förbereda mig inför söndagens tävling så konstaterade jag att det var dags för ytterligare någon form av förvaringsutrymme, nu för mina 177-diaboler. Diablerna i kaliber 22, till mitt BSA, har jag ju i åratal förvarat i en Wilkins Leather Pellet Pouch, vilken har inneburit att jag på tävlingar har fått växla dess innehåll mellan 22 och andra kalibrar. Förutom detta lilla konstverk så har jag även en modell XL som jag kör till de fysiskt större diabolerna i kaliber 25, för min Elite.

      Öppnad o redo..


När det nu var dags för en tredje pouch, för att slippa växla mellan de två befintliga, så började jag med att kolla runt på Hurricanes hemsida. Där tog det inte lång tid innan jag hittade den pouchen som blev ämne för dagens inlägg. Tillverkad i Kina (naturligtvis) men saluförd under Crosmans varumärke, vilket passade bra då den ska användas till Challengerns ammunition.


Själva konstruktionen består av syntetiskt tyg, någon form av nylon, med kardborreknäppning. Insidan av pouchen, där man förvarar diabolerna, har en skoning av ett mjukare manchesterliknande, lätt ribbat, tyg. Två små flikar inuti (se bild 2) är listigt utformade så att diabolerna alltid strävar efter att hamna i mitten av utrymmet så snart pouchen är öppnad. Detta underlättar naturligtvis upphämtadet av diabolerna.


Stängningen (kardborrarna) är väldigt kraftfulla så man får vara försiktig när man öppnar. Drar man upp låsningen med ett ryck så är risken stor att elastisiteten får ett antal diaboler att hoppa ur av bara farten. I övrigt en rejäl låsning som aldrig lär lossa på ett oönskat sätt.


Även på utsidan så finns det en kardborreknäppning som då gör det möjligt för pouchen att sitta på exempelvis ett midjebälte, eller vikas om ett snöre/band etc för att hängas runt halsen osv. Viker man ut detta (se bild 3) så blir pouchen väldigt stabil om man ställer den fristående på exempelvis ett bord.


Den står stadigt för sig själv...


Överlag så känns den här produkten, i all sin enkelhet, mycket förtroendeingivande. Den förefaller vara slitstark, praktiskt utformad och välgjord. Även priset - 49 kr - känns helt humant för en såpass praktisk och varktig pryl. Crosman anger att den ska rymma 500 diaboler med kaliber 177 och det gör den utan tvekan, även om den då blir tung.

 
 
Ingen bild

Silwer

30 maj 2014 11:22

Men man kanske ska passa sig lite vad man häller i den, Crossman Premiers tex är väldigt hårda diaboler men många andra tål ju knappt nånting.

Själv har jag gamla skruvlocksburkar från förr jag häller över i, jag avskyr den moderna tiden plåtaskar med enbart påtryckt lock som sen tejpats på plats de fungerar fasen inte att dra runt på innan man gör nån klantighet och locket går upp eller faller av.

Men man får väl investera i nåt sånt här kanske, det är ju inte bar en gång man hällt ur halva burken med ammon på backen och svurit haha.

 
Ingen bild

Sjökvisten

30 maj 2014 14:28

Gillar verkligen att den kan stå öppen på bordet, stor svaghet med lädervarianten (även om den är snyggare) Man blir ju halvt vansinnig på att locket är halvstängt hela tiden.
Förövrigt håller jag fullständigt med Silwer, det var bättre förr när där var skruvlock på burkarna!

 
Johan

Johan

30 maj 2014 21:10

FX diaboler har ju skruvlock. Sen är ju en väl insliten Wilkins pung jäkligt snygg...

http://www.luftjakt.se

 
Ingen bild

dano_swe

2 juni 2014 10:48

Jag tycker Crosmans pouch funkar klockrent. Använder den själv på tävlingar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards