Airpang

Direktlänk till inlägg 14 februari 2014

Epic failure?

Av Johnny Ottosson - 14 februari 2014 06:00


Daystate Wolverine C


  Daystates hyllning till Brococks Enigma Mk I och PCP-1


Idag så presenterades äntligen Daystates stora nyhet för den kommande säsongen, Wolverine i sin C-version och visst - någon A-klass kan man inte direkt tala om när det gäller designen. Daystate har nu äntligen lyckats utröna vad som är mer motbjudande än en stock tillverkad av ihålig hårdplast, nämligen en mix av densamma och ädel turkisk valnöt. 


Med denna modell så lyckas man komplettera Wolverine (jätteffekt för 5-10 skott, sedan fyllas till 250 Bar) med Wolverine modell B (någon som överhuvudtaget kommer ihåg den?) och nu modell C som definitivt kommer att gå till historien, den saken har Daystate verkligen gått i land med.

 
 
Johan

Johan

14 februari 2014 12:59

Hur går man tillväga för att köpa en licensbelagd Daystate i Sverige?

http://www.luftjakt.se

Johnny Ottosson

15 februari 2014 10:48

Enklast är nog att tala med en handlare som har omfattande import från utlandet, exempelvis Hurricane.

 
Ingen bild

kj

14 februari 2014 20:34

dom har ju nästan gömt den fula tuben framtill,det har ju inte fx ännu,nä ja gillar den äldre modellen av luftvapen med en smal tub framtill,konstigt åxå att den fina stocken dom flesta krutvapen har,rak stock utan kindstöd,det finns inte inom luftvapen?,utan massa höga kindstöd och framstock krokig och böjd som tex bsa har,både trä och syntet,nä fram för en klassisk rak stock som alla dyra krutvapen har.

Johnny Ottosson

15 februari 2014 10:53


Luftvapen är inte lika konservativa som krutvapen och luftvapentillverkare av premiumvapen lägger i allmänhet mer värde i precision än vad krutvapentillverkare i allmänhet gör.

En rak stock utan ordentligt kindstöd fungerar säkert bra när man ska skjuta en älg på 50 meter med en träffzon som ett dasslock.

För luftvapen så är dock precisionskraven högre än så och därför är vapnen utformade därefter.

Att många tillverkare (ex BSA) har en böljande formgivning är till stor del ett designmode, precis som jättestora fälgar på bilar.

 
Ingen bild

kj

15 februari 2014 15:13

nä helt fel,från början kom det monte carlo stockar till dom flesta vapen,bara för att kikarsikten blev populära,dom stockar som fanns tidigare var inte anpassade för annat än öppna riktmedel,därav blev rekylen mer kännbar,sedan till alla både standard och lyxvapen inom krut gjordes och görs numera raka stockar som passar för kikarsikten,och en fördel är ju att vapnen blev mycket snyggare,speciellt om du har een högklassisk valnötsstock,prescionen på dom överstiger vida skyttet med luftvapen,på 200m kan en bra skytt träffa fem skott inom en enkrona,och i en del fall ännu bättre.

 
Ingen bild

Luftvapen.miffo

15 februari 2014 20:00

Makalöst fult gevär,ser ut som nån har lagat en skadad kompositstock med en träprotes .

 
Ingen bild

Per

16 februari 2014 10:23

Kan det inte vara så att Daystate är stolta och självsäkra över själva mekaniken och att bössan är det bästa världen skådat när det gäller precision? För att understryka självsäkerheten gör de vapnet designmässigt uselt. Ungefär som: Tror ni att vi hade vågat göra vapnet såhär fult om det inte presterade på absolut topp? Kom och köp!

;-)

 
Ingen bild

Ogster

16 februari 2014 11:00

Jag trodde det var ett hemmabygge, tänkte först att nån pajjat sin stock och lagat den med delar från Ali Expressen...

 
Ingen bild

Silwer

22 februari 2014 01:53

Jo nog lev den ful alltid, vad tänkte de på, samtidigt bygga världens kanske snyggaste PCP MK4 och så hita på nåt sånt här?

Iofs fy fan va mycket fula PCP det finns, men man väntar det sig liksom inte från DS, det är nog det som är värst, fula FX och Hatsan mm myllrar det ju av.

Det här tror jag de får på käften av och kommer ändra i framtiden.

Sjäva mekanismen och bygget som sådant är ju top of the line nivå, men alltså, ge tillbaka Hatsan sin design direkt NU!

B modell är väl den med vanlig tub och .22 och .25, svart block? A är .303 nickelblock.

Nä lite av en chock var det, men det borde var lätt åtgärdat.

 
Ingen bild

Silwer

22 februari 2014 01:58

Saystate i Sverige på licens, är det en mekanisk bör den gå att ta in som 10J.

BAR kan du ju fråga annars, de samarbetar nära med DS ch är tyvärr deras trevliga ansikte utåt när DS verkar ointresserade mest.

Det finns en Hollänsk handlare med som säljer ostrypta DS, jag antar att man borde kunna ta in en om mna har en licens därifrån.

Det svenska alternativet blir så vansinnigt dyrt at tdet inte är nån idé större idé, bösssan tas hem som ensam enhet och sa momsas och det ska var ett påslag här och där, vi såg ju vad det gjorde med de få som har bjudits ut här, priserna kunde var 70% dyrare än att köpa från UK.

Det är inte värt det, tar du UK priser ligger de i samma prisklasser som andra kvalitetsbössor (jo även FX fast de då i stället blir dyrare där än här).

Jag skulle importera, det är det enda valet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards