Airpang

Direktlänk till inlägg 13 januari 2014

Billigare än någonsin...

Av Johnny Ottosson - 13 januari 2014 20:00


 

Uppdaterad Marauder


 

Inte längre "Made in the USA"...


Så, på Shot Show i USA så kommer man i morgon att presentera en uppdaterad version av Maraudern. Nytt är en annan bokstock där man har fräst bort kolvkammen och ersatt denna med den ihåliga plastkammen ifrån syntetversionen av Marauder samt en bättre inbyggd ljuddämpare i pipan. Tekniskt sett så talar man om en förbättrad ventilteknik som nu - enligt den officiella pressreleasen - kan ge hela 15-17 skott på en fyllning med kaliber 25.


Trots en i grund och botten billig konstruktion så landar emellertid prislappen på drygt $700 att jämföra med dagens $479 hos Airgun Depot. Numera annonserar man dessutom vapnet som "Built in America" snarare än "Made in the USA". Pest eller kolera för vår del men förändringen har väckt stor debatt på diverse forum.


I övrigt så verkar det tunnt från Crosman, man har förfinat sin NitroPiston som nu utlovas ge 15% högre utgångshastighet och 35% högre anslagsenergi, säkert precis vad modellen - som tidigare uppgavs till "1500 fps" - behöver för att glädja den precisionsintresserade fantasten.


Crosman!


Ni kan bättre än detta....!

 
 
Ingen bild

Per

19 januari 2014 11:16

Jag är väl en av få i Sverige som faktiskt gillar Maraudern. Har försökt köpa en .25 genom Tobbe flera gånger men tydligen importeras dessa inte längre till Sverige (Crosman kräver stor leverans för att justera ned Maraudern i licensfritt utförande).

Hur som helst. Den nya trästocken verkar vara en riktigt bra uppgradering. Framdelen av stocken ser ut att vara mycket skönare att hålla i! Justerbar kamm är toppen, det har syntetstocken haft ett år nu eller så.

Förstod också att Crossman nu sätter dit en fabriksmonterad resonansdämpare i tuben. För att inte tappa luftkapacitet verkar Crosman ha förlängt tuben en smula.

När det gäller prislappen måste man förstå skillnaden på listpris och pris hos en handlare. Listpriset är något en tillverkare eller generalagent sätter på en produkt. Crosman hade exempelvis ett listpris på ca $600 för Maraudern tidigare. Nu verkar det som att man då ökar till listpris på ca $700.

Handlare är emellertid inte bundna av att hålla listpriset utan kan både sälja produkten under och över listpriset. Handlare med stor omsättning, exempelvis Airgun Depot, kan hålla en lägre prisnivå än listpriser. Exempelvis $479 för Maraudern trots $600 listpris.

Om man då jämför dagens handlarpris med den nya modellens listpris kommer det framstå som att det sker en större prishöjning än vad som görs i verkligheten.

Johnny Ottosson

19 januari 2014 19:08

Jag gillar också Maraudern, min Challenger har en variant på Marauderns avtryck och detta tillhör min absoluta favoriter.

Justerbar kolvkam är kanon men visst ser det lite udda ut med en plastkam på en träkolv? Fult eller fräckt? Jag är själv kluven. Nackdelen med Marauderns kolvkam är tyvärr att den är ihålig och tillverkad av väldigt "billig" plast, tittar man på undersidan så ser man att det finns ett "bikakemönster" som utgör stommen i kammen.

Detta är udda eftersom Challengern har en helt solid kam, alltså helt homogen på såväl ovan- som undersidan. En sådan kunde man gott ha kostat på även Maraudern.

Pingdämpare är också mycket bra, borde vara standard på alla smaltuber som kan drabbas av resonansljud.

Jag köper ditt resonemang om listpris vs handlarpris, kruxet är att vi inte riktigt vet vad handlarpriset kommer att bli på den nya versionen ännu. Troligtvis så kommer dock skillnaden att krympa, precis som du gissar.

 
Ingen bild

rospiggen

20 januari 2014 08:19

www.rojal.si Rojal i Novo Mesto, Slovenien lovade i mejl att kunna leverera Maraudern med fullt flås till Sverige nu i januari. Pris runt € 550 inkl frakt

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards