Airpang

Direktlänk till inlägg 24 november 2013

Top choice

Av Johnny Ottosson - 24 november 2013 10:00

 

 

Diaboltest och fina färger...

 

  Crosman Premier är väldigt mycket antingen eller tydligen...

 

Idag så testade jag två diaboler som presterade riktigt bra i Challengern, till och med bättre än de två tidigare favoriterna JSB Exact och JSB RS. Crosmans legendariska Premier sköt helt enkelt otroligt bra, i alla fall på det testade avståndet om 18 meter (inskjutningsavståndet för 7.50 joule). Jag testade tre träffbilder efter att ha skjuit två med en flatnosdiabol (som inte presterade så bra) och resultatet blev som ovan - tre tighta och fina enhålsgrupper. Det enskilda hålet ovanför träffbilden längst till höger beror på en flyer ifrån de översta träffbilderna, här övertäckta för tydlighetens skull. Notera också att träffbilderna inte är centrerade utan skottställda för en helt annan diabol. 

 

De diaboler som jag använde vid testet idag var Die #7 från 2007, en gammal batch som jag har haft liggandes ganska länge. Som de flesta kanske vet så stämplas Premiers med ett enskilt Die-nummer beroende på vilken batch de kommer ifrån. En die ("pressform") varar normalt 4-6 månader och används därefter i ytterligare 1-2 månader innan den kasseras. De förstasorterade diabolerna går in i pappaskarna och de andrasorterade saluförs i burkarna.

 

  Defiant gör också riktigt bra, men dyra, diaboler..

 

Nästa sort blev Defiant, ett fabrikat som jag har haft mycket gott resultat med hos min FX Airguns Elite fast då med kaliber 25. Under varumärket Logun Penetrator så sköt de också väldigt bra med kaliber 22 ifrån min FX Airguns Royale. Även här blev det fina tighta grupper, om än inte exakt lika bra som Premiers. Detta är ganska lustigt faktiskt eftersom jag tidigare inte har fått så bra resultat ifrån Premiers i Lothar-Waltherpipor, Defiant däremot har alltid gått bra både i LW och ST, dock inte för BSAs eller CZs pipor. Det kan dock vara så att Crosman har specat sina pipor ifrån LW för att vara optimerade till just sin diabol, ungefär som FX gör med sina ST-pipor i relation till JSBs produktion. Oavsett så ska jag utforska båda dessa diaboler mera och på längre avstånd framöver.

 

Nu över till något mera färgglatt än bruna kartonger och blekgula måltavlor...

 

  Som en zebra med en touch av gult...?

 

Syntetstocken på Challenger är mycket populär att lackera i olika färger och uppfinningsrikedomen är stor hos olika entusiaster. En del mer smakfulla, andra bara mera....färgstarka..

 

  Mera rött, här i form av flammor på orignalsvart bas..

 

Förutom färgstarka mönster så är det en del som bara byter färgen för att få lite mer kulör på ett annars tråksvart vapen. Av någon underlig anledning så förefaller rosa vara populärt hos kvinnliga skyttar och inte heller Challengern är här något undantag.

 

  Rosa för Field Target...?

 

Den alltid lika välkände Tom Gaylord (jag gillar verkligen hans efternamn, coolt på 50-talet, kanske inte lika mycket nu) aka BB Pelletair kör däremot på rött och med några prydliga dekaler på sidorna så ser vapnet närmast fabriksbyggt ut, endast avslöjad på de övermålade justerskruvarna till den höjdinställbara kolvkammen.

 

  MR Blogger himself, i Crosmans bås på en SHOT-show.

 

Slutligen så finns det de som föredrar ett lite mer militärt utförande och vad är då häftigare än digitalt ökenkamouflage? Här ett exemplar som används till traditionellt amerikanskt tavelskytte i tre olika ställningar.

 

  Notera säkerhetsbandet i laddluckan, kommer det till oss också tro..?

 

 

 

 

 

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 juli 23:00

En aldrig sinande utveckling..     I begynnelsen var FX2000.....i alla fall för dagens FX Airguns AB För någon vecka sedan så skrev jag lite om hur imponerad jag är av utvecklingen hos FX Airguns och när den här typen av lovord haglar öve...

Av Johnny Ottosson - Söndag 7 juli 16:30

Gammalt gevär - nya diaboler...     JSB pressar ständigt gränsen för vad som är möjligt - till gagn för alla entusiaster!   Efter många om och men så begav jag mig äntligen iväg till min skjutplats för att pröva de JSB Heavy Mk2 som jag...

Av Johnny Ottosson - Lördag 6 juli 21:00

    Den iranska vinden!     Air Arms Shamal var ett mycket viktigt vapen i utvecklingen av dagens moderna PCP.   I mitten av 1980-talet så ägdes varumärket Air Arms av Bob Nicholls genom sitt företag NSP och direktören för den här verk...

Av Johnny Ottosson - Måndag 1 juli 19:00


  Globaliseringen!     I april 2001 så köpte jag mitt första PCP från FX Airguns - ett litet företag med ett enda vapen i sortimentet.   På det svenska luftvapenforumet så går det just nu en intressant tråd om huruvida FX Airguns har "g...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se