Airpang

Direktlänk till inlägg 14 november 2013

Ingen vidare vecka...

Av Johnny Ottosson - 14 november 2013 17:00


 

Host & snörvel...


Under den gångna veckan så har jag legat i en rekordkraftig förkylning och bloggen har av den anledningen legat stilla. Lyckligtvis så rullar luftvapenvärlden på som vanligt ändå och jag tror att vi alla här hemma i Sverige har noterat och känner stolthet över framgångarna för FX Airguns i Extreme Benchrest som hölls i USA under veckoslutet.


Själva 10-i-topplistan erbjuder en del intressanta iaktagelser. Platserna 1-3, liksom plats 5, erövrades av vapen med kaliber 30 som är tillverkade av FX Airguns. Enda (och mycket intressanta undantaget) är plats 4 som säkrades av en FX Airguns Elite, det bäst placerade vapnet i hela tävlingen som inte hade nya (o ballistiskt överlägsna) kaliber 30.


Desto mer remarkabelt är att Daystates bästa resultat för kaliber 30 hamnade först på plats nr 14!


I övrigt så tog Daystate plats 6 & 7 med de elektroniska Air Wolf där plats 8 besattes av ett rent custombyggen, den udda USFT. Slutligen så hamnade ytterligare två kaliber 30 (FX Airguns Boss) på plats 9 & 10. Summa sumarum var att FX Airguns tog topp 5 liksom 7 av de 10 främsta placeringarna.


Förhoppningsvis så stänger detta diskussionen om eventuella precisionstillkortakommanden både för ST-teknologin och den nya stora kaliber 30. Av de tidigare så dominanta Rapidmodellerna syntest intet, två av de modernare klonerna från USA fick som bäst plats 12 & 13.


På den andra ändan av skalan, både i fråga om energi och prislapp så hittade jag en recension av ett annat mycket trevligt och helt perfekt nybörjarvapen, en riktig amerikansk klassiker:


Länk: http://www.thetruthaboutguns.com/?s=crosman&submit=

 
 
Ingen bild

Thomas

15 november 2013 09:39

Du har ingen länk till tävlingen och resultaten?

 
Ingen bild

Silwer

15 november 2013 15:20

Man ska aldrig stänhga diskussioner imo, så klart är inget.

Dert innebär inte att piporna i sig behöver funka för alla typer av vapen och V0.

Det är väl bar i låg fart folk klagat på ST pipan dvs de har haft en 10J i .22 och haft problem, känner inte till diskussioner om att .30 skulle var nåt skit?

Eller inbillar ni FX fans att det är så?

Isf har ni fel, de flesta har accepterat ST piporna, och FX kan ju testa fram själva vad som funkar för en given sak.
Det är ju svårare att speca pipor från LW på det sättet.

Är det i USA de är tveksamma isf?

DS bör nog dock gå över sin .30 igen tror jag, den förlorar ständigt mot .25 Airwolf och dylikt i sånt här.

Den finns i .22 och .25 med, synd att ingen hade en sån hade de då gått sämre med hade man börjat undra vad de gjort för miss.

 
Ingen bild

Silwer

15 november 2013 15:29

Länken om den gamla pump Crossmanen, njä, ärligt talat vilket jävla rappel de där är, tror få kommer sakna sån skit.

Ok det fann massor att tuna men de var ändå vansinnigt ineffektiva, jag har aldrig begripit mig på dem iaf, 10-12 pumptag och det är under10J eller nåt.

Nä USA legender är Sheridans gamla pumpar isf, men äldre än de som de krängt de senaste 35 åren, och deras 50-60tals 157, 167 co2 pistoler och bössor i helmetall och plast bara för att plasthandtag då plast var framtidsmaterialet på den tiden och alltså inte satt där av billighetstänkande.

Nä det var den enda tid USA dög nåt till i LV världen tycker jag, sen blev det leksaker pga deras vapenlagar.

Plast gillar de ännu men av andra skäl, BB guns är heller inget vi här drömmer om.

 
Ingen bild

kj

15 november 2013 16:21

håller med dig silwer,luftvapen och usa=skit,dom ägnar sig åt krutvapen,sen ger dom barnen när dom kan gå en luftbössa.och när dom börjat skolan en 22long rifle,och sextonår,en 44 magnum,vid high Schol, en autmatkarbin eller en pumphagel,sådan är kulturen där,luftvapen toys för kids,made in usa.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skapa flashcards