Airpang

Direktlänk till inlägg 6 augusti 2013

Vinterpyssel..

Av Johnny Ottosson - 6 augusti 2013 18:00



Bygga Bobcat?


 

En dröm för många entusiaster


De senaste dagarna så har jag fått en hel del frågor om huruvida man kan konvertera exempelvis en Royale till en Bobcat etc. Jag slog därför Fredrik en signal och frågade. Beskedet blev att det går, men detta kräver att man borrar ett par infästningshål i botten av blocket för "rampen" till avtryckarmekanismen (se detaljfoton på denna i tidigare inlägg).


Om man däremot är lycklig ägare till en Independence så kan man bara skruva om för att få en Indy, där räcker det med nödvändiga komponenter så kan man enkelt bygga om själv.


De absolut nödvändiga delarna är; stocken, tuben, kindstödet och avtryckarmekanismen (länkaget).


Till detta så måste man ha någon form av rail, antingen originalrailen, som används ihop med shroudröret, eller en längre rail från FT-modellerna. Man kan alltså behålla sin gamla pipa och man behöver inte heller komplettera med en fullång shroud, om man inte så önskar.


Är det då ekonomiskt vettigt att göra en sådan konvertering?

Det beror på, om man har ett licensvapen så är det definitvt vettigt. Man slipper krångel och väntan samtidigt som man får dåligt betalt för sitt gamla vapen på licens. Med licensfria vapen så blir det ju mera tveksamt. Tyvärr så har jag inte fått fram några summor men min personliga gissning är runt 1500 kr för stock och kindstöd och lika mycket för tuben. En rail kanske går på 5-700 kr och någonstans lika mycket för avtryckarmekanismen. Totalt alltså är min gissning ungefär 4000-4500 kr. Då ska man också betänka att man troligtvis har i alla fall 2500 kr i form utav "gamla" delar från sitt tidigare vapen om detta är i gott skick (räknat valnötsstock+tub).


Skulle man däremot sälja säg en Royale på licens så kanske man får ut 4000 kr vilket direkt ger 6000 emellan på en ny Bobcat. Med en licensfri Royal så kanske man får 6000 kr och då är det i alla fall 4000 kr upp mot det nya vapnet.


  

 
 
Ingen bild

kj

7 augusti 2013 11:52

synd att dom inte finns med en fin valnötsstock,edgun har ju det men dom är ju grymt fula.

 
Ingen bild

Silwer

7 augusti 2013 20:32

FX räknar väl inte med att nån ska lägga säg 1500 till på valnöt helt enkelt.
För det kostar att vara fin.

 
Ingen bild

kj

7 augusti 2013 20:41

du silwer såg att det fanns camofärg i olika kulörer,kanske skulle göra stocken lite tuffare eller va tror du?

 
Ingen bild

Silwer

7 augusti 2013 20:48

Det tror jag absolut, en jag känner målade sin syntet på en Royale militärgrön utan problem, och man kan nog vara påhittigare än så.

Johnny Ottosson

8 augusti 2013 18:38


Notera att de nya syntetstockarna från FX har en gummiliknande, lätt flexibel, yta, jag vet inte hur färg fäster på denna.

 
Ingen bild

kj

7 augusti 2013 21:47

påtal om färg täkte köpa cerakote vapenfärg,är ju ett skit jobb o blånera och tar tid,MEN vilka priser en 50ml burk 650kronor????? är ju fan inte klokt?,dom jävla jänkarna kan stoppa upp skiten nånstans!!!!

 
Ingen bild

Silwer

7 augusti 2013 22:03

De vet väl hur många som önskar blånera om delar och drar på priset som fasen därför.

 
Ingen bild

kj

7 augusti 2013 22:24

jo men den blånering som ja brukar få gevären bra med är klever Schnell brunering, tyska ballistol som gör den 130kr för en flaska som räcker till minst 10gevär

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skapa flashcards