Airpang

Direktlänk till inlägg 14 juli 2013

Digitala drömmar...

Av Johnny Ottosson - 14 juli 2013 01:00


Daystate Mk4 IS


Terry Doe testar..


Nya Daystate Mk4 IS testas av Terry Doe. En intressant och avancerad bössa, helt digital. Men varför, varför har man kvar ett kromat dörrhandtag baktill på lådan för att repetera vapen, precis som på 80-talet??

 
 
Ingen bild

PeterÅ

14 juli 2013 10:53

Är inte ett dugg imponerad av såna fjantigheter som datorer i luftgevär.Man ska inte behöva vara systemtekniker eller dataingenjör för att kunne skruva på ett vapen.Tacka vet jag gamla "Excellentgeväret" som vägde hälften så mycket,lätt att meka med och lätt att justera hastigheten genom antal pumpnings-slag.Det finns idag fungerande Excellentgevär som hängt med i över hundra år och fungerar ännu.Här behöver man inte tänka på varken omstarter eller datahaveri.Digital display ? Att dom orkar!!!

Johnny Ottosson

14 juli 2013 18:53

Jag är inte rädd för modern teknologi och hade gärna kunnat tänka mig att äga den typen av bössa.

Förutom bättre prestanda än Excellent så är den troligtvis också mera driftsäker över tid.

 
Ingen bild

kj

14 juli 2013 11:07

håller med dig peterÅ,räcker det inte med elektronik i sikten?,skall det snart komma självsökande diaboler,lås dom på målet missar aldrig,men intressant du tar upp nyheter johnny,forumen kör ju bara gammal skåpmat.

 
Ingen bild

Silwer

15 juli 2013 08:34

Det är inte snabbladat med rearbolt, men det käns verkligen som klass, det är inget glapp eller nåt, med Rowans enskottsmag som fälls ut på sidan funkar det kanoners.

Så här har DS alltid haft antingen bolt eller så paraplyhantaget på Huntsman, det ät lite att måste man förklara så är det fel vapen för personen.

De flesta fel är mekaniska på dessa, inte elektroniska, det rör sig ju om att en solenoid tar över hammarfjäderns funktion, men kan givetvis styras mycket mera precist, detta spar luft och iom mappade effektkurvor så behövs ingen regulator längre, varför köra förgasare nör man kan ha insprutning.

 
Ingen bild

Silwer

15 juli 2013 08:45

De som är argast motståndare är till 95% folk som aldrig ens mer än sätt bössan på bild, långt mindre skjutit med en.

På brittiska forum roterar problem som fanns på mk3 fortfarande som aktuella, det brinner upp om det regnar, batteritorsk ständigt, kanske farligt och skjuter självt mm.

Jag har rivit i hela skiten då jag monterat justerbart v0 kort med minnen i min, folk har är rent löjliga är min åsikt, det här är inte så avancerat, som en miniräknare kanske, långt från en mobiltelefon eller vad nu folk använder dagligen utan ilska över att vilja ha tillbaka rördrivning av allt elektroniskt.

DS säljer även mer konventionella luftvapen som Huntsman Regal, Air Ranger och Wolverine.

De är inte sämre just men drar mer luft och har vanliga mekaniska trycken, som dock är bra, de delar ventilfunktionen med MK4orna Harper Valve.
En MK4 och en Air wolf är identiskt uppbygd utom en koppling till flaska och en grövre shroud.

 
Ingen bild

Silwer

15 juli 2013 09:13

När man slår av den fåniga varningen att säkra bössan kan man skjuta luften semi, mao den skjuter luft så fort du trycker.
Jag gissar att detta som ju skulle innebära stora problem för DS om det liknade semiautomatisktkan ha bidragit til att tydligt bygga en matning, vitsen för säg FXsidospänning är ju inget att ha då det inte är nåt motstånd, där finns ju ingen fjäder utan det är ju bara diabolen man petar i pipan.

Rädslan för vad för bestämmelser, som säg ett stop för pcp totalt i UK skrämmer alla där och givetvis även tillverkarna.

Jag använderinte magasinet alls utan fördrar enskott, och då jag inte får jaga så kvittar eldhastigheten, bara det käns bra i övrigt.

Kvaliteten på allt är mycket hög, och bör vara då DS vill ligga litevi framkant med sina vapen, de mekaniska kan man iofs säga kostar som en FX bössa, det är en illusion med svenska priser då nästan allt importerat hit blir dyrt.

Iofs är inte FX billigt utomlands heller, man får ett annatperspektiv var vapnen hör hemma genom att gå igenom utomlands var de ligger, man hittar inte Hatsan skuggandes FX tex som här, utan tusentals kr billigare, det är ett falskt krug i Sverige skapat av importören.

Varför så många inlägg, man tillåts bara skriva en viss längd.

 
Ingen bild

kj

15 juli 2013 10:12

elektronik i vapen gör dom billiga att tillverka,men pajar nåt kan felsökningen bli dyr,precis som bilar,behövs inte i vapen,är väl bara till för dom som vill ha något annorlundatitta på gamla mauser system,browning mm, fulländat.

 
Ingen bild

Silwer

15 juli 2013 11:01

Det kan bli så ja om större tilverkare börjar med det, men för DS blev det givetvis inte billigt att dels ta fram elektroniken och få det att fungera, de är inga som säljer tusentals sånna här vapen i månaden precis, så där blev det dyrare.
Tanken var väl att dö som Theoben var på gång att göra eller förnya sitt lilla företag med nåt unikt och hålla sig kvar.

Hurvida det behövs är upp till var och en, detillverkar som sagt mekaniska bössor med för de som kräks ät sånt här.

Vi ser ju att elektronik börjar kika in hos större tilverkare med, och där kommer det kapa priset på ett annat sätt.

DS mk4 är ett komplext vapen att bygga och greja med, personligen har jaginte sett nåt "värre", sånna saker blir aldrig billiga, en FX Cyclone eller nåt är som en kasse rappel i jämnförelse.

 
Ingen bild

Silwer

15 juli 2013 11:10

Och du ser, elektroniken har de haft iaf i 5 år nu även om den reviderats rätt mycket, men nog lyckades de få den uppmärksamhet de ville:-)

Folk som hatar det, folk som ser det som en gudagåva, alla har nog en åsikt.

Så.........de överlevde den gången iaf, Theoben vilade på lagrarna och blåstes ut.

Antigen är man folkligt populär som AA eller så sticker nåt särskilt ut, tänk vad många Europeiska lv tillverkare som köpts upp eller lagt näsan i vädret.
FX är väl en som för utlänningar iaf sticker ut, och det är chansen de har även om de är större än Daystate som tillverkare.

 
Ingen bild

Silwer

15 juli 2013 11:28

Meeen, det höll på att stupa, MVT systemet släpptes 2010 eller nåt sånt, det hade en krongraf i pipan, och så kunde du knappa in önskad v0 på diabolen, bytte du kulvikt märkte den det och justerade om kraften.
Perfekt va?

Nej, efter att folk suttit på banan och rengjort pipjäkeln 10ggr för att sensorerna blev så fort skitiga och bössan fick spatt så höjdes rösterna mot DS.

Där hade de nog kunnat sluta om de inte kvickt nog fått fram att man i stället mappar effektkurvorna i minnet och får använda en yttre kronograf en gång för varje, kallat MCT.

Mvt kolapsade helt och lades ner omgående, ändå låg bössor nya på lager i flera år, trots allt fanns det vissa som höll hårt i systemet, och tanken var ju god den bara fungerade inteipraktken, ja inte nån längre stund iaf.

 
Ingen bild

kj

15 juli 2013 13:43

för min del klassar jag fxbössorna som lätta och fixa med och bra kvalite,till hyfsat pris,dock gillar ja inte utseendet på dom med flaska framtill,men bra funktion i dom,gillar mer klassiskt utsende,om man nu kan säga det om pcp, har ju inte funnits i så många år,

 
Ingen bild

Silwer

15 juli 2013 15:05

Du sytar nog oå den mer vlbygda Royale här, .
Är inte heller fötjust i stora flaskor men förstår varför de finns, folk ska ha mycket effekt och vill få ut et t vettigt antal skott.
Första pcperna är just Daystate 1978, men först tidigt 80tal kunde Huntsman köpas av vanliga dödliga, några till kom under 80 tal.

Men i Sverige kom det hela först igång på nåt allvar 03-05 kanske när FX Typhoon och Cyclonevarianterna kom, idag är fältet mycket bredare här, men mycket privatimport blir det givetvis pga priserna, FX är tillverkade hr så de är inte billigare nån annanstans, men de tillverkar inget jag vill ha som det är menjag har haft några stycken, men de är sålda.

 
Ingen bild

PeterÅ

15 juli 2013 19:03

Som jag ser det så har Axelsson hela spectrat vad gäller PCP-gevär.Vill man ha ett vackert och välskjutande vapen så finns ju både TyphoonT12 och Cyclone "givetvis då med valnötstock".Vill man istället ha ett gevär med mer "pust" i så finns ju suveräna Royale både med 400 och 500cc flaska.Nu kommer också Bullpups att finnas i sortimentet så vad mer kan man önska.Jag för min del tror att FX tillverkar minst lika fina kvalitetsvapen som Daystate m fl fast till ett mycket förmånligare pris och tack och lov utan elektronik.Något som jag tycker är viktigt i sammanhanget är att FX finns i Sverige och att dom aldrig är knussliga vad gäller service och reservdelar.En bättre shroud än den på Royale500 finns inte att hitta på marknaden idag,det är en sak som är säkert.Kan ju slänga in en annan tanke också,varför inte gynna ett bra företag i Sverige som gör bra produkter,det tror jag alla luftgevärsintresserade skulle vinna på i längden.Daystate och andra är inte ett dugg bättre,men dyrare !

Johnny Ottosson

15 juli 2013 19:42

Som en varm vän av FX Airguns så måste jag nog ändå tillstå att Daystate har en lite annan nivå på finish och passning, även om FX här har blivit stadigt allt bättre.

 
Ingen bild

Silwer

15 juli 2013 20:10

Man bör nog se produkterna i verkliga livet inna man diskuterar det här.

FX lever inte på svenskar, de säljer mycket mer utomland, dessutom så var det väl min Cycloneliknelse som det blev surt över, ja jag tycker den är rapplig, den funkar bra osv, jag hade en i 7 år och flera andra på sama bas, de funkade bra, mne det var lite si och så med kvalitetskänslan.

Royale tycker jag klart är på en annan nivå byggmässigt.

Och som sagt folk stirrar sig blinda på svenska priser och inte p¨å säg USA marknaden, då ser man bättre vad som kostar som vad, här är det ju helt tokigt iom att FX är billigt här och de skuggar exakt med massproducerade Hatsan som i sin tur är mycket billigare utomlands.

Det låter lite avundsjuka om allt sånt här imo, det är bar att köpa sig vad man vill ha om man tycker det är värt besväret.
Det handlar inte om att imponera på nån, iaf inte i mitt fall, jag ville prova nåt man alltid bar sett på papper, förstå hur det funkade, annars är jag en fjäderbössamänniska.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards