Airpang

Direktlänk till inlägg 23 juni 2013

Små varumärken i landet...

Av Johnny Ottosson - 23 juni 2013 12:00


 

Crosman mfl här i Sverige?


Ett intressant ämne framkom i dagarna på LuftvapenInfo, landets ledande (enda fungerande?) forum. Frågeställningen var varför Crosmans lite bättre produkter är såpass sällsynta på svensk mark. Fondprodukters springare, den mycket jovialiske, Marcus förklarade raskt att anledningen till detta är att Crosman Corp kräver relativt stora volymer med vapen för att tillverka rena 10J-versioner för vår enskilda marknad.


Detta kan ju, iofs ur Crosman Corps synvinkel, verka rimligt men tyvärr så fick frågan bara ett halvt svar i och med detta.


Min öppna fråga till Fondprodukter runt detta är naturligtvis den naturliga följdfrågan - "Okej, men vad gör ni åt saken då?"


Jag noterar här en hel del flathet; man sitter helt enkelt på rumpan och konstaterar att man inte kan göra något alls eller i bästa fall möjligtvis invänta att Crosman behagar öppna ett Eurocenter i Tyskland med vapen på 7.50 joule. Självfallet så resulterar inte ett sådant agerande att mer vapen säljs och att mer vapen kommer ut på den svenska marknaden, till skada för hobbyn i landet.


Agera !


Jag har två konstruktiva förslag här:


1. Skaffa ett vapenhandlartillstånd! Hur kan man som en av de ledande importörerna stå utan ett vanligt vapenhandlartillstånd, något som mängder av deras återförsäljare redan har? Detta är för mig en gåta! Med ett sådant tillstånd så tar man in vapnen själv som fullpower och stryper därefter själva ner dem till 10J så att samtliga av deras återförsäljare, inte bara de som själva har tillstånd, kan saluföra deras produkter. Då är man inte beroende av några volymer.


2. Låt bli att försöka hindra återförsäljarna att själva försörja marknaden med vapen när ni själva inte kan. Många återförsäljare vill exempelvis sälja BSA men BSA vägrar sälja vapen med hänvisning till deras respekt för sin officiella generalagent (iofs rimligt) såvida inte denne uttryckligen gör tummen upp åt saken. Med andra ord, vad är viktigast - en aktiv marknad där många vapen kommer ut eller att mindre mängd vapen kommer ut som ger Fondprodukter själva klirr i kassan?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Superbee

23 juni 2013 16:30

Du satte precis ord på mina tankar Johnny.
Det är inte direkt "rocket science" att slänga i en kapad hammarfjäder i crosmans prylar, brukar vara två skruvar som mest :)

Jag ser att midway.se har t.ex Benjamin 392 inne, tyvärr säljer de den endast mot licens, dock för ett konkurrenskraftigt pris, ca 2100 kr senast jag kollade.

 
Ingen bild

Silwer

24 juni 2013 22:27

BSA PCP och Hatsan är andra märken som jag anser misssköts, att Hatsan säljer beror ju mest på att de kostar knappt nåt att köpa in.

BSA har inte valt en bra bundsförvant som vanligt, förr hade de Nordmark tex, fiasko, och det samma nu, näöstan inga vapen köps i Sverige och nu ska man då tydligen inte få importera iaf 10J själv heller.

Folk vågar dock aldrig diskutera sånt här, flathet är bara förnamnet, Cabom smällde ungefär så när jag tog upp Hatsansvapen priserna jämfört med vissa andra länder i EU, helt galna av ilska fast det ju inte är de som är importörer.

Jag anmärkte på en nan grej för ett tag sen med officiellt inte en jävlel vågade tycka nåt.
Allt man tycker måste var bra i Sverige annars ska man inget skriva, det stämmer även överens med FX osv, minsta dålig kritik bemöts av en hord fåntrattar som tror de skyddar nånting och att de är nåt i det stora hela.

Johnny är stor i orden här men ibland är han rätt slapp måste jag säga, mne just det här kan han inte rå över.

Det är dock inget nytt det har tagits upp om och om igen även angående Crossman i Sverige, det ursäktades med att hela Europa skulle få 7.5J vapen, är de helt dumma i huvet, Europas marknad måste var hejdlöst mycket större än USAs i luftvapen.

Sen kan jag förstå att just 10J som vi är ensamma om lätt blir ointressant, men som Johnny skriver, tog man inet ens en diskussion där?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 juli 23:00

En aldrig sinande utveckling..     I begynnelsen var FX2000.....i alla fall för dagens FX Airguns AB För någon vecka sedan så skrev jag lite om hur imponerad jag är av utvecklingen hos FX Airguns och när den här typen av lovord haglar öve...

Av Johnny Ottosson - Söndag 7 juli 16:30

Gammalt gevär - nya diaboler...     JSB pressar ständigt gränsen för vad som är möjligt - till gagn för alla entusiaster!   Efter många om och men så begav jag mig äntligen iväg till min skjutplats för att pröva de JSB Heavy Mk2 som jag...

Av Johnny Ottosson - Lördag 6 juli 21:00

    Den iranska vinden!     Air Arms Shamal var ett mycket viktigt vapen i utvecklingen av dagens moderna PCP.   I mitten av 1980-talet så ägdes varumärket Air Arms av Bob Nicholls genom sitt företag NSP och direktören för den här verk...

Av Johnny Ottosson - Måndag 1 juli 19:00


  Globaliseringen!     I april 2001 så köpte jag mitt första PCP från FX Airguns - ett litet företag med ett enda vapen i sortimentet.   På det svenska luftvapenforumet så går det just nu en intressant tråd om huruvida FX Airguns har "g...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se