Airpang

Direktlänk till inlägg 25 mars 2013

Är våren kommen...?

Av Johnny Ottosson - 25 mars 2013 18:00


 

En fin dag på Fuxerna SG


  BSA Ultra i vårvädret...


Idag blev det en sväng till skjutbanan där en febril aktivitet rådde på taket. Två inlejda hantverkare var i full fart med att lägga om taket på skytteklubbens stuga, mer bilder finns på Instagram. Lite svag växlade vind men väldigt fint väder och riktig vårkänsla i övrigt. Jag rastade min 22 Ultra och hade en riktigt trevlig stund på 50-metersbanan.


Under dagen så fick jag också en newsupdate från Lloyd på BAR som just konstaterade bristen på nyheter i branschen, åtminstonde ifrån de brittiska tillverkarna. På BARs FB-sida så konstaterar han följande:


Talking about disappointing products, my vote of the year for worst launch..the Diana precharged P1000 . Utter shite ! and closely followed by the Walther LGV. So looking forward to it, bought one, hated it with a passion .

 

Som synes så har inte nya LGV fallit den gode Lloyd i smaken och att Dianas P1000 är en flopp kan man knappast kalla för en nyhet numera. Trist med Walthers satsning dock men troligtvis är det så att en ny premium fjäderbössa knappast kan räknas hem av tillverkaren numera. Antalet försålda vapen blir helt enkelt för få...



 
 
Ingen bild

Silwer

25 mars 2013 23:24

Det korta svaret är NEEEEEEEEEJ!!!!!

 
Ingen bild

Silwer

27 mars 2013 21:56

Jo han har en del ej s överslätade åsikter hehe.

P1000 tillhör det mest tilltrasslade mansett i modern tid, kande inte bygga bössan, eller va?
LGVn vet jag inte mycket om, dyr.

Daystates MVT bössor för några år sen är nog på listan i klantighet med, undrar om de fick smälta ner dem?:-D

 
Mats Carlsson

Mats Carlsson

29 mars 2013 21:10

Du får ta och uppdatera nu.. ;) Saknar inläggen och får nästan abstinens. Hoppas allt är bra..

http://www.nordbornas.se

Johnny Ottosson

30 mars 2013 08:09

Allt är väl här. Jag har precis blivit sambo med allt vad det innebär av flyttande etc och dessutom byter jag jobb nu efter 18 år på samma ställe.

Hela påsken blir alltså arbete då mycket ska slutföras innan jag lämnar, på måndag så hoppas jag dock kunna åka och skjuta en liten stund och dessutom få någon timma över att skriva lite.

Tills dess så får jag hänvisa till dagens inlägg tidigare år liksom frågelådan och kommentarsfältet som alltid uppdateras dagligen.

 
Ingen bild

Silwer

30 mars 2013 07:31

http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/395064_482516061793274_999830131_n.jpg

Johnny, den här sägs ha funkat som en FX Independence men på 90talet.

Gissar att de andra brittiska pumpvapnen som var segsålda dom gjorde att den lades ner?
Titan Mohawk och Datstate Sportman tex, ej samma funktion iofs.

Över lag har BSA så många prototyper det aldrig blev nåt av, V2000 sidospännaren Gamo la ner för dem men tog magasinkonstruktionen till Goldstar.

Bowkett stod nog bakom många av de här, en del drev han ju igenom som de lustiga fjäderliknande pcperna BSA hade ett tag.
Kanske brde du skriva npt om det, semiautopistoler och regulerad co2 bössa harjag hört om från BSA med, vissa har sålts ändå i några exemplar.

Johnny Ottosson

30 mars 2013 08:07

Fantasin från John Bowkett har sannerligen varit enorm, tänk också på hans Expedition-serie med kaliber .355.

Själv så rankar jag JB som den näst mest inflytelserika konstruktören inom luftvapenbranschen, efter Axelsson, före exempelvis Ben Taylor.

Jag har lite BSA på G annars, ja...

 
Mats Carlsson

Mats Carlsson

31 mars 2013 11:16

Bra att inget allvarligt har hänt. Då har man något att se frem emot när du kommer igång igen ;)

http://www.nordbornas.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skapa flashcards