Airpang

Direktlänk till inlägg 23 mars 2013

Nedköp...

Av Johnny Ottosson - 23 mars 2013 14:00


 

Ett riktigt uselt fäste...


  Symmetri ingår inte i priset....


Idag kom min lågpris tubring och som (nästan) alltid så får man precis vad man betalar för - detta fäste var billigt! Till att börja med så studerade jag fästet rent okulärt bara igenom att hålla det i handen och titta noga. Min första iakttagelse var då att bandet inte ens var nitat symmetriskt!?  Studera skillnaden i de blå ringarna ovan.


  Självfallet så ska överskjutande plåtflik ligga tätt an mot bandet..


Nästa bekymmer är att bandet igenom nitningen får en överskjutande plåtflik (sk "flärp") som sticker ut ifrån bandet och detta skapar, som vi snart ska se, problem.


  Monterat som det ska vara, dock utan tub på plats..


När man sätter an bipoden mot klämman så kan man snabbt kostatera att plåtfliken gör att bipoden hamnar snett! Detta är iofs inget problem på en ledad bipod (sk pivot) men plåtflikens vassa kant skär effektivt in i bipodens stoppning vilken exempelvis ska skona undersidan av en förstock när bipoden är mer konventionellt monterad.


  Det stora praktiska problemet..


När allt sedan var monterat så kunde jag konstater att bandet är konkavt, det har alltså kanter som buktar utåt där mittendelen av bandet sitter plant mot tuben. Till vänster om den gröna ringen så ser man tydligt hur konkavt bandet är då kanterna buktar utåt. Trots ett generöst avstånd mellan tub och pipa på Royale/Elite så ser man att tubringen tar kontakt med pipan ordentligt (i grön ring). Mot vapnet sett, alltså nedåt på bilden och i röd ring så går emellertid tubringen fri. Kontaktytan mellan ringarna är också helt fri, att det inte ser ut så på fotot beror på att justerskruven för bandets diameter skuggar fotot ifrån andra sidan.







Men om den nu sitter an framåt, varför då inte bara skjuta tubringen bakåt?


  Lång näsa - bakåt finns inte tillräckligt med plats..


Problemet då är att skruven till bipodens pivot tar i förstocken så tubringen kan inte sitta för långt bak. Det saknas helt enkelt justermån. Vänder man bipoden så kommer bipodens fötter istället att ta i förstocken, vilket knappast är bättre det..


Övrigt - passningen är usel, se bara på asymmetrin vid nitningen på första bilden. Finishen är minst lika kass, färgen flagnar redan vid monteringen och om man försöker dra åt fästkruven med fingertopparna så blir fingerspetsarna svarta av flagor/färgrester. Den som drar åt och loss tubringen några gånger med fästskruven lär snart se densamma helt befriad ifrån färg och skinande blank. Toleranserna för frigång etc är inte heller korrekta, tubringens band är helt enkelt inte tunnt nog för sitt tänkta användningsändamål. Detta problem förvärras sedan av att den överskjutande plåtfliken buktar utåt istället för att ligga stramt längs ringen.


Mitt omdöme - en illa genomtänkt avgasklämma som har sprejmålats svart och fått ett litet borrat block pålött med två lödpunkter och som därefter krängs med hjälp av överdrivna lovord på Ebay för 250 spänn! Rent skräp, pengarna i sjön, bara att hoppa över. Ren Hatsan-kvalité!


  

 
 
Ingen bild

Silwer

23 mars 2013 18:55

Tillverkad av onyktra kineser eller?

Ser ju snett och vint ut, skräp.

 
Ingen bild

Snajper

23 mars 2013 19:56

Säg som det är, det var något dom slängde efter dig i affären för att få ut dig haha

 
Ingen bild

Martin

3 april 2013 15:47

Tur att man inte köpte nån då ;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards