Airpang

Alla inlägg under februari 2013

Av Johnny Ottosson - 4 februari 2013 10:00


Som LEGO




  I sin nya skepnad..


En av de obestridliga fördelarna med vapnen ifrån FX Airguns är dess modularitet, de kan enkelt av ägaren själv konfigureras på olika sätt bereoende på de mest skiftande behov och önskemål. Tidigare så använde jag min Elite på en generöst tilltagen trädgårdstomt, en säker och bekväm skjutplats som dock krävde att jag visade hänsyn i fråga om ljudnivån. Dock så var tillgången på luft inga problem, min dykarflaska stod alltid inom räckhåll och tuben på vapnet behövde därför inte vara speciellt stor och definitivt aldrig bytas under skyttets gång.


Nu har jag inte längre möjlighet att skjuta det vapnet hemma på min egen tomt (230 kvm jämfört med 5300 kvm) men i gengäld så har jag fått möjlighet att utnyttja en formidabel skjutbana hos Fuxerna Skyttegille. Nu är inte längre ljudnivån ett problem men däremot så måste jag ha med åtminstonde två stycken lufttuber för att slippa frakta med dykarflaskan när det gäller att försörja vapnet med tillräckliga mängder luft.


Som lycklig ägare av inte mindre än tre stycken tuber (2 x 400 cc & 1 x 500 cc) så kan jag totalt transportera med mig luft för ca 270 st skott på ett smidigt och bekvämt sätt, i samma väska (FX std koffert) så kan jag frakta luft för ungefär 180 st skott. Dock så har jag inte kunnat montera min 500 cc tub eftersom shrouden har varit i vägen, denna var ju placerad med tanke på att tuberna inte skulle bytas.


Sagt och gjort, nu är det långa shroudröret ersatt med det korta, vapnet ska ju ner i 121 cm koffert samt ljudnivån är inte längre så känslig. Igenom detta så kan jag nu fritt skifta mellan 500 och 400 cc tuber.





Av Johnny Ottosson - 3 februari 2013 11:00


"Eterbössan"


  Lånad ifrån Hurricanes utmärkta Facebook-sida, gå in o gilla!


Tobbe har lyckats rota fram en kul annons från 1959 då HW saluförde sin Barakuda i USA.

Av Johnny Ottosson - 2 februari 2013 18:15


Rättstavning


Sluta hacka på Silwer för att han stavar på ett ovanligt sätt. Detta gäller också överlag, vi vet inte varför olika deltagare på Airpang stavar konstigt och därför så är det inte tillåtet att hacka på någon av den anledningen.

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards