Airpang

Direktlänk till inlägg 23 februari 2013

Nytt från Hatsan !

Av Johnny Ottosson - 23 februari 2013 10:00


 

Hatsan Galatian II


 

Ny design och nya tankebanor ifrån luftvärldens copycat...


Som ni kanske har sett på det svenska luftvapenforumet, Luftvapeninfo, så har Hatsan lanserat en delvis egenkonstruerad nyhet - Galatian! Här finns nu en modern sidelever, samt ett rejält magasin som ändå tillåter ett lågt montage av kikarsiktet. Formgivningsmässigt sett så påminner vapnet mest om Diana P1000 och i viss mån även koreanska Career.


Ett fysiskt långt och främst tungt vapen men tillgängligt i tre kalibrar (177, 22 & 25) med 16, 14 och 13 skott kapacitet. Modellen är, liksom BT-65, utrustad med en rostsäker aluminiumcylinder men den angivna prestandan bör sannerligen tas med en stor nypa salt.


För kaliber 25 (den för PCP mest "gynnsamma" kalibern) så anger man 60 (!) skott ifrån 255 cc med 54 fpe - dessutom ifrån låga 200 Bar starttryck!


Som en jämförelse så ger min egen Elite (med regulator, märk väl) 70 skott ifrån 400 cc med 50 fpe och då ifrån 235 Bar. Skillnaden är naturligtvis att mina siffror ifrån Elite är mätta i verkligheten, inte påhittade av en broschyrförfattare som använder penna snarare än kronograf för att ange vapnens prestanda.


Ironiskt nog så börjar Hatsan sin egen 2013 års katalog med att beskylla andra tillverkare för "fusk" igenom att de anger sin utgångshastighet med blyfria projektiler i särdeles lätta legeringar, vilket Hatsan frånsvär sig.


Vem vet - om ett par år så kanske Hatsan blir ännu ärligare och börjar ange verkliga antal skott på sina egna fyllningar också...


Länk: http://www.hatsan.com.tr/pdf/pcp_air_rifles_2013.pdf





 
 
Ingen bild

Silwer

23 februari 2013 17:08

Kors i taket, har de slutat rida ur den gamle Webleybössan nu.
Nu lägger de väl inte ner de andra.

Så nu har de 3 stora bössor och en stor pistol då på menyn.

Nåväl jag lär kolla upp den efter hur mycket Hatsan det är, inget av vikt på många år har ju varit nåt de själva kläckt.

Men ok en egen konstruktion ska de ju ha credit för, jag lite svårt för vapen där blocket avdelar stocken och att det ser ut som nån klossig elefantbössa, men sånt är en smaksak.

Håller med om att uppgivna prestanda är osannorlika iaf samtidigt, jag kan inte se några epokgivande konstruktioner här.

 
Ingen bild

Johan

6 april 2013 10:34

Verkar bli en fin prisbild med...10.000:- för en carbinversion i valnöt och 8.000:- för en i syntet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skapa flashcards