Airpang

Direktlänk till inlägg 31 januari 2013

Välplanerat....eller inte...?

Av Johnny Ottosson - 31 januari 2013 22:00


 

Tävlingen i Mörrum


En viss förvirring råder runt inbjudan till tävling hos Mörrums Skyttegille i april. Tydligen så hade man "missat" att lägga ut väsentlig information i den sporadiska inbjudan som publicerades på Airgun. Fundamentala parametrar som exempelvis vissa effektgränser utelämnade man och lade därmed grunden för antagandet att man inte skulle tillämpa någon effektbegränsning uppåt i den öppna klassen, då ingen helt enkelt angavs.


Även i övriga klasser så finns det en del oklarheter. Istället för de 10J i den lilla klassen som man beskriver på sin egen hemsida så kan tydligen tävlingen hållas med en gemensam klass för både 10 och 16 joule, åter igen enligt vad som anges på Airgun.


Förhoppningsvis så kommer det en tydligare inbjudan av arrangören framöver för just nu så finns det fortfarande frågetecken om var tävlingen ska hållas (på ett inhyrt "gods"?!) liksom vilken startavgift som ska utgå och tilll vilka parter denna kommer att tillkomma.


Personligen så känns det nu måttligt lockande att åka såpass långt bort när dragplåstret om en fullpowerklass försvann samtidigt som den lilla klassen ska slås ihop med en tillståndspliktig klass vilket skapar ett distinkt underläge för alla oss som vanligtvis tävlar med 10J i den licensfria klassen. Det känns rätt mastigt med en färd på 60 mil tur och retur från Göteborg bara för att tävla i en enda klass (över 10J, under 45J).


De övriga klasser som jag brukar skjuta (Öppna Riktmedel och 10J) tillämpar man ju inte. Istället så blir det förmodligen till att bevaka om Laxå och Onsala har några intressanta tävlingar på gång nu under vårkvisten..

 
ANNONS
 
Ingen bild

Silwer

1 februari 2013 01:41

Nej, det var möjligt ett misstag men det är licens på vapen över E4 10J.

Knappt roligt ens utom då de mest korkade man sett skrev på det forum du nämner.

Ingen tvinagr dig till 16J deltagande, du är väl som de flesta äldre där som tror 45J är F1 klassen fast dt uppenbart är absolut lättast.

Men ingen är ute efter era tävlingsklasser heller, kör 45J du om du kan få nån bössa att gå rent där.

Att sitta och göra sig löjlig över att ändringar mot internationellt FT skytte kan hända är som sagt bara löjlig och mycket själviskt tänkt.

Vedboreglerna som kom up förr är så ute så dety inte är sant.

BR har visat det om inte annat när 45J vill bli tillagda för atgt de lata asen ska kuna var med där med med sina jävla okammade bössor.

10j tilkommer självklart däremot pga licensregler.

I övrigt är du väl knappast aktuell för sånt här.

 
Ingen bild

gubbe

2 februari 2013 00:05

Det är ett stort framsteg för FT skyttet att Mörrum ordnar en tävling. Att dom lägger ner tid och pengar på att arrangera en sammankomst där vi andra bara kan glida in och ha det trevligt.
Det är gott om tid kvar och i god tid tror jag att vi vet alla förutsättningar. Att raljera över eventuella missar i första inbjudan det tyder bara på att man egentligen inte är ett dugg intresserad av FT.

Johnny Ottosson

2 februari 2013 18:25

Tanken var inte att raljera över saken.

Faktum är att vi har mängder med klubbar nu, vilket är bra, men vi har minst lika många olika regelverk/praxis, vilket inte är lika bra.

Mörrum har fattat ett ovanligt beslut, att samköra 10 & 16 joule i samma klass.

Detta gjorde att deras första utsago om att köra en helt obegränsad öppen klass utan någon som helst effektbegränsning, såsom texten rimligen tolkades (märk väl, av fler än mig) inte lät helt orimlig i sken av sitt då udda beslut gällande samklassningen 10/16J.

Då jag själv skjuter 10J så är jag självfallet inte intresserad av att skjuta i en annan klass än just 10J med det vapnet.

Därför går den grenen bort, liksom Öppna Riktmedel (som inte är påannonserad).

Återstår gör bara en enda klass för mig och den är det krasst uttryckt inte värt att åka 2 x 30 mil för att delta.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 2 april 19:00


Dags för regulatorbyte!     En HUMA-regulator från Holland, tillverkad speciellt för FX Airguns modeller   Så, till sist så tackade regulatorn i min FX Airguns Elite för sig och bössan började läcka ur ventilationshålet. Först försökte j...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se