Airpang

Direktlänk till inlägg 31 januari 2013

Välplanerat....eller inte...?

Av Johnny Ottosson - 31 januari 2013 22:00


 

Tävlingen i Mörrum


En viss förvirring råder runt inbjudan till tävling hos Mörrums Skyttegille i april. Tydligen så hade man "missat" att lägga ut väsentlig information i den sporadiska inbjudan som publicerades på Airgun. Fundamentala parametrar som exempelvis vissa effektgränser utelämnade man och lade därmed grunden för antagandet att man inte skulle tillämpa någon effektbegränsning uppåt i den öppna klassen, då ingen helt enkelt angavs.


Även i övriga klasser så finns det en del oklarheter. Istället för de 10J i den lilla klassen som man beskriver på sin egen hemsida så kan tydligen tävlingen hållas med en gemensam klass för både 10 och 16 joule, åter igen enligt vad som anges på Airgun.


Förhoppningsvis så kommer det en tydligare inbjudan av arrangören framöver för just nu så finns det fortfarande frågetecken om var tävlingen ska hållas (på ett inhyrt "gods"?!) liksom vilken startavgift som ska utgå och tilll vilka parter denna kommer att tillkomma.


Personligen så känns det nu måttligt lockande att åka såpass långt bort när dragplåstret om en fullpowerklass försvann samtidigt som den lilla klassen ska slås ihop med en tillståndspliktig klass vilket skapar ett distinkt underläge för alla oss som vanligtvis tävlar med 10J i den licensfria klassen. Det känns rätt mastigt med en färd på 60 mil tur och retur från Göteborg bara för att tävla i en enda klass (över 10J, under 45J).


De övriga klasser som jag brukar skjuta (Öppna Riktmedel och 10J) tillämpar man ju inte. Istället så blir det förmodligen till att bevaka om Laxå och Onsala har några intressanta tävlingar på gång nu under vårkvisten..

 
ANNONS
 
Ingen bild

Silwer

1 februari 2013 01:41

Nej, det var möjligt ett misstag men det är licens på vapen över E4 10J.

Knappt roligt ens utom då de mest korkade man sett skrev på det forum du nämner.

Ingen tvinagr dig till 16J deltagande, du är väl som de flesta äldre där som tror 45J är F1 klassen fast dt uppenbart är absolut lättast.

Men ingen är ute efter era tävlingsklasser heller, kör 45J du om du kan få nån bössa att gå rent där.

Att sitta och göra sig löjlig över att ändringar mot internationellt FT skytte kan hända är som sagt bara löjlig och mycket själviskt tänkt.

Vedboreglerna som kom up förr är så ute så dety inte är sant.

BR har visat det om inte annat när 45J vill bli tillagda för atgt de lata asen ska kuna var med där med med sina jävla okammade bössor.

10j tilkommer självklart däremot pga licensregler.

I övrigt är du väl knappast aktuell för sånt här.

 
Ingen bild

gubbe

2 februari 2013 00:05

Det är ett stort framsteg för FT skyttet att Mörrum ordnar en tävling. Att dom lägger ner tid och pengar på att arrangera en sammankomst där vi andra bara kan glida in och ha det trevligt.
Det är gott om tid kvar och i god tid tror jag att vi vet alla förutsättningar. Att raljera över eventuella missar i första inbjudan det tyder bara på att man egentligen inte är ett dugg intresserad av FT.

Johnny Ottosson

2 februari 2013 18:25

Tanken var inte att raljera över saken.

Faktum är att vi har mängder med klubbar nu, vilket är bra, men vi har minst lika många olika regelverk/praxis, vilket inte är lika bra.

Mörrum har fattat ett ovanligt beslut, att samköra 10 & 16 joule i samma klass.

Detta gjorde att deras första utsago om att köra en helt obegränsad öppen klass utan någon som helst effektbegränsning, såsom texten rimligen tolkades (märk väl, av fler än mig) inte lät helt orimlig i sken av sitt då udda beslut gällande samklassningen 10/16J.

Då jag själv skjuter 10J så är jag självfallet inte intresserad av att skjuta i en annan klass än just 10J med det vapnet.

Därför går den grenen bort, liksom Öppna Riktmedel (som inte är påannonserad).

Återstår gör bara en enda klass för mig och den är det krasst uttryckt inte värt att åka 2 x 30 mil för att delta.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 juli 23:00

En aldrig sinande utveckling..     I begynnelsen var FX2000.....i alla fall för dagens FX Airguns AB För någon vecka sedan så skrev jag lite om hur imponerad jag är av utvecklingen hos FX Airguns och när den här typen av lovord haglar öve...

Av Johnny Ottosson - Söndag 7 juli 16:30

Gammalt gevär - nya diaboler...     JSB pressar ständigt gränsen för vad som är möjligt - till gagn för alla entusiaster!   Efter många om och men så begav jag mig äntligen iväg till min skjutplats för att pröva de JSB Heavy Mk2 som jag...

Av Johnny Ottosson - Lördag 6 juli 21:00

    Den iranska vinden!     Air Arms Shamal var ett mycket viktigt vapen i utvecklingen av dagens moderna PCP.   I mitten av 1980-talet så ägdes varumärket Air Arms av Bob Nicholls genom sitt företag NSP och direktören för den här verk...

Av Johnny Ottosson - Måndag 1 juli 19:00


  Globaliseringen!     I april 2001 så köpte jag mitt första PCP från FX Airguns - ett litet företag med ett enda vapen i sortimentet.   På det svenska luftvapenforumet så går det just nu en intressant tråd om huruvida FX Airguns har "g...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se