Airpang

Direktlänk till inlägg 14 januari 2013

En dag på banan...

Av Johnny Ottosson - 14 januari 2013 14:30


 

På Fuxerna mitt i vinternIdag åkte jag över till skjutbanan i gryningen, trots -8 grader och stundtals ymnigt snöfall. Väl framme så visade det sig att jag inte var förste man eller ens ensam?!  Den gode Lorentz Karlsson hade också varit morgonpigg och var redan på plats med sin långbåge i högsta hugg, den tidiga timman till trots.


Efter att ha småpratat lite så delade vi på banan och började skjuta, han pilbåge och jag luftgevär. Då luftgevär inte är lika tröttade att skjuta som pilbåge så begav han sig dock av någon timma senare och jag övergick till att skjuta med min Ruger 1022. Bananmagasin och snurrmål är en oslagbart kul kombination!


Underbart är dock kort och då en 1022 förbrukar ammunition i en rasande takt så gick jag snart ånyo över till min Elite. Efter en stund så kom det ännu en besökare, en pistolskytt som brukade titta till banan ibland för att motverka skadegörelse. I sällskap med en liten hund så kom han promenerande, förbluffad över att han inte hörde att jag sköt. Jag och Lorentz pratade faktiskt om det någon timma tidigare, det är ganska facinerande att vi båda två kunde vara här med respektive skytteform och praktisera dessa nästan helt ljudlöst utan att störa någon annan.


Efter ytterligare en trevlig pratstund med den nye besökaren och ännu en presentation av vad ett PCP är och innebär så började vädret klarna upp, temperaturen steg till bara någon enstaka minusgrad och den sista timman förlöpte väldigt angenämnt.


Två saker kunde jag dock konstatera efter en trevlig halvdag på banan; människor där är sociala och nyfikna samt att om någon undrar varför man ska välja en Elite framför en Royale så kan kombinationen av -8 grader och handskar vara ett mycket gott skäl när man ska ladda..


Bilder från dagen finns på Instagram, klicka på länken längst ner till vänster på sidan... 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Lördag 20 jan 16:00


FX Airguns Wildcat Mk II     Nu med FX Airguns nya Smooth Twist X   Efter ett par framgångsrika år på marknaden så har nu FX Airguns populära modell Wildcat blivit mogen för en omfattande revision och blir i samband med detta en Mk II. För...

Av Johnny Ottosson - Fredag 19 jan 21:30

Stulet vapen!     Stulen FX Airguns Royale 300 med Hawke kikarsikte och ett brunt gevärsfodral.   En entusiast har tyvärr fått sitt vapen stulet. Detta inträffade den 11/1 2018. Håll ögonen öppna på nätets olika handelsplatser om ni ser nå...

Av Johnny Ottosson - Fredag 19 jan 07:00


    En riktigt billig bullpup!   Är det detta som Hatsan behöver för att vinna marknadsandelar?   ...

Av Johnny Ottosson - Torsdag 18 jan 20:30

    Två stora och en liten..     Egentligen en Evanix under Winchesters varumärke ryktas det om...   Bland säsongens övriga nyheter från Shot-Show i USA kan man hitta några rejäla bigbores samt en liten charmig pistol. Överst har vi Winch...

Av Johnny Ottosson - Torsdag 18 jan 07:30


  Diana Skyhawk !      Till sist så har även Diana presenterat en bullpup!   För ett par år sedan så blev bullpups populära och nästan alla tillverkare började tillverka sådana. Nu har äntligen även Diana hängt på trenden och deras nya mode...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok

Visitors

Följ på Instagram

Airpang på Instagram

https://instagram.com/airpangsweden/

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se