Airpang

Direktlänk till inlägg 14 januari 2013

En dag på banan...

Av Johnny Ottosson - 14 januari 2013 14:30


 

På Fuxerna mitt i vinternIdag åkte jag över till skjutbanan i gryningen, trots -8 grader och stundtals ymnigt snöfall. Väl framme så visade det sig att jag inte var förste man eller ens ensam?!  Den gode Lorentz Karlsson hade också varit morgonpigg och var redan på plats med sin långbåge i högsta hugg, den tidiga timman till trots.


Efter att ha småpratat lite så delade vi på banan och började skjuta, han pilbåge och jag luftgevär. Då luftgevär inte är lika tröttade att skjuta som pilbåge så begav han sig dock av någon timma senare och jag övergick till att skjuta med min Ruger 1022. Bananmagasin och snurrmål är en oslagbart kul kombination!


Underbart är dock kort och då en 1022 förbrukar ammunition i en rasande takt så gick jag snart ånyo över till min Elite. Efter en stund så kom det ännu en besökare, en pistolskytt som brukade titta till banan ibland för att motverka skadegörelse. I sällskap med en liten hund så kom han promenerande, förbluffad över att han inte hörde att jag sköt. Jag och Lorentz pratade faktiskt om det någon timma tidigare, det är ganska facinerande att vi båda två kunde vara här med respektive skytteform och praktisera dessa nästan helt ljudlöst utan att störa någon annan.


Efter ytterligare en trevlig pratstund med den nye besökaren och ännu en presentation av vad ett PCP är och innebär så började vädret klarna upp, temperaturen steg till bara någon enstaka minusgrad och den sista timman förlöpte väldigt angenämnt.


Två saker kunde jag dock konstatera efter en trevlig halvdag på banan; människor där är sociala och nyfikna samt att om någon undrar varför man ska välja en Elite framför en Royale så kan kombinationen av -8 grader och handskar vara ett mycket gott skäl när man ska ladda..


Bilder från dagen finns på Instagram, klicka på länken längst ner till vänster på sidan... 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Söndag 14 okt 10:30

Mindre än mini !         Man får förstora det en hel del för att den ska synas..   När jag snavade runt på eBay tidigare i veckan så hittade jag ett mycket intressant mikro-sikte som jag blev så fascinerad av att jag helt enkelt köpte d...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 9 okt 17:00


    Ett intressant alternativ till en dykflaska!      Priset i USA för den här kompletta satsen är USD $499 (ca 4395 kr + frakt)   En spännande nyhet är Crosmans nya minikompressor som trots sitt ringa format har vattenavskiljning med p...

Av Johnny Ottosson - Söndag 7 okt 18:00

  Tillbaka till början!   Crosman 1701p är ett fantastiskt vapen - här golfbollskytte på 90 meter med 5 joule ME   Under våren 2015 så sålde jag min dåvarande Crosman Challenger då det stod klart att Field Target i Sverige skulle införa ...

Av Johnny Ottosson - Söndag 7 okt 11:00

    Ny review av TX200 Mk III   AEAC levererar ännu en sevärd video. ...

Av Johnny Ottosson - Torsdag 27 sept 17:30

    Rost & PCP !            Rost är som många vet något som de flesta, kanske inte direkt oroar sig för, men i alla fall tänker på ibland.   Luft innehåller ju vatten i form av luftfuktigheten och när den, av friktion uppvärmda luften,...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok

Visitors

Följ på Instagram

Airpang på Instagram

https://instagram.com/airpangsweden/

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se