Airpang

Direktlänk till inlägg 16 oktober 2012

Moderna medier...

Av Johnny Ottosson - 16 oktober 2012 22:00


 

Blogg eller forum?


Idag kunde vi läsa lite intressanta reflektioner på Airgun om skillnaden mellan en blogg och ett forum, exemplifierade av just Airgun och Airpang. Förutom det ironiska i kommentaren om att forumet skulle vara högre i tak än bloggen, vilket många läsare, med viss syrlighet, har påpekat så finns det en rad skäl till att jag valde bloggformatet istället för att skapa ännu ett luftvapenforum här i Sverige.


Den huvudsakliga anledningen är att jag är intresserad av att skriva. Jag vill inte lägga större delen av min disponibla luftvapentid på att tekniskt sätt sköta ett forum liksom att hålla efter detsamma ifrån de tokstollar som forum ofelbart drar till sig. En blogg är enklare och snabbare att sköta, vilket lämnar mera tid åt just att skriva. Detta gäller i synnerhet för mej, som har en högst måttlig kunskap/erfarenhet av just datatekniska detaljer. Visst skulle jag säkert kunna lära mig även detta men jag har varken lust eller (som sagt) tid för det. Den tiden jag kan avvara framför skärmen vill jag ägna åt att skriva - inget annat.


Problemet som man pekar på, bristen på möjligheter för läsaren att interagera ser jag helt enkelt inte? Både gästboken och kommentarsfältet är helt fritt att använda, även utan inloggning, något som inte är fallet på Airgun. Likaså är antalet bannade individer på Airpang mycket få och de har alla det gemensamt att de är blockerade på grund av personangrepp mot andra besökare. Airpang är dessutom helt öppet för gästskribenter, har någon lust att skriva något så är det bara att maila över så lägger jag ut det i vederbörandes namn.


När det gällde just den tråden som kängan riktad åt bloggande i allmänhet och Airpang i synnerhet fanns så kan jag bara konstatera att vissa insikter uppenbarligen har vunnits, exempelvis att det faktiskt är bättre med ett relativt lågförstorande sikte vars optik är bättre tekniskt sett än ett högförstorande sikte som grumlar sig på hög förstoring.    


Vidare när det gäller 10J/177s lämplighet för 50 meter, något som jag har testa grundligt (o personligen) så handlar det inte så mycket om tycke o smak utan bara om fysikens lagar - en liten, lätt och långsam diabol med tillhörande lågt BC blir alltid oerhört känslig i sin projektilbana på väg till målet. Inomhus, eller utomhus under verkligen perfekta förhållanden, så fungerar det naturligtvis utmärkt men i verkligheten, en helt vanlig slumpvis vald dag utomhus, så fungerar det riktigt uselt. Sedan spelar det inte så stor roll vilket dyrt och exklusivt vapen eller påkostat kikarsikte man använder. Fysikens lagar gäller!


En del av fysikens lagar kan man dock, med viss svett o möda, övervinna. Detta kan exempelvis vara att man inte tycker det spelar någon roll huruvida ens tävlingsvapen väger 4 eller 6 kilo när man ska knalla runt en vända med den i skog och mark. I detta fall så kan jag bara gratulera till god fysik och stor entusiasm. Personligen så föredrar jag dock att bära runt så lite utrustning som möjligt i terrängen.


Idag så ramlade det ner ett mail från Lloyd på BAR som berättade att mitt BSA hade avgått England så nu är det ånyo väntans tid som gäller. Det ska bli kul med ännu ett brittiskt vapen i samlingen.





 
 
Ingen bild

Jazz

17 oktober 2012 08:30

Skulle bara kolla om jag var bannad

 
Johan

Johan

17 oktober 2012 17:44

Johhny, varför inte samla dina verk och ge ut en luftgevärs bok! Finns väl bara Dahlmans gamla klassiker "Luftgevär" som är skriven på svenska i denna genre?

http://www.skyddsjakt.n.nu

Johnny Ottosson

17 oktober 2012 19:24


Visst har jag funderat på tanken; "PCP - det moderna luftgeväret" var titeln.

Tyvärr så har jag inte tid och pengar för ett sådant projekt men om jag skulle komma på idén i framtiden så skulle jag nog inte använda ett vanligt förlag utan istället lägga ut materialet exempelvis på en blogg med en sida om dagen.

 
Ingen bild

plagg

17 oktober 2012 18:00

Svar till Johan:

Hur skulle källförteckningen se ut?

Airgun.se
Luftvapen.info
Gula forumet
Och diverse bloggar :-)

Johnny Ottosson

17 oktober 2012 19:25


All information på Internet är ju fri, du vet..

I gengäld så måste man sila lite så att man inte får med rena tokerier.

 
Ingen bild

Fjutt

17 oktober 2012 19:42

Information ? Man kan i vart fall inte kalla allt som skrivs på luftvapen info för kvalitativ information,mestadels handlar skrivandet där om ett behov av bekräftelse ,precis som den där tomten pysslar med som var först att svara i det här kommentarsfältet .
Ska du föra över nått därifrån så får du nog har rätt tätt nät i silen.

 
Ingen bild

Daniel

19 oktober 2012 22:45

Blogg är inte alltid bäst, men som Johnny sköter denna blogg är den bäst. De två forumen kommer långt efter och där airgun.se drabbas hårt av sin ägares barnslighet och naiva sinnebild. På luftvapen.info har jag inte ens uppmärksammat vem som äger det... så det är ju bra. Men denna blogg är bäst... så enkelt är det.

Johnny Ottosson

20 oktober 2012 19:08


Jag rodnar, bugar och tackar för berömmet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skapa flashcards