Airpang

Direktlänk till inlägg 8 oktober 2012

Charmen i det enkla...

Av Johnny Ottosson - 8 oktober 2012 21:00


 

Anspråkslöshet...


Idag har jag roat mig med att skjuta lite Diana 25 inne i min lilla tvåa. Här har jag som längst tillgång till precis 9 effektiva meter då lägenheten är 10 meter lång. Öppnar jag altandörren så får jag ytterligare två effektiva meter därtill, alltså totalt 12 meter. Nu var det dock regn, mörker och blåst så istället fick jag nöja mig med 9 meter. Ett helt lagom avstånd för ett vapen på drygt 7 joule och med öppna riktmedel.


För er som inte kommer ihåg min strax 50 år gamla bössa så presenteras den i följande inlägg: http://airpang.bloggplatsen.se/2011/11/06/6556751-nyforvarv/


Sagt o gjort. Jag ställde kulfånget inne i en garderob för att utnyttja lägenhetens maximala längd och sedan satte jag mig i andra ändan och började skjuta. Första tavlan presenteras på filmen nedan. Notera att ett av skotten hade ett annat läte och träffen gav en rejäl flyer, symptomatiskt på fjädervapen som inte har skjutits på länge - en ojämn förbränning. Uppenbarligen ett tydligt tecken på att jag borde använda denna lilla juvel oftare..






Inomhusskytte i en liten tvårumslägenhet en mörk och regnig kväll..


Det är förbluffande hur bra teknisk egenprecision som det finns att hämta i denna snart fem decennier gamla och enkelt byggda fjäderbössa. Vi måste ju hålla i minnet att Diana 25 var ett för sin tid relativt billigt ungdomsvapen trots att den besitter en finish, passning och övergripande kvalité på en helt annan nivå än dagens motsvarigheter.  Här finns ingen kryplackad metall, ingen plaststock eller klena TruGlo-riktmedel. Här finns stål och trä - inget annat.


Detta är helt enkelt ett luftgevär när det kommer som allra mest till sin rätt. Ett precis lagom effekuttag för sitt fysiska format och sin typ av drivkälla samt ett rekreativt vapen som kan användas i sin mest rena form, utan kikarsikte, extern fyllning, magasinsystem och enorm effekt.  Enkelt, roligt och billigt.


I övrigt så går jag fortfarande o väntar på min Ultra Mk III som BSA enligt Lloyd på BAR fortfarande försöker bygga ihop. Man kan säga mycket om brittisk vapenindustri men snabba är de inte och det var precis samma sak sist när jag väntade på min förra Ultra under sommaren 2006. Man får skynda långsamt med andra ord.


Vapengarderoben består därför av Ultra Mk I (inkommande Ultra Mk III), min Elite samt nyss nämnda Diana 25. Förutom dessa tre luftvapen så har jag även min kanonfina Haenel som ska säljas samt min Ruger 1022.


Slutligen så är jag åter igen på väg att flytta, vistelsen i den här lägenheten blev kortare än vad jag ifrån början trodde, totalt så kommer jag bara att bo i den under 5 månader. Ifrån 15 december så blir det ny bostad, en egen gräsmatta igen och betydligt bättre möjligheter att skjuta när jag så önskar...







 
 
Ingen bild

Håkan

8 oktober 2012 21:45

Grattis till nytt boende! Så det blev nån stuga en bit ut på landet som jag tidigare tänkte du skulle kika efter...?

 
Ingen bild

tankryttarn

9 oktober 2012 06:59

johnny, du kanske skulle ha lite unigum bak i kulfånget... har hört att det ljuddämpar kulfånget massor så inte någon granne bli stött på ljudet, ja bor på vichan men ska handla mej en burk och klena i kulfånget ialf, vitsen med luftgevärsskytte är ju att de ska va tyst och lungt :)

Johnny Ottosson

9 oktober 2012 21:33


Jo, det ska blir det på sikt men jag hade inget av den varan hemma.

Risk att störa någon finns inte här..

 
Ingen bild

SverigeDemokraten

9 oktober 2012 08:30

tankryttaren,tror nog det är viktigare att Johnny håller sig lugn med att öva på banjon så länge han bor i tätbebyggt område,just banjospelandet är väl den enda orsak till att polisen skulle göra ett hembesök Att det hörs smällar från en verksamhet i samband skjutvapen,det hör till vardagen i de invandringstäta områdena på västkusten.

Tycker att det var en trevlig film du gjort Johnny.

Johnny Ottosson

9 oktober 2012 20:50

"Invandringstäta områden" ?!?

Ucklum har 254 invångare och inte ens en pizzeria, större delen av befolkningen är inavlade svenska bonnläppar..

Det enda som finns är en bensinstation och ifrån mitt vardagsrumsfönster så ser jag betande kor..

 
Ingen bild

brytpipa

9 oktober 2012 20:41

Grattis till bättre boende, och därmed möjlighet att lufta bössorna på ett anständigt sätt.

Johnny Ottosson

9 oktober 2012 20:48

Tack så mycket..

 
Ingen bild

stiltje

10 oktober 2012 20:44

Bara på Airpang... Älskar den här bloggen :-)

 
Ingen bild

SverigeDemokraten

11 oktober 2012 07:09

du kanske kan sadla om,sluta kneget som gräsklipparfösäljare och starta upp Ucklums första pizzeria. Skulle nog bli bra att ha den förlagd vid den där konstiga rondellen ni har vid infarten till själva byn .

Du skulle kunna sitta på utanför pizzerian med banjon å plinka,skulle säkert dra till sig folk från när och fjärran .

Det skulle räcka med en enda pizza på matsedeln.

1. Diabol special

 
Ingen bild

ogster

11 oktober 2012 09:22

Har du sålt Royalen?

 
Ingen bild

u-båt

11 oktober 2012 14:13

Ucklum,är det världens ende ?

Varför inte öppna en flyktingförläggning där,ett lyft för kommunens ekonomi . Det verkar som det behövs lite nytt friskt blod bland befolkningen

Johnny Ottosson

11 oktober 2012 21:12

Ja, varför inte?

Våra nysvenska medborgare har ju alltid mycket att bidra med.

 
Ingen bild

SverigeDemokraten

12 oktober 2012 07:52

något som deras ökade närvaro verkligen har bidragit med, är att vårt parti SD har ett stadigt växande stöd från oss Svenskar.

http://status.st/

Johnny Ottosson

14 oktober 2012 14:03


Med rekordhöga 7.7% i dagens undersökning så har SD cementerat sin plats som fjärde största parti efter S, M och MP.

Intressant är att man har breddat sin väljarbas även utanför sina traditionella kärntrupper, lågutbildade unga män i Skåne.

Nu finns det även en hel del invandrare som stödjer SD liksom fler sympatisörer också i storstadsområdena.

SD växer tack vare sin mångfald med andra ord..

 
Ingen bild

SverigeDemokraten

18 oktober 2012 00:15

det är sant att det finns en del invandrare som stöder vår parti och goda politik,man kan dock fundera över om deras utbildning ligger i nivå med skånska män efter som dom väljer att stödja vårt sparförslag på 120 miljarder kronor under de kommande fyra åren.Detta förslag innebär en strypning av asyl- och anhöriginvandringen till Sverige med 90 procent.

Om man nu tagit sig hit för att surfa omkring som social turist med en hel flock släktingar i kölvattnet och nappar på att sådant förslag och dessutom är utomeuropeisk invandrare,så är man säkert enu mer lågutbildad än en skåning.

Så fler lågutbildade i Sverige det vill vi inte ha,det räcker med att vi formellt införlivade skåne och dess befolkning till Sverige på 1600 talet.

Johnny Ottosson

18 oktober 2012 19:44

Nu är ju inte SD bara ett enfrågeparti med fokus enkom på invandringen.

Många invandrare erkänner ju exempelvis livets okränkbarhet och är motståndare till den nuvarande abortlagstiftningen, en fråga där SD har en särställning.

SD har ju en hel del allmänt värdekonservativa sympatisörer (främst från KD etc) som närmast betraktar SDs invandringspolitik som en belastning.

Då dessa nya väljare som regel är bättre strukturerade än kärnväljarna så tror jag att vi över tid kommer att se en liberalisering av SD invandringspolitik, inte minst när allt fler invandrare börjar positionera sig i partiet.

Man kan alltså säga att SDs tillväxt är just tack vare mångfalden i partiet, ironiskt nog.

 
Ingen bild

SverigeDemokraten

19 oktober 2012 15:28

nä det stämmer bra det att Sd inte är ett enfrågeparti, även om vissa personer med outvecklad politisk förståelse vill projicera just det begreppet på vårt parti . Att just Kd anhängare sympatiserar med vår politik kan vara av skäl som oro för Islams inflytande i vårt samhälle. Som du säkert har märkt så görs hela tiden små positionsförflyttningar av muslimerna och deras religion in i vår svenska kultursfär,nu senast i Fittja är det på gång med böneutrop från 30 m hög minaret. I detaljplanen som upprättades inför bygget står det att inga böneutrop får ske,nu försöker islamiska föreningen ändra på det förbudet . Upphävs det beslutet kommer ett dissonant skrålande eka ur högtalarna i Fittjamoskén minaret . Dessa värdekonservativa kd anhängare som du nämner månde bäva inför detta . Om det här förslaget går igenom handlar det om böneutrop en gång i veckan, kanske 1-2 minuter, inte mycket att knorra om ,glassbilen stör för närvarande mera , men med muslimernas positionsförflyttningstaktik kan man undra hur det blir om några år,kanske fem gånger om dagen som deras religion påbjuder. Denna positionsförflyttning där muslimerna försöker upphäva ett förbud är intressant att beakta eftersom det kan komma att bli prejudicerande i svenska domstolar med konsekvensen att det öppnar för böneutrop från fler moskéer i Sverige,tänk på det !
Man skulle kunna säga så här Johnny ,att SDs tillväxt från 1988 och fram till dags dato beror på att vi gått från ett fåfrågeparti till ett fullvuxet komplext flerfrågeparti,och dess uppsving på senare tid beror icke enkom på vare sig KD eller stödet från några invandrare. Ja , men om nu invandrare stöder vårt parti,vad är det för några och vad vill dom ? skulle tex kunna vara för att vår politik ger stöd till kvinnor som lever under religiöst och hedersrelaterat förtryck i Sverige . Kan också vara en assimilerad till den svenska nationen kulturellt anpassad invandrare som känner sig välkomna och lever i enlighet med den svenska kulturen tillika märkt att vi står upp för en öppen svenskhet där invandrare ska kunna bli en del av det svenska samhället . Dessa invandrade ”nysvenskar” kommer förr eller senare att bli pensionärer , de har förstått vad vi vill förbättra i den sektorn osv . Jag har personligen inget emot anpassade invandrare , men skall de presumtiva svenskarna verka och vara i Sverige måste ansvariga politiker (om invandrarna misslyckas för sig själva) se till att det har täckning för deras behov och deras möjlighet till social anpassningsbar utveckling , tyvärr så har alliansen inte bidragit med dessa möjligheter för en stor del av de inkomna , över tid i decennier har det dessutom varit noll koll i hänseende till detta !
Varför sneglar andra partiers väljare med positiv blick på oss ? ,jo svaret kan kanske delvis förklaras så som du gjort , men förklaringen ligger också i att Sverigedemokraterna utöver sina egna politiska edeer har ambitionen att kombinera de bästa elementen från de traditionella höger och vänsterideologierna , samt att vår invandringspolitik är eminent !

Det är klart att initierade o strukturerade väljare kräver mer av sitt parti än just bara en kärnfråga ! Jag tror dock att det kommer bli mycket svårt med allt för drastiska invandringpolitiska förändringar i partiet även om de sker på sikt . Så länge uppkomsten i Sverige av segregerade och särkulturella små samhällen uppstår pga den rådande o innehållslösa invandringspolitiken , kommer Sverigedemokraterna att förespråka en långsiktigt ansvarstagande och begränsad invandring ,detta är en sakfråga, inget man kliver in i vårt parti som avhoppad Kristdemokratisk invandrare och ändrar på .

Du nämner en liberarisering av vår migrationspolitik,vad du i gentligen menar det kan vara svårt att förstå ,vi kan titta på dagens kostnader för vår befintliga invandringspolitik som inte är lika svåra att förstå .Om vi nu ställer terminologin till rätta och använder oss av betydelser som har en riktig innebörd så skulle SDs förslagna liberala migrationspolitik innebära stora besparingar hos Migrationsverket, polisen, domstolarna och Kriminalvården. Förra året medförde handläggningen hos Migrationsverket utgifter på nästan 3 miljarder kronor enligt årsredovisningen .Kostnaden för migrationsärenden domstolarna 1,5 miljarder och polisen 700 miljoner. Bara de asylsökandes juridiska biträden kostade 200 miljoner. Allt detta innebär att varje avslutat invandringsärende kostade svenska skattebetalare 183 000 kr. Det kostade över en kvarts miljard att hålla flyktingar i förvar. Per dygn kostar det 3 500 kr att i förvar hålla människor som inte har begått något brott utan bara har sökt ett bättre liv i Sverige,det finns alltså en liberal tanke med vårt förslag att minska migrationen med 90%,denna tanke åtgärd frigör pengar som kan komma de människor som byggt upp Sverige till del.

Vi har starka politiker i vårt parti som vet vad dom vill tex Kent Ekeroth är en ganska ung herre och han blir förhoppningsvis kvar länge som riksdagsledamot och antidot mot sådan förehavanden som en snedvridning av Sds migrationspolitik .Din profetia om SDs framtida kursändring är lika fantasifullt beskriven som om en grupp syndikalister skulle ta sig in under Fredrik Reinfelts vingar ,likt gökungar petar de bort starka representanter ur partiet,på sikt skulle då de nya ägarna till privata företag vara det kollektiva facket ,de skull kunna bli ägare till Ikea.

Var inte orolig ,vi kommer att hålla ögonen eventuella Trojanska hästar som tar sig in.

 
Ingen bild

Torso tower

1 november 2012 22:46

Bra analys och inlägg SD !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards