Airpang

Direktlänk till inlägg 20 augusti 2012

Ditt fel, nä, ditt fel...osv...

Av Johnny Ottosson - 20 augusti 2012 21:45


Sandlådan


Som en del har noterat så har kommentarerna runt inlägget om enighet i hobbyn påvisat förekomsten av det motsatta, imponerande (skrämmande?) 55 st kommentarer har kommit in i skrivande stund. Bortsett ifrån att detta klart visar att våra två forum inte duger som arenor för dessa diskussioner så är jag troligtvis inte ensam om att ta mig för pannan över detta otroliga engagemang i grenen "kasta bajs på andra"...


Nu är det inte min sak att döma vem som har rätt eller fel i sak, däremot så lyfter jag på hatten av uppskattning för de deltagare som faktiskt använder sina "riktiga" namn och därmed ger lite kredibilitet bakom sina inlägg. Profan som jag är så tror jag dessvärre inte att Jehova himself mfl är den som de facto deltar i debatten utan bara någon som vill skänka lite sakral glans över sitt val av nickname.


Jag har även fått några upprörda mail där några anser sig vara beskylda såsom lögnare/smygtrimmare/uppviglare och uttryckt önskemål att jag ska korrigera detta igenom att radera önskad kommentar.


Detta har jag inte gjort.


Den enkla anledningen till det beslutet är att jag omöjligen kan veta vem som talar sanning och vem som inte gör det. Sålunda så får respektive sagesperson själv stå för sina påståenden.


Om detta är ett problem i praktiken så finns det en funktion som add-on där man kan kräva att den som skriver en kommentar identifierar sig med sin Facebook login, så att vi får riktiga namn på den som skriver.


Finns det ett allmänintresse för att jag implementerar en sådan funktion för kommentarerna till den typen av inlägg?



 
 
Ingen bild

Gösta_80

20 augusti 2012 22:53

personligen tycker ja inte man ska behöva inplementera något personuppgifts registrerande.
Man ska helt enkelt inte säga saker man inte kan stå vid som människa.
å så ska man va snäll mot varandra!
Speciellt mot dom som inte har fullt grepp om hur man ska bete sig socialt :)

 
GalaXyBloggen

GalaXyBloggen

20 augusti 2012 23:56

Det bästa är att förhandsmoderera kommentarerna tycker jag. Det är så många som inte vill skiva sitt namn. Är det bara personangrepp eller inte tillför något i sak så lägger du inte ut kommentaren.

Men visst vore det väl trevligt om folk försökte bete sig som vuxna och stå för det de skriver med namn, bostadsort och gärna en blogg eller facebookprofil till det?

Att sitta och skriva om andra utan att våga stå för vem man är gör att det blir rena sandlådan, som rubriken lyder.

http://galaxybloggen.blogspot.com

 
Ingen bild

Luftpickan

21 augusti 2012 09:23

Jag har flera helt olika intressen så jag följer bloggar om helt olika ämnen. Det är ganska skrämmande slutatser jag kan komma fram till om jag jämför. På de andra bloggarna/forumen förekommer INGET förtal blandat med jantelag. Enbart på luftvapenarenan. Och i sådan kopiös mängd.
Slutsats: det finns många besserwissrar/idioter med dödliga vapen i nävarna!

 
GalaXyBloggen

GalaXyBloggen

21 augusti 2012 16:56

Tur att gubbarna som hatar och förtalar anonymt inte sitter på grovkalibrigt som 308, 30-06, 45/70, 50 osv då.. Eller gör de? ;)

http://galaxybloggen.blogspot.com

 
Ingen bild

Martin

21 augusti 2012 17:23

Jag har inget facebook-konto och har inga planer på att skaffa det heller. Ska jag inte få komma med åsikter och tankar då? Jag skiter fullständigt i vad vissa av vittsjöfolket sysslar med, men det kan ju komma andra blogginlägg som man vill kommentera. Tex detta.

 
Ingen bild

hotshot

21 augusti 2012 18:27

Er heller ikke på Fakebook eller Twitter.
Og man ønsker kanskje ikke sitt navn publisert/assosiert når man ikke vet hva neste kommentator kan finne på å si. Ingen god ide hvis man feks. skal søke jobb........

 
Ingen bild

Ogster

21 augusti 2012 20:58

Att nån tillåmed startat en tråd på Flashback om den dåliga stämningen som infunnit sig på sistone bekräftar ju hur illa ställt det verkligen är, tråkigaste av allt är att det skrämmer bort folk från forum å bloggar.

 
Ingen bild

Thomas

22 augusti 2012 09:36

Jag skämmer inte heller ut mig på Facebook, så blir det ett krav så förlorar du en trogen läsare.

Johnny Ottosson

22 augusti 2012 20:45

Det finns en möjlighet att bara låta enskilda utvalda personer enbart logga in med FB-verifiering.

De väljs då ut med grundval av deras IP-nummer.

Vanliga skötsamma besökare, som du själv, ska naturligtvis inte behöva beröras.

De som är aktuella är användare som "krutibrallan", "Jehova" och liknande karaktärer..

 
Ingen bild

Thomas

23 augusti 2012 09:44

Det låter bra. Jag vill gärna kunna fortsätta och läsa din blogg.

 
Ingen bild

08 gubbe

23 augusti 2012 13:49

Bloggägare.du skriver att klart visar att våra två forum inte duger som arenor för dessa diskussioner så är jag troligtvis inte ensam om att ta mig för pannan över detta otroliga engagemang i grenen "kasta bajs på andra"

Du som chef i sandlådan och med spaden som dirigentpinne,hur pass dugligt och öppet för åsikter kommer din egen arena vara efter din eventuella tvångsåtgärd med add-on ?

Den här mannen Görgen från Vittsjö som helt och hållet fört förbundsfrågan på sniskan,och som tydligen försökt att påverka dig att ta parti för sanningshalten av vad han skrivit kontra vad övriga skrivit i sina inlägg . Pysslar vissa medlemmar från Vittsjö sniper med bestickning utöver sina offentliga smädelser på oss andra skribenter ?.


Jag bor 60 mil från Vittsjö,har inte en aning om,och kommer aldrig någonsin att få veta vem som döljer sig bakom nicknamet Görgen eller Jazz mf

Och till sist,hur är det med din egen kredibilitet när du skriver på de här forumen som du kastar skit på , skriver du med ditt namn Johnny eller har du ett nickname ?

Johnny Ottosson

23 augusti 2012 22:10

Airpang är fullständigt öppen för diskussioner runt sakfrågor, de tvångsåtgärder du tänker på fyller två syften:

1. bromsa personliga påhopp
2. särskilja användare från varann

De kommer dock, som sagts, bara att användas på användare som:

1. begår personliga påhopp
2. använder nicknames som inte är deras och som kan förväxlas med andra, exempelvis en ny deltagare som kallar sig för Jazz.

 
Ingen bild

08 gubbe

24 augusti 2012 04:41

Det var dugligheten efter insättningen av tvångsåtgärder jag tänkte på,samt bestickningsfrågan och om du själv använder nickname på era två forum som du delvis använder som informationsbas för Airpangs inlägg,dessa frågor var ställda ,inga andra !

Johnny Ottosson

25 augusti 2012 01:26

Dugligheten, hur menar du?

Någon bestickning har aldrig ägt rum, däremot så sponsras jag då o då av handlare med produkter för en objektiv bedömning på bloggen.

Det händer att jag återhämtar lite av mitt gamla material på olika forum och då sker detta inkognito, ja.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards