Airpang

Direktlänk till inlägg 18 maj 2012

En dålig affär...

Av Johnny Ottosson - 18 maj 2012 21:30


"Det är svårare att få ut en licens än att köpa ett tillståndspliktigt vapen...."


Expressen pysslar inte bara med dålig journalistik utan uppenbarligen även med dåliga affärer. Som ni säkert vet så köpte några journalister ifrån den tidningen en hårt begagnad CZ70 för svindlande 20.000 kr på hösten 2010 och idag kom efterräkningarna iform av en fällande dom för vapenbrott.


Förutom ett hialöst överpris för en sådan pistol så fick nu den köpande journalisten 14.800 kr i böter och hans chef, som fälls för anstiftan, bötfälldes till 30.000 kr. Även en tredje person, en mellanchef, var inblandad och på hans bötesnota stod det 13.500 kr.

Vi får väl tro att Expressen sålde en hel del extra nummer för att finansiera totalt 78.300 kr i utlägg..

Vad är då sensmoralen? 


Jo, OM man får en alert åklagare på halsen så kan man få (givet man har bra inkomst) rejält höga böter även för tämligen triviala brott. Samtliga tre herrar, om domen vinner laga kraft, kan också se i stjärnorna efter att få ut en legal vapenlicens de närmaste åren. Det finns alltså dryga efterräkningar att hämta för den som blir fälld för vapenbrott, även om sannolikheten för att åtalas normalt är relativt låg såvida man inte anmäler sig själv.


Varför Expressen gjorde något så dumt är för mig en gåta. Journalistiska skäl? Knappast, varenda människa vet väl att det är bra mycket enklare att köpa ett skjutvapen i Sverige än att få ut en legal licens på detsamma.


Det jag funderar på är hur Expressen tillämpar sin undersökande journalistik när det handlar om andra brott. Vad händer när man rapporterar om exempelvis prostitution? Köper man sex och recenserar efteråt enligt samma praxis tro...?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Tankryttarn

18 maj 2012 22:45

Hehe ganska puckat gjort, skulle kunna gissa på att dom inte gör om det igen ialf.

 
Ingen bild

sven

18 maj 2012 22:56

Vad gör man inte för att få sälja lösnummer ;)

 
Ingen bild

SverigeDemokraten

19 maj 2012 00:14

Expressens vapenkåta medarbetare blir satta i samhällets stupstock . Det är betydande skillnad på folk å fä,tänker på Anders Björck. Nästa gång Expressen journalister skall visa upp resultatet från decennier av svensk flummpolitik med ett vapenköp,ja då är det bättre att likt Björck hävda att vapenköpet är till den privata samlingen.

ANG sexköpet som nämndes i bloggen så är det redan gjort.
Den gången klarade sig vår kära konstnär Pål Hollender med att göra köpet utomlands,med hedern i behåll blev det filminspelade samlaget ett konstverk.

Glöm inte kondomen Thomas Mattsson

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Lördag 15 aug 13:00

  Go Vintage!      Riktigt gamla saker är också roliga, här tavlor från 60-talet, ammunition från 70 talet och kniv från 50-talet..   Så, då har jag till slut fått ihop min lilla BSF och dessutom skjutit in lite för att allt ska ha hunnit...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 5 aug 20:00

  En liten renovering..      Till sist så blev den färdig men den är lite mörkare i verkligheten..   De senaste dagarna så har jag grejat lite med stocken till min BSF-30. Trots att mekaniken är i helt perfekt skick som nytt så har tyvär...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 aug 16:00

Fjäderfröjd?   En gång i tiden så var dessa luftvapen oftast den första kontakten med skjutvapen överhuvudtaget... Ett vanligt argument som många fjäderfantaster gärna framhåller är friheten hos sina val.   Det är enkelt att bara ...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 aug 15:00


  Crosman Kratos!     Tidlöst vacker - för många i min generation är det så här ett klassiskt PCP ska se ut! I dagarna så har Crosman presenterat sin nya Kratos med en prislapp om blott $699 USD. En tidlös retromodell i samma form som T...

Av Johnny Ottosson - Måndag 22 juni 20:30

    Tävlingar i Corona-tider     Jag fick en fråga häromdan om huruvida det är några tävlingar i Field Target överhuvudtaget den här säsongen. Dåligt uppdaterad som jag är på tävlingsfronten så besökte jag genast Field Target Sveriges hemsi...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

863 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se