Airpang

Direktlänk till inlägg 16 maj 2012

Funderingar...

Av Johnny Ottosson - 16 maj 2012 21:30


Bänkskytte


Jag har fått en del frågor med anledning av bänkskyttetävlingen i Laxå. Frågorna rör alltifrån varför man inte får tävla med vanliga vapen (typ PCP 45J etc) till hur man mäter tavlor etc och övriga regler runt den här tävlingsformen.


Kort och gott så har jag ingen aning!


Jag har aldrig tävlat i tävlingsformen och jag har inte heller övervägt att göra detta, främst eftersom man inte får tävla i mer än en klass och det är ganska långt att åka ända till Laxå bara för detta. Kommer tävlingsformen närmare, läs Onsala, så skulle det iofs vara intressant att pröva om jag bara får reglerna förklarade någonstans utan att behöva läsa ett tjockt manuskript på engelska.


Tills vidare så hänvisar jag till forumet Airgun som har någon tråd om ämnet och där tävlingens eldsjäl Tomaz huserar som säkert kan ge både korrekta och omfattande informationer om allt man behöver veta om saken.

 
ANNONS
 
Ingen bild

POS

17 maj 2012 16:02

Det följer internationella regler och en nationell 10J-klass.
Att man inte kan tävla i flera klasser beror på tiden
(ca 2h/skyttelag) dettar att skjuta sina 75 skott.

Man får alltså ca 2h aktivt tävlande och tid till lite plinkning och skitsnack före/efter. :)

10J-klassen dominerade helt delatagarnantalet senast i Laxå.

Det var inga som hellt problem att delata även om man inte kan exakt hela regelboken utantill.

Att du inte tar upp sveriges första officiella tävling mer i din blogg är lite kostigt, men du väljer ju själv vad du är itresserad av att skriva om...
http://www.2imgs.com/d75cf2d80b

Själv tyckte jag det var mycket kul och jag ska verkligen åka igen om tillfälle finns.

Och ja, jag tror också Tomaz är det som bäst ger svar om man har funderingar.

Johnny Ottosson

17 maj 2012 17:08

Jag misstänkte att det förhöll sig på detta sätt.

Att ha en separat klass för 10J känns ju helt självklart i Sverige men varför inte en även för fri effekt? Då har man en naturlig gren för exempelvis potenta vapen med kaliber 25 som inte fungerar inom FT/HFT.

Vad gäller bristen på rapport så beror det främst på att jag inte var på plats själv. Av denna anledning så rapporterar jag inte heller ifrån varken Piteå eller Faluns tävlingar.

Bloggens utrymme är dock tillgängligt, om någon (ex Tomaz/Anders?) hade velat rapportera och därmed indirekt sprida lite mera information så hade jag gärna upplåtit utrymme för detta här på bloggen.

Vill ingen det och jag själv inte är på plats så förbigås arrangemanget med tystnad och i bästa fall så kanske man istället hittar någon rapport på ett forum.

Tävlingsformen som sådan är onekligen mycket intressant, inte minst eftersom den hade kunnat erbjuda bra möjligheter för skytte på lite längre distanser, kanske 80-100 meter med sådana vapen som inte annars förekommer på tävlingarna, främst då kaliber 25.

Det som också hade varit intressant vore information, kanske en forumstråd?, om vad tävlingen egentligen handlar om, hur man räknar poäng osv..

Det jag hittils har sett är hur man använder en taveltolk samt en inbjudan och därtill lite bilder efteråt.

 
Ingen bild

POS

17 maj 2012 18:47

Bänkskytte men luftgevär är ju "i vaggan" kan man säga, men troligen kommer det att växa som tävlingsform och nå minst samma omfattning som FT.

Att arrangörerna väljer att följa ett befintligt regelverk verkar mycket smart och spar massa onödigt arbete och risken att splittra upp det i massa lokala regler.

Så bör övriga klubbar också agera så vi får igång bänkskytte på bred front. FT skulle gå samma väg enligt mitt sätt att se det.

Jag skulle faktiskt bli förvånad om vi inte ser en bänk-bössa från FX inom ett år eller två.

Du brukar ju läsa på och sätta dig in i saker så varför inte vara med i framkant i luftsverige och läsa på och skriva lite om våran nya gren. :)

Av det skyttet du verkar hålla på mest med hemma så är väll bänkskytte den mest liknande tävlingsformen. Då bortser jag såklart från tjuvjakt.. ;)

 
Ingen bild

SverigeDemokraten

18 maj 2012 01:46

tog och kollade FX AIRGUNS utbud ,en FX Biathlon borde räcka som bänkbössa . Med ett rejält sikte,pipvikt och eventuell inlägg i kolven så är det klappat och klart . Med en FX Biathlon går det väl bra att skjuta feild target också,rätta mig om jag har fel.Det luftgeväret måste vara den ultimata all-around vapen för Johnny,går säkert bra att tjuvjaga småfågel med också !

 
Ingen bild

ogster

19 maj 2012 20:08

Nicke2 på airgun har precis samma funderingar som dig angående en kaliber .25 fullfartsklass, ni får slå era huvuden ihop och starta en tråd om för/nackdelar :)

Johnny Ottosson

20 maj 2012 10:46

Jag tror att det finns ett flertal personer som gärna hade sett en klass för dagens kaliber 25 och inget hade ju varit mera naturligt än bänkskytte/långhåll.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se