Airpang

Direktlänk till inlägg 13 maj 2012

En ny dunderdiabol....?

Av Johnny Ottosson - 13 maj 2012 10:00


Defiant Ogives 177


  En riktigt het nyhet!


Hugh och gänget bakom PAX Airguns har nu presenterat en ny produkt från Defiant, deras ny spetsiga version av Exterminator, benämnd Ogives, med kaliber 177. Med 11 grains så blir den, till skillnad från sitt större syskon med kaliber 22/16 grains, än mer lämpad för riktigt potenta luftgevär i den klena kalibern.


Till den grövre kaliber 22


Som många av er säkert känner till så fungerar ofta Defiants ammunition helt lysande i FXs nya ST-pipor och så även i min egen FX Airguns Elite, där den är den klart bästa projektilen. Den enda verkliga nackdelen med dem är kostnaden, den är hög och på gränsen till FÖR hög i min smak. Dock så får man verkligen vad man betalar för då det är en mycket "komplett" projektil. 

Den nya Ogives är i grund och botten en variant på Exterminator-temat men försedd med en mjukt utformad spets som ska förbättra projektilens BC downrange. Hurricane i Vittsjö har redan börjat lagerföra dem och 500 st Ogives med kaliber 22 kostar 149 kr.  Pris för den uppkommande versionen med kaliber 177 är inte ännu klart.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Skogshuggarn

14 maj 2012 00:05

Sitter i skrivande stund å sneglar på en burk Monster Exact cal 177 . Innehållet i burken påminner om Defiant ogives kula . Just Monster Exact 177 har jag fått att gå hiskligt bra i alla mina 4,5 bössor,däremot Monster exact Cal 22 har jag inte fått att gå bra i någon av mina bössor,inte ens i Royalen med St pipa så funkar dom .

En ammunition som också liknar Do:s kula är den en gång i tiden upphåsad FX Airguns smooth twist pellets cal 22,hypen la sig djävligt snabbt kring den och inget positivt har skrivits om den av de som provat den. Den kulan fick jag inte heller att gå bra,och även den gick surt som satan i Royalen med ST pipa,,,?

Exterminatorn är är också av liknande stuk som Do:s kula. Exterminatorn funkar fint i min andra Royal 6.35

Tänk att så lite skillnad mellan de annars så lika kulorna kan vara så avgörande för dess prezitcion,det där förlängda ollat längst fram kan kanske vara till förbättring då.

Ska bli spännande att få se utfallet, om du nu testar dessa Do kulor.

 
Ingen bild

Thomas

14 maj 2012 12:40

Definitivt en diabol som jag vill testa med mitt Diana 460. Kanska kan matcha Exact Heavy och Exact Monster i kaliber 4,5 mm?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se