Airpang

Direktlänk till inlägg 28 mars 2012

Mera kaliber 25 och mera ekorrjakt...

Av Johnny Ottosson - 28 mars 2012 07:00


Ny video från Ted


 
ANNONS
 
Ingen bild

Görgen

28 mars 2012 08:07

Det har tydligt skrivits både på din blogg och på forum vad som tycks om såna här filmerna och dess innehåll dom sista dagarna,ändå lägger du upp en ny. Nu har du ju din fulla rätt att skriva och lägga upp vad du vill på din blogg, men varför lägga upp en liknande film igen två dagar efter det tydligt visats vad som tycks om dom. Någon sa att du kanske gillar att reta folk och får en kick när dom blir förbanade. Är det så? För du har ju mycket väl förståt när du la upp denna filmen att känslorna skulle gå igång igen.

Johnny Ottosson

28 mars 2012 18:08


Poängen, som du har förefaller ha missat, är att dessa filmer i väsentlighet är olika.

Det är ju just den olikheten (skillnaden mellan bra jägare och dåliga jägare) som du själv påstår dig kunna särskilja - men tydligen inte på film?

 
Ingen bild

Anonymus

28 mars 2012 08:48

Denna filmen går inte enns jämföra med den innan.
jakt på båda men helt olika sätt, här dör alla djuren snabbt och utan onödigt lidande vilket jag inte ser i den andra.

Johnny Ottosson

28 mars 2012 18:09


Bra observerat, alla såg inte den skillnaden.

Fast, det kräver ju att man faktiskt ser hela filmen innan man uttalar sig om den.

 
Ingen bild

Thomas

28 mars 2012 08:57

Klart intressant ämmne!
Klart storleken har betydelse;)

Det är rätt komiskt....varför är ni inne och tittar om det stör er så mkt?? 
Ingen bild

Görgen

28 mars 2012 09:20

Jag såg bara den första jämförelsen sen bröt jag eftersom denna filmen precis som den andra i första hand går ut på att stilla något behov av att få döda något. Nödvändig jakt av utbildade jägare/skyddsjägare är en sak, men att privatpersoner med med killer behov springer runt och skjuter djur och sen lägger upp det på nätet för att visa hur macho de är har jag jäkligt svårt att förstå nyttan med.

Johnny Ottosson

28 mars 2012 18:06


Du vill alltså säga att du kritiserar filmen utan att faktiskt ha sett mer än början av den?

 
Ingen bild

HD

28 mars 2012 09:21

Tycker personligen där är ganska stor skillnad på dom båda videosarna. Denna håller betydligt högre kvalité vad gäller skott placering och jägaromdömme. Man ser ju oxå ganska tydligt att Ted kastar inte iväg skott lite hur som som dom gör i första videon, inga chansningar bara för att få knäppa en korre. Visst, det är jakt video båda två men i form och utförande som natt och dag.

Johnny Ottosson

28 mars 2012 18:10


Syftet med att visa dessa båda filmer var att uppmärksamma läsaren på att det finns bra utförd jakt och mindre bra utförd jakt.

Anmärkningsvärt är att de som talar för bra utförd jakt tydligen inte förmår att identifiera denna just på film?

 
Ingen bild

Görgen

28 mars 2012 09:47

Ni skriver att det är bättre killer i denna filmen, men hur många halv träffar tror ni inte han har tagit bort för att få filmen så bra som möjligt. Jag har sett en film med han där han står på en bondgård och skjuter på fåglar som flyger över gården. Hur seriöst är det.

Johnny Ottosson

28 mars 2012 18:11


Detta är uppenbarligen en av mina poänger som du har förstått.

Bakom varje film med 3 lyckade träffar finns det sannolikt 30 misslyckade. Segraren skriver alltid historien sägs det och detta gäller i högsta grad även här.

Man måste se kritiskt och inte kategoriskt på information.

 
Ingen bild

Verkligheten

28 mars 2012 13:01

Ja inte blir det 100%igt direkt dödande skott i krut-jakt heller varje gång.
Nu försvarar jag inte filmen, men Usa är Usa.
Läs bara avståden dom jagar med hagel..:/
Skulle 100 gånger hellre jaga med ett Cal 25 pcp, än hagel.

Johnny Ottosson

28 mars 2012 18:15


Jag skulle personligen aldrig jaga med ett hagelvapen, av etiska skäl.

 
Ingen bild

Görgen

28 mars 2012 13:16

Skadeskjutning kan man naturligtvis få med alla typer av vapen och orsaken är i princip samma vilket vapen typ av vapen som än används. För långt avstånd,skjuter även om det inte är 100% fritt läge,skjuter även om det inte känns helt rätt av rädsla för att målet ska försvinna eller alla alternativen samtidigt.

 
Ingen bild

rolle

28 mars 2012 17:34

E man skjutgalen kan man väl nöja sig me burkar som mål o låta djuren va ifred, men en sån där typ e väl vrickad på nåt sätt o borde få hjälp innan han börjar skjuta på folk.

 
Ingen bild

MG

28 mars 2012 18:22

Men är det inte en stor skillnad på ekorre i Usa och Sverige, knappast något stort problem med ekorrar här. Men i Usa kryllar det av dessa.

Johnny Ottosson

28 mars 2012 18:37


Ska sanningen fram så är det inte ens samma djur.

 
Ingen bild

BJ

28 mars 2012 18:30

jag kan förstå att jakt efter ekorre gör er upprörda. men om det va en kanin som han tar med sig hem för att laga en middag av skulle det då vara lika hemskt? eller hur ni nu uttrycker er? ja själv är jägare för matens skull och även för nöjet! visst ibland blir inte träffen helt perfekt så är det. men ja skulle aldrig gå på ica och köpa kött som mycket troligt kommer ifrån massslakt från djur som föds upp enbart för att senare bli dödad och säljas! hoppas verkligen att alla som klagar på "jakten" är vegetarianer!

 
Ingen bild

at

28 mars 2012 18:46

Precis, det är jakt på filmerna. Jag tror de flesta som inte jagar har en skev uppfattning om det hela. Det är inte som i en Hollywood film där en hitman kallt skjuter 10 targets i huvudet på 10 sek. och sen gör nån cool move, typ fladdrar med kappan eller byter magg. Offren segnar ner utan ett ljud och blir liggande.
Under jakt får de flesta normala människor höjd puls pga spänning vilket kan påverka träffsäkerheten. Nån som är så kall att den påstår sej aldrig missa i jaktsituation skulle jag akta mej för.

 
Ingen bild

Görgen

28 mars 2012 19:26

at. Så du menar på fullt allvar att du hellre har jägare som inte kan hålla sig kalla/klara av spänningen och därmed troligtvis får sämre träffsäkerhet och i värsta fall på grund av att dom inte klara spänningen skjuter på fel mål, jagande i skogen. Och en som kan hålla sig kall och därmed minimera risken för skadeskjutning eller skott på fel mål skall man vara orolig för. Nu fattar jag ingenting.

 
Ingen bild

Gösta_80

28 mars 2012 19:52

korkat att ens diskutera sån här... av dessa två filmer finns det en bra och en mindre bra.
att behärska sitt vapen och se till att onödigt lidande undviks borde vara varje jägares yttersta ansträngning i alla jakt situationer.. i de här fallet tror jag att mannen i den sista filmen studerat anatomin på djuret han jagar, de samma tror jag inte om skaparen av den första filmen..
Kul å se att de finns folk som inte duckar bakom nån mur även om åsikterna är lite skeva ur min synvinkel iaf.. :)

 
Ingen bild

hotshot

28 mars 2012 23:54

Men hvorfor skyter de på så langt hold?

 
Ingen bild

Gösta_80

29 mars 2012 00:02

Dom är för dåliga smygare... :)

 
Ingen bild

Davvehall

5 maj 2012 01:34

Bra video,Ted`s Holdover på youtube är utan tvekan en av dom bästa när det gäller etisk jakt av pest djur.Och han är ruskigt bra på sin Edgun Matador som han vet precis hur den skjuter i väder o vind.

 
Ingen bild

at

5 maj 2012 11:19

Hmm, om du frågar Ted hur många djur och fåglar han skjutit mot och han svarar sanningsenligt så uppgår lyckande filmade skott till ungefär 1 procent av totala mängden skott mot djur och fåglar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 2 april 19:00


Dags för regulatorbyte!     En HUMA-regulator från Holland, tillverkad speciellt för FX Airguns modeller   Så, till sist så tackade regulatorn i min FX Airguns Elite för sig och bössan började läcka ur ventilationshålet. Först försökte j...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se