Airpang

Direktlänk till inlägg 23 mars 2012

Crosman 1377 - del 12

Av Johnny Ottosson - 23 mars 2012 10:00


Med längre pipa


Efter att ha reklamerat den kortare originalpipan så fick jag istället en längre pipa från 1760 av Fondprodukter, den blev sedan kapad och krönt varpå resultatet blev följande:


Öppna riktmedel saknas ännu...



Pivotsprinten blev grovt förstärkt med en härdad stålpinne..




   

   


Idag kom en ny hammarfjäder med guide ifrån USA.

:D 

Fjädern fick jag i gåva av en annan entusiast (Alejandro Corredor från North Carolina) som hade sett mina prestandatester av min 1377 på ett US forum och ville då donera en sats som han tillverkade för en utvärdering.

Här ett foto på den och Mountain Airs trimfjäder, Alejandros är den korta med metallguide:

   

      Ny fjäder ger mera fart?

   

  Lustigt nog så är Alejandros fjäder kortare trots utlovad högre effekt så detta ska bli spännande att se.

Här är mina bästa värden med Mountain Airs kit:

5 pumptag - 525 fps (160 mps) = 6.56 joule
8 pumptag - 630 fps (192 mps) = 9.44 joule
10 pumptag - 667 fps (203 mps) = 10.60 joule
12 pumptag - 729 fps (222 mps) = 12.64 joule

Här har vi testen på Alejandros fjädersystem:

5 pumptag - 522 fps (159 mps) = 6.48 joule
8 pumptag - 618 fps (188 mps) = 9.10 joule
10 pumptag - 679 fps (207 mps) = 10.97 joule
12 pumptag - 741 fps (226 mps) = 13.02 joule

Allt mätt med CPL och ett genomsnitt av 3 mätningar (trött i armarna annars).

Mattematiskt sett så bör jag nå ca 14.30-14.50 joule med tunga diaboler och om jag byter kaliber till 22 med samma piplängd så bör jag ha 20-21 joule eller ca 200 mps med 16 gn JSB Exact.

Rätt okej för en självförsörjande (icke-PCP) luftpistol...

 
 
Ingen bild

Jazz

23 mars 2012 14:01

Om du nu behöver byta pipa så måste du redovisa varför den förra inte dög. Detta för att behålla trovärdigheten. DU testar BSA R10 och helt plötsligt utan något egentligen skrivet så lämnar du tillbaks denna. Anledningen att jag numera går in här är för att jag anser detta är en reklam pelare. Hur du får betalt vet jag inte men du behöver ju inte undanhålla uppgifter för dina anhängare. Visst vet jag att du gillar vapen men gör inte som de Engelska skribenterna som att som de får eller får låna längre tid är bra. Dig skiter jag i men många blir besvikna. Du hade inte ett enda ord med om hur mycket en BSA kostar att få upp i fullfart. Vad för övriga fel du hittade vet jag inte men nu gör du samma sak med Crossman. Att piorna på Crossman är under all kvalitet det nämner du inte.

Johnny Ottosson

23 mars 2012 18:54

Serien om 1377 är tagen ifrån ett forum där den ursprungligen publicerades, där framgick anledningen till pipbytet som en del av en dialog och den kom inte med i överföringen till bloggen.

Anledningen till att jag reklamerade originalpipan var helt enkelt att den saknade räfflor!

Jag fick en helt slätborrad pipa av misstag.

Fondprodukter och Tobbe på Hurricane löste dock detta på ett utmärkt sätt och jag fick en längre 1760 pipa som ersättning.

Vad gäller BSA R10 så är massor skrivet men inte så mycket publicerat ännu.

Anledningen till detta är att det materialet är sålt till Vapentidningen och kommer förmodligen att publiceras där framöver.

Jag kan sålunda inte lägga ut samma material här.

BSA R10(den version som Fondprodukter importerar) går inte till rimliga pengar och arbetsinsats att konvertera till full effekt.

Detta är inte på något försvarbart sätt genomförbart och därför så har jag inte heller tagit upp ämnet utan underströk tydligt att detta är ett 10J vapen och inget annat.

Jag har aldrig haft några problem med Crosmans pipor, de vapenexemplar som jag har prövat har varit likvärdiga med övriga budgetvapen på marknaden, exempelvis Hatsan.

Undantaget var av naturliga skäl den slätborrade pipan men den är här undantagen då den ju så att säga är "defekt".

 
Ingen bild

Fläsket

23 mars 2012 20:43

Jag har just hittat denna blogg, och kan inte för mitt liv förstå varför vissa individer gör allt för att slå ner på Johnny och det arbete han lägger ner. Jag är inte av någon akademiskt börd, min ordkunskap är kanske inte så "vass", man jag kan skilja på objektivitet och subjektivitet. Har man då som Johnny en egen blogg, varför kan man du inte få vara lite subjektiv och framföra sina egna åsikter om de ting man testar och utvärderar, i detta fall luftvapen, med viss övervikt åt pcp-hållet?

Om de (som faktiskt tar sig tid att läsa denna blogg) inte tycker att Johnny gör ett bra jobb och har glädje av att läsa det som skrivs, vad FAN gör ni då här? Det borde finnas någon för alla att ta del av och glädjas åt, för de som läser denna blogg har väl ändå ett gemensamt intresse av luftvapen?

Jag skulle vilja se vad dessa "Johnny-mobbare" är kapabla att leverera om de fick förfrågan att göra en egen blogg om luftvapen och allt vad det innebär. Jag har väääääääääldigt svårt att tro på en blogg med större läsvärde än denna, jag grundar denna åsikt enbart på objektiva bedömningar av kommentarernas kvalité och egentliga mening. Som inte är något annat än dravel.

Nu ska jag steka fläsk och spöa upp kärringen...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skapa flashcards