Airpang

Direktlänk till inlägg 22 mars 2012

On a tight budget..

Av Johnny Ottosson - 22 mars 2012 10:00


Kraftpaket i lingonserien


FX Airguns Typhoon singleshot kan köpas för 4395 kr


Kaliber 25 har under det senaste året gjort ett veritabelt segertåg över världen och många är de entusiaster som har fått upp ögonen för kalibern som sådan. För en del så har den här kalibern gjort att man tar steget fullt ut och köper ett eget PCP och för andra så kanske man funderar på att skaffa ett andravapen enkom för att komma åt den här spännande kalibern.


Båda dessa tänkbara köpare har ofta varit intresserade av att hitta riktigt billiga vapen och på marknaden så finns det två riktigt prisbilliga vapen - FX Airguns Typhoon samt den ännu billigare Hatsan AT 44.


Hatsan AT 44 är ännu billigare - bara 3395 kr som singleshot


Gemensamt för båda modeller, förutom kalibern, är att det handlar om respektive tillverkares absolut enklaste modell. Man har en syntetstock, man saknar magasin och man saknar också i princip alla tänkbara finesser som återfinns på de lite dyrare vapen från varje tillverkares sortiment.   


Hugget som stucket vilken man väljer med andra ord?


Tyvärr så är det inte så enkelt. Trots att det är vapen riktade mot (!) samma köpargrupp så finns det en hel del skillnader mellan dem. Visuellt sett så ser Hatsan väldigt tilltalade ut med en modernare sidospänningsmekanism, en medsänd manometer samt den inte sällan så intressanta detaljen att den är enklare att hemmatrimma. Förutom detta så finns det också ett betydligt lägre pris - det skiljer exakt en tusenlapp mellan respektive vapen.


Det FX Airguns erbjuder istället för Hatsans godis ovan är en varumärkespipa, ja - man får faktiskt en riktig ST-pipa redan på den här prisnivån! Till Hatsans försvar vill jag dock framhålla att deras egna turktillverkade pipor faktiskt ganska ofta skjuter respektingivande bra och i synnerhet förefaller det vara så med just kaliber 25. För den händelse att man får en dålig pipa så har båda tillverkare bra support från respektive tillverkare och importör.


FX Airguns håller sin Typhoon med ett gammaldags repeterhandtag som måste manövreras upp, bak, fram och ner vid varje repetering. Detta till skillnad från de snabbare och smidigare bak - fram som en modern sidospännare erbjuder. Mekaniken hos Typhoon är dock mjuk och behaglig med en riktigt fin mekanisk känsla för sin prisnivå. 


Trots den tekniskt sett bättre lösningen på pappret så är Hatsans sidospännare knappast ett nöje att manövrera. Den stötvis tröga, nästan kärvande, och grovhuggna passningen hos länkaget för närmast tankarna till en osynkroniserad växellåda hos en rysk lastbil från 1950-talet. Till detta så kan man även lägga en hårdare hammarfjäder som kräver betydligt mer kraft för repeterrörelsen.


Här krävs grova rejäla tag, tänk spett i trädgårdslandet, men funktionen som sådan är det inget fel på. Den lite pysslige ägaren kan säkert göra underverk här med smärgelduk och handsvett under några timmar i garaget.


Något som man måste leva med hos Typhoon är avsaknaden av manometer, såvida man inte köper en som tillval. Just kombinationen av hög effekt, grov kaliber och liten tub gör emellertid att man sällan saknar en manometer i praktiken. Lägg därtill också att manometrar inte sällan krånglar och gör att vapnet läcker...


Formgivningsmässigt sätt så har det tidigare varit jämnt skägg mellan de båda kombatanterna och jag tror aldrig jag har träffat någon som har uttryckt någon beundran för respektive modells formgivning - snarare tvärtom. Jag brukar personligen säga att det ända som var fulare än tumhålsstocken på en At-44 var den första versionen av Typhoonens plaststock...


Dessa tider är nu förbi! Åtminstonde för Typhoonen. Nu har detta vapen fått en normalt formgiven stock med en för prisklassen enastående god finish och därtill solid känsla. Detta är hästlängder bättre än föregångaren och som en extra bonus så har stocken även en varbygel av metall och en justerbar bakkappa. Detta är i princip lyxklass på den här nivån. Dess tidigare tillkortakommande med en mindre vridstyv förstock är nu helt borta.


Hatsan då? Här har tyvärr inga förändringar inträffat. Soliditeten och plastkänslan när man knackar försiktigt på kolven med nageln för fortfarande tankarna till instrumentbrädan i hårdplast på 1978 års Ford Fiesta. Den ihåliga stocken gjuts ännu i två halvor som plastsvetsas ihop, skarven för detta är fullt synlig (se fotot ovan) och bör även denna putsas ner lite av ägaren så att man inte skär sig på dess skarpa kam.


Luftförvaringen sker i en aluminiumtub hos FX Airguns och denna är trycktestad till nivåer som vida överstiger Hatsans, mer än 900 Bar! Tuben är också utbyggbar med förlängningsdelar till längre längd och därmed också större volym. Konstruktionen har varit på marknaden i mer än tio år och har visat sig klara tidens tand på ett utmärkt sätt.


Hatsan kör fortfarande med billigast tänkbara ståltub på sin At-44, den mer påkostade BT-65 har emellertid en aluminiumtub. Den som handpumpar sin At-44 och därmed kanske inte får den bästa fuktavskillningen gör klokt i att inspektera sin tub invändigt med jämna mellanrum och vara beredd att byta tub då och då. Värdet av säkerhet ska aldrig underskattas!


När vi har pipa, stock och luftbehållare så återstår egentligen bara ett bra avtryckarsystem för att bilden av kompletta vapen ska framträda. FX Airguns kör här med sitt klassiska avtryckarsystem med rötterna ända tillbaka till 1990-talet och detta på goda grunder. Det är ett enkelt men mycket bra enstegssystem med utmärkt känsla. På den här prisnivån så motsvarar det mycket väl förväntningarna. Hatsan har också ett skäligen enkelt avtryckarsystem men med en betydligt mer diffus skjutkänsla. Åter igen så får ägaren plocka fram smärgeldukten för att slippa en knastrande grusig känsla, ett släääp av varierande tröghetsgrad och en förbluffande tung avtryckspunkt.

Hur ska man då sammanfatta det hela?

FX Airguns Typhoon är dyrare men klarar mycket väl upp att motivera den prisbilden med en betydligt bättre finish och passform. Man använder en varumärkespipa där Hatsans motsvarighet (Lothar-Walther) kostar extra och man har en avsevärt mer påkostad stock. Den mekaniska känslan är betydligt bättre i avtryck och repeteringsmekanism. 

Hatsan är billigare, på många sätt, men sparar ändå en tusenlapp åt köparen. Man får en manometer och även finesser (sidospänning etc) som dock förfelas lite av bristande finish i utförandet. Säkerhetsmässigt en mer tveksam konstruktion igenom sin ståltub och inte lika utbyggbar för framtiden som Typhoon där FX Airguns erbjuder mängder av olika tillbehör och add-ons. 

I skenet av detta så framträder Typhoonen för de flesta som det smartare valet och det är förbluffande hur mycket PCP man kan få för såpass små pengar. Intressant nog så finns ju båda dessa vapen med kaliber 25, något som är ganska svårt att hitta hos även dyrare varumärkesvapen såsom exempelvis Air Arms. 

Båda dessa gevär saluförs av Tobbe på Hurricane och har två solida aktörer bakom sig som tillverkare och importörer vilket borgar för trygga köp ifall något trots allt skulle strula efter köpet.

Mycket skjutglädje för små pengar med andra ord...

 
 
Ingen bild

Sandstig

22 mars 2012 15:00

Nu håller jag förvisso med dig om slutsatsen och tycker att Typhoon är ett bättre vapen men det räckte att läsa dom två första raderna för att veta vart det hela skulle sluta...

Johnny Ottosson

22 mars 2012 21:17

Visst är det lite orättvist...?

En aktör kan idag köpa en pall AT-44 för tusenlappen netto/st.

Lägger vi sedan på 30% för importören och 30% för återförsäljaren samt därtill moms så ligger den vid 2113 kr.

Klart alla vill sälja Hatsan när bössan istället säljs för 3395 kr - en utmärkt marginalbärare.

Förloraren blir kunden som köper ett 2000 kr vapen för 3000 kr och den sedan jämförs med ett 4000 kr vapen.

Sedan så har inte vapnen från FX alls samma marginal som Hatsan och i synnerhet inte här i Sverige där FX vill hålla nere priserna för att "köpa" marknad.

 
Ingen bild

FXtsan

22 mars 2012 15:06

Kul att du belyser lite enklare vapen. Har själv vapen från båda tillverkarna (dock ingen Typhoon)och gillar båda.
Du är duktig på att skriva men det är inte svårt att läsa mellan raderna vilket märke du vill lyfta oavsett om annat är bättre eller lika bra.

En väsentlig sak missar du i din gummliga analys:
Avtrycket är sedan länge ett tvåstegsavtryck (QT)på AT44 och piskar FX gamla avtryck lätt. Speciellt med lite justering. Kul dock att Fx har tagit rygg på Turkarna och gjort något liknande :-) Dock ej till Typhoon?

Sedan har heller en kraftig ståltub med manonmeter än en i alu utan. Har någon hittils ens påvisat rostangrepp i hatsans tuber? Att laddarmen skulle vara så trög som du beskriver är också snicksnack.

Johnny Ottosson

22 mars 2012 21:12

Nu har jag inget intresse av att lyfta endera men som AT skrev, jämförelsen ÄR en smula orättvis.

En At-44 är osedvanligt dyr, i relation till dess konstruktion, o hamnar därför på samma nivå som Typhoon - vilket den inte klarar.

Hade man sålt At-44 för 2495 kr så hade den varit en mycket tuffare konkurrent till Typhoonen. En sådan prisnivå hade ursäktat många av 44s tillkortakommanden.

Det nya avtrycket imponerar inte på mig, liksom mycket annat hos Hatsan så är det rätt tänkt men finish, materialval och passform förfelar konceptet.

Vi fick möjlighet att studera insidan av en rutten At-44 tub på luftvapenmässan 2011.

Det exemplar som jag använde hade en synnerligen rå spännarm men detta kan naturligtvis variera ifrån exemplar till exemplar, vilket det gärna gör på lågprisvapen.

 
Ingen bild

Jazz

22 mars 2012 16:28

Ha ha ha. Rolig du är. Ingen tror på dig längre Johnny

 
Ingen bild

Stig

22 mars 2012 17:12

jazz ditt feta svin, håll i gen truten!

 
Ingen bild

jobbe

22 mars 2012 17:29

Räckte med första två raderna som nån skrev....

 
Ingen bild

Peter i Karlskrona

22 mars 2012 17:47

Jag säger bara Skoda deluxe GT 1967 års modell versus Porche Cayenne,resten får ni lista ut själva.Har två PCP made by FX och jämställer bägge med Daystate.För en gång skull är vi överens Johnny,eller var det kanske två gånger.

 
Ingen bild

sven

22 mars 2012 19:06

Suck alltså..

 
Ingen bild

at

22 mars 2012 20:04

Bra gjort, nu sparkar det igång läsarna. Jag vill bara tillägga att hos Tobbe kostar Typhoon .25 4450kr och i samma prisklass finns Bt65 .25 som kostar endast 4650kr dvs 200 kr mer. Jämför dem istället, det blir mer rättvist. (gnuggar händer av spänd förväntan)

Johnny Ottosson

22 mars 2012 21:06

Detta har du helt rätt i.

At-44 är mycket orättvist prissatt jämfört med Typhoon och dessutom så har den sämre specifikationer (ståltub etc) så det rättvisaste är att jämföra mot BT-65.

 
Ingen bild

Martin

22 mars 2012 21:26

Johnny
Vad är det för stålkvalitet i Hatsans lufttuber?

Johnny Ottosson

22 mars 2012 21:28

Ingen aning?

Någon som vet?

 
Ingen bild

Martin

22 mars 2012 21:58

Det var som jag trodde, du vet inte...
Men ändå ältar du i inlägg efter inlägg hur dåliga lufttuber Hatsan har. Eller som du skrev i detta inlägg "billigast tänkbara ståltub". Ärligt talat Johnny, vad f-n vet du om det egentligen? Jag menar hur kan du kläcka ur dej att ditten å datten är av dålig kvalitet när du inte ens vet vad den är tillverkad av.

Johnny Ottosson

22 mars 2012 22:12

Jag förstod att du ville leda saken hit.

En tub till Hatsan At-44 kostar 600 kr + moms i återförsäljarled.

Motsvarande tub till Typhoon kostar 1116 kr + moms.

Då vänder jag på frågeställningen och funderar över varför det finns en sådan prisskillnad?

Hatsan kanske säljer otroligt många fler tuber än FX så att priset faller till halva nivån?

En annan tanke kan ju vara att man får precis det man betalar för, såvida man inte anser att FX överprissätter sina tillbehör å det grövsta?

De tuber från Hatsan som jag personligen har studerat har inte precis ingivit något förtroende och bara det faktum att man nu går över till rostsäkra aluminiumflaskor för sina nyare modeller (BT-65 o framåt) kan ju också ge en fingervisning om var ribban ligger.

 
Ingen bild

Martin

22 mars 2012 22:34

Sätter en peng på att Hatsan gör betydligt fler vapen än FX. Dessutom är ju aluminium dyrare än stål, fast det visste du väl redan.
På vilket vis har dessa tuber som du, som expert personligen studerat brustit i förtroende?

Johnny Ottosson

22 mars 2012 22:48

Självfallet tillverkar de fler vapen, luftvapen är bara en liten del av Hatsans totala produktion.

Deras huvudsyssla är att bygga hagelvapen och där är de en gigant i Europa.

Visst är aluminium dyrare än stål men man kan ju också använda rostfritt stål, som HW - men det är klart, då kostar det ju också därefter.

Hatsans tuber är rostkänsliga, här finns det stora problemet.

I sak har jag inget emot en tub av stål, om materialet bara är tillräckligt bra - som HW.

 
Ingen bild

Alex

22 mars 2012 22:51

Att jämföra dessa två är som sagt inte riktigt fair.

Men det är det inte att klaga på han som gjort jämförelsen heller.

 
Ingen bild

Martin

22 mars 2012 23:19

Jag menade luftvapen av typ PCP det fattade du, eller hur?

Eftersom du inte vet vilket stål Hatsans tuber är tillverkade av så undrar jag fortfarande hur du kan vara så säker på din sak? Kan du länka mej till något exempel på rostiga Hatsantuber.

Jag är själv ingen Hatsan fantast men jag är heller ingen FX fantast. Jag har haft både AT-44 Och en Tyffe så jag sitter inte bara och svamlar om saker som jag aldrig ens har sett. Men personligen så skulle jag välja AT-44 pga den är ljusår modernare i sin konstruktion. Tillverkningskvaliten var väl huggen som stucken på dom båda tycker jag... billig skit. Jag hade iaf tur som inte skar upp kinden på svetsfogen på min AT-44...

Johnny Ottosson

23 mars 2012 06:41


Om du kolla inlägget runt luftvapenmässan så finns det även foto på deras tuber, i rostigt skick.

Detta är dock inte bara ett Hatsanproblem, även etablerade seriösa företag som BSA och Air Arms har haft strul med stål som materialval i sina tuber men dessa handlare är också väldigt tydliga med att tuberna måste inspekteras/kasseras regelbundet.

Visst är Hatsan i en del avseenden modernare i konstruktionen men vad hjälper det när man har oacceptabelt låg finish så att moderniteterna känns råa och primitiva i funktionen?

Tillverkningskvalitén är ljusår ifrån varann.

 
Ingen bild

kocken

23 mars 2012 00:16

Du Ãr slut Johnny, du har ingen trovärdighet kvar, du bara gnäller och skriver skit om det du inte gillar och det du gillar personligen är alltid bäst. Vem tror pÃ¥ en besserwisser he, he, asgarv

 
Ingen bild

öberg

23 mars 2012 00:42

1000 spänn?
Dax att fixa rättigheterna på Hatsan märker jag!
Nåt för Jaguargruppen o ta upp på nästa möte, tack för tipset ;)

Johnny Ottosson

23 mars 2012 06:38

Ekonomiskt sett så är det säkert en sund idé och varenda källarhandlare och jakthandlare i landet har ju Hatsans sortiment...

 
Ingen bild

tuben

23 mars 2012 08:01

Var det inte någon på FX som hade fått tuben på mässan att rosta? Grymt opartiskt test isf...

Johnny Ottosson

23 mars 2012 18:58

Det är helt riktigt.

När man ska studera en reaktion så kan man göra endera av två saker; antingen låta tiden ha sin gång eller provocera fram en likvärdig reaktion i förtid igenom att överdriva en belastning.

Vi valde det sistnämnda.

Gå nu inte i fällan och haka upp dig på att detta råkade vara just en Hatsan, det hade likaväl kunnat vara en BSA eller ett Air Arms.

Budskapet som skulle levereras var följande; den som använder vapen med ståltuber bör öppna och studera tuben regelbundet och än oftare om man dessutom fyller den med en handpump.

Det var alltså frågan om att medvetandegöra en tänkbar risk för hobbyn i sin helhet snarare än att peka finger åt specifika fabrikat, något som också underströks noga till de som var närvarande på träffen.

 
Ingen bild

Martin

23 mars 2012 13:01

Jag tror det är din gud, Mr FX som har lurat i dej all skit som du spyr ur dej om Hatsans tuber.

Johnny Ottosson

23 mars 2012 19:02


Alla o envar som var närvarande på träffen kunde med egna ögon studera tubernas skick.

 
Ingen bild

dagens sanning

24 mars 2012 09:14

Du är ju toalt köpt av fx och har ingen trovärdighetet alls!

Dessutom så åker du på tävlingar och lyckas inte skjuta ett vettigt resultat, än mindre ta pris trots att du skjuter så mycket.

Skjuter man så dåligt så skall man inte göra tester med vapen överhuvud taget!

Dessutom när du gör tester i väldigt kraftig vind och att det skall säga något om hur ett vapen skjuter.

Du är bara en besserwisser som vill vara för mer än andra med mindervärdeskpmplex.

Du kan inte ens delta på dom svenska forumen.

Ett är du bannad ifrån och det andra bojkottar du tydligen själv.

Är du för märkvärdig för att delta på forum?

Du bojkottar hellre ett forum n att vara där och dela med dig av av din kunskap och att umgås med andra luftvapenintresseade.

Fast i verkligheten är det väl att du inte klarar av att umgås och vara trevlig på ett forum där alla kan posta inlägg och starta trådar.

Du klarar väl bara av en blogg där du som envåldshärskare bestämmer vilka ämnen som skall tas upp.

Det passar besserwissrar bätre för då känner dom att dom har kontrol och makt.

En nolla är en nolla och betyder altid noll, så är det bara.

Johnny Ottosson

24 mars 2012 10:09

Jag uppbär ingen ekonomisk ersättning överhuvudtaget ifrån någon part.

Jag är förmodligen inte en så duktig skytt då och detta är jag nöjd med. Det betyder att de prestationer som jag kan göra med ett testvapen är åtminstone lika bra eller bättre än vad nästan vem som helst kan klara av, en säkrad minstanivå med andra ord.

Många tror att man måste vara en mästerskytt för att pröva vapen men så är naturligtvis inte fallet. Testar man vapnets tekniska egenprecision så använder man en skottstol och då kan en schimpans sköta skjutandet. Den typen av värden är dock generellt sett bara av teoretiskt värde. Det som gäller är vad en normal till dålig skytt kan prestera utomhus under realistiska förhållanden. Då vet köparen vad han kan förvänta sig - eller bättre. Detta anser jag vara mera intressant än X antal hål-i-hål bilder á la Tomaz.

Jag skjuter i vind eftersom olika vapen har olika förmåga att leverera diabolerna downrange med bibehållen precision beroende på olika tekniska faktorer, exempelvis pipans utformning etc. De flesta skyttar skjuter i vind (i varierande utsträckning) och därför är skytte i vind representativt intressant.

Besserwisser med mindervärdighetskomplex? Tja, antagligen så gillar du det då eftersom du själv besöker bloggen?

Jag kan delta på ett forum och jag är bannad (tror jag?) på det andra. Att jag väljer att inte delta beror på att forumsdeltagande tar tid och jag prioriterar att lägga tiden på bloggen som ju är min egen plattform där jag själv bestämmer över mitt eget material.

När du har tillbringat lika lång tid och genererat lika många inlägg som jag har gjort på forum igenom åren, då ska kan vi diskutera saken igen. Ingen annan person har varit lika mycket på svenska luftvapenforum som jag, tillbringat lika mycket tid där och skrivit lika många inlägg.

Blogg som utrymme för en envåldshärskare? Tja, så kan det säkert vara - det följer ju formatet av en blogg. Jag uppmuntrar dock till dialog och har därför inte förhandsgranskning av kommentarerna. Vidare så publicerar jag alla kommentarer och tar mig tid att svara på dem, bevisligen oavsett hur meningslösa de är.

 
Ingen bild

Fläsket

24 mars 2012 11:38

Hej alla luftvapentomtar. Igår skrev jag en skvätt om alla dispyter som verkar finnas på denna blogg, det skrevs dessvärre på fel ställe. Jag skriver det igen för det verkar vara här det blossar upp.

Jag har just hittat denna blogg, och jag kan inte för mitt liv förstå varför vissa individer gör allt för att slå ner på Johnny och det arbete han lägger ner. Jag är inte av någon akademisk börd, min ordkunskap är kanske inte så "vass", men jag kan skilja på objektivitet och subjektivitet. Har man då som Johnny en egen blogg, varför kan man då inte få lov att vara lite subjektiv och framföra sina EGNA åsikter om de ting man testar och utvärderar, i detta fall luftvapen, med viss övervikt åt pcp-hållet?

Om de (som faktiskt tar sig tid att läsa denna blogg)inte tycker att Johnny gör ett bra jobb och har glädje av att läsa det som skrivs, vad FAN gör ni då här? Det borde finnas något för alla att ta del av och glädjas åt, för de som läser denna blogg har väl ändå ett gemensamt intresse av luftvapen?

Jag skulle vilja se vad dessa "Johnny-mobbare" är kapabla att leverera om de fick en förfrågan att göra en egen blogg om luftvapen och allt vad det innebär. Jag har vääääääääääääääldigt svårt att tro på en blogg med större läsvärde än denna, jag grundar min åsikt enbart på objektiva bedömningar på kommentarernas kvalité och egentliga mening. Som inte är något annat än dravel.

Nu är det dags för kritikerna att visa vad dom går för!

 
Ingen bild

at

24 mars 2012 18:50

Fläsket: jag förstod inte riktigt men en kritikers uppgift är ju att leverera kritik som den kritiserade kan fundera på om han vill ta åt sej av och bli bättre. Jag kan garantera att Johnny inte vill vara utan saklig kritik. Han blir ju bättre hela tiden, vem vet kanske det blir en bok nån gång.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skapa flashcards