Airpang

Direktlänk till inlägg 11 mars 2012

Med anledning av tråden på Luftvapen Info

Av Johnny Ottosson - 11 mars 2012 18:00


Några klargöranden


Eftersom jag inte kan kommentera den långa tråden på LuftvapenInfo på plats så får jag göra det här istället, detta då det förekommer en del konstigheter i denna.


1. "Det enda bloggaren vill är att skapa uppmärksamhet runt sig själv som person samt nu sin blogg"


Nej. Den här frågan är större än så. Ingen tjänar på ett om någon i våra egna led manar fram ett förbud på shrouds. Ingen. Självfallet vill jag vara med och påverka så att ett eventuellt förbud på shrouds inte blir verklighet.


2. "Han har ett horn i pannan speciellt mot mig (Anm. Daniel) och LuftvapenInfo som forum"


Nej. Jag tycker det är bra att LuftvapenInfo existerar och jag har aktivt länkat till LuftvapenInfo ifrån min egen startsida redan ifrån första dagen som Airpang öppnade. Ju fler mötesplatser vi har som strävar åt samma håll, desto bättre är det för den hobby jag älskar. Om Daniel som person tycker jag inget speciellt, jag blev bannad tämligen omgående på LuftvapenInfo för något som jag inte ens kommer ihåg och jag hyser aldrig agg mot forum som bannar mig - it´s their loss (även om de inte alltid inser det). Hade jag ogillat Daniel och hans skapelse så hade jag knappast gjort reklam för sidan, länkat till den och rekomenderat folk att besöka den. 


Däremot så ställer jag krav och har synpunkter på olika saker, inklusive LuftvapenInfo. I detta fall så önskar jag att forumledningen aktivt tar ställning i sakfrågan och klargör om man tycker att det är acceptabelt att acceptera en deltagare som aktivt motarbetar vår hobby? Med andra ord, var går gränsen för LuftvapenInfo?


3. Varför kallar han alltid LuftvapenInfo för ett "nybörjarforum", bara för att retas?


Nej. Jag tycker att LuftvapenInfo har valt en klok inriktning med fokus på enklare och billigare vapen. Detta har dessutom varit en satsning som har burit frukt. LuftvapenInfo har klart mer trafik än Airgun och Airgun har ju själva inspireras av detta koncept och startat egna arenor för nybörjare och kinavapen. Det är absolut inget fel att ha ett forum som tenderar till att attrahera nybörjare. Dessa är ju, trots allt, vår framtid i hobbyn. Tummen upp här.


4. Airpang/Johnny är köpt av FX Airguns/BSA/Fondprodukter/CZ/whatever....


Åter igen - nej. Jag samarbetar med en rad aktörer och publicerar allt av värde som de delger mig. Nu råkar FX Airguns och Fondprodukter (BSA) vara duktigast på detta och därför så är deras varumärken överrepresenterade i bloggen. Ekonomiskt sett så tjänar jag fortfarande inga pengar på Airpang, jag säljer inga annonser och jag får därför inte heller några annonsintäkter. Skulle någon annan aktör bereda mig information/tillgång till testmaterial etc så skulle även deras produkter publiceras på precis samma sätt som FX/Fond mfl.


5. "...han tror verkligen att FX är det bästa man kan köpa för pengar..."


Ja, det är helt korrekt. Jag har haft förmånen att pröva en lång rad vapen under åren och jag påstår att ingen tillverkare av PCP har ett lika brett och komplett sortiment som FX Airguns. Vidare så påstår jag att dessa vapen i rent tekniska termer (energi/precision/spridning/livslängd etc) överlag är de bästa PCP som pengar kan köpa. Därmed så är det dock inte sagt att dessa vapen är de enda som jag gillar eller att dessa vapen behöver vara det absolut bästa valet för den unike och individuelle skytten.

 
 
Ingen bild

Silwer

11 mars 2012 19:02

Men Leif då han behöver inte ta ansvar för nånting menar du?

Deu ser ju hur flitig besökare Mikebike är, obefintligt, han kan vara in och byta några rader då och då, varför tror du tat han är en maktfaktor på .info?

Tråden är dessutom äldre än det här dök upp som du se, och handlade inte om erat tjafsande alls.

Det rä ingen nead frpnt mot dig, och det kan du lätt läsa deig till.
Du väljer ju ur det som ser värst ut mot dig bara.

En ville köra upp shrouden i arslet på din anatgonist, det är betydligt värre isf.

 
Ingen bild

ogster

11 mars 2012 19:44

Silwer: Varför skulle Leif behöva ta ansvar för nått som skrivs på ett annat forum?

Airgun har ingen tråd i detta ämne.

 
Ingen bild

Silwer

11 mars 2012 19:49

Jag menar i motsvarande tjafs om annat, som har skett faktikst.

Han raderade tråden och menade att han inte la sig i sådant, punkt slut.

Så varför är det en sån stor grej med detta att Admin måste äga vad en medlem som kanske tittar in nångång i veckan om ens det skriver om nåt?

Kan du Ogster berätta om det?

 
Ingen bild

ogster

11 mars 2012 20:18

Det där är inget jag vill bli inblandad i, fråga Johhny om det istället.

Jag undrade bara hur du resonerade över Leifs ansvar i det hela.

Johnny Ottosson

11 mars 2012 22:57

Leif har bannat Mikebike sedan åratal så hans ställningstagande i frågan är solklart.

Från Daniel så har jag inte hört ett ljud, därmed är det inte sagt att han borde banna Mikebike utan bara klargöra sitt forums ställningstagande i frågan.

Är man för eller emot att shrouds i sin nuvarande tolkning ska vara lagliga även i framtiden?

 
Ingen bild

Silwer

11 mars 2012 20:28

Han har inget ansvar i det här, och tråden på .info startades av medlemmar och det tycks var nåt tjafs mellan Admin där och Johnny som jag ärligt talat inte vet npåt om.

Hna städade tråden och varnade tydligen några då det var beskrivningar vad man skulel göra med vissa.

Jag käner mig inte inblandad mer än va du är, jag bar undrade varför man kan kräva att Admin på .info tar ansvar över en medlems skriverier men att det är skitsamma på ett annat forum trots i princip samam sak utom att kanske inga höjdare var inblandade, i varje fall så stängdes den tråden hörde jag och så var diskussonen över.

Jag ser helt enkelt inte varför .info ska ses som nåt kollektivt elände som har fel, att Johnny är bannad där har ju inte jag med at göra det är väl mellan dem, likväl som att jag aldrig kom överens med Leif någonsin mellan han och mig.

Mikebike har inte skrivit ett skoit så jag tro vi kan vila på det här och se om nåt händer och vad som nu ska skrivas om i artikeln.

De flesta har sagt sitt på .info, att inte A.se har en tråd om det ens förvånar inte, rykten säger att det är noll action där överhuvudtaget numera.

Så nej det var inte ett försök att sätta åt dig Ogster, jag fattade bara inte.

.info kanske är är för nybörhjare och småbarn, och att de riktiga kanonerna finns på andra ställen, tyvärr får deet mig bara att gäspa då ja galdrig hur än jag gör hittar de där otroliga människorna nånstans som är bättre.

 
Johan

Johan

11 mars 2012 20:53

Tummen upp för skyddsjaktarenan på luftvapen.info!

Tummen ner för den som förbjuda shroud...

http://www.skyddsjakt.n.nu

 
GalaXyBloggen

GalaXyBloggen

12 mars 2012 11:26

Jag förstår att du bemöter detta här då du är bannad på ett forum Jonny. Men kan ni inte ta det i telefon eller träffas och prata om det istället? Utan att ha satt mig in i detta måste jag få säga att det blir lite Blondinbella och Kissie över det hela fast det är två gubbar det handlar om ;)Hoppas du inte tar illa upp över att jag skriver det.

Detta gagnar inte heller sporten. Men jag vet hur frustrerad man kan bli då man bli bannad för en skitsak eller utan anledning på ett forum. Det har jag själv varit med om när det gäller en av mina hundraser, och därför undviker jag forum.

Dock måste denna fråga lyftas och jag håller med dig i sak. Det är vansinne att jobba för att stoppa shrouds, det gagnar inte sporten utan tvärtom.

http://galaxybloggen.blogspot.com

Johnny Ottosson

12 mars 2012 11:47


Nu är ju inläggen, som sagt, inte riktade mot Mikebike som person utan i det, som jag tycker, befängda att som entusiast själv försöka driva en opinion för att göra det ännu svårare för många av oss att utnyttja våra vapen.

 
GalaXyBloggen

GalaXyBloggen

12 mars 2012 11:59

Visst är det så Johnny men jag tycker att det ändå blir Blondinbella vs Kissie över detta. Dock har jag själv bloggat om det som jag i efterhand kanske tyckt att jag inte skulle ha skrivit. Det som inte gagnat det intresse man har. Men det är svårt då man inte får försvara/förklara sig på något annat sätt.

http://galaxybloggen.blogspot.com

 
Ingen bild

Silwer

12 mars 2012 22:45

Sånt där är så vanligt tat man inte reagerar längre och även om du ser det som nåt viketigt så spelar det ingen roll.

Ta en rundkoll när det gäler den muslimska våren eller vad de kallar det.

Det bygger på att den gruppen själva tar ihjäl folk, och filmar dem med sian telefonjävlar som de tydligen alltid har och sen skyller de på motståndarsidan, det finns ingen vår i det här utan bara mer jävla skit som aldrig kommer redas ut.

Tyvätr verkar västvärlden gå på eländet.

Det finns de mest otroliga filmer online som man har svårt at förstå i just det här, nån blir nerpangad, vad gör du? nej just du söker inet skydd utan du springer di i en hop och vrålar "Allah Akbar" om och om igen och filmar och vevar med armarna runt den stackaren som blivit skjuten, vad söker du?

Vill du dö själv eller är det nåt hysteriskt religiöst bakom?

Så fort man hittar nåt där folk håller käften ja då är det nåt annat, det här är ju sjukt, folk är uppväxta med vad de viktiga farbröderna säger om världen och at det finns en bok.

Jävligt tragikst idag, men hur ska vi reagera?

Med den mesta info som finns komr man snat fram till at nån form av gud inte existerar oavsett utan vi får stå för vad vi gör själva.

Det fattar säkerligen en del av dessa med men det är lätt tat överföra skuld och idéer på en hypotetisk gud, och det gäller USA med och deras korståg.

Men Sverige som land tjänar inget på att liera sig med den musslimska världen, alla säger at man ändrara åsikt när man vet mer, tvärtom för mig, det är rena vansinnet med de här shrialagarna inblandade, nåt jag inte vill nånsin ta i, jag väljer USA trots att jag vet att de inte har helt rätt.

Det här funkar inet, vi gör oss till åtlöje med att släpoa hit all skit som tänkas kan, Somalier liksom, berätta vilka som är längre ifrån oss på jordklotet liksom, det finns ingen framtid för nån av dem här.

Polen och liknade länder dä mna typ andas in kolluft komer inom 20 år gpå om oss i levnadstandard osv i medeltal, är vi duktiga då? har vi fått en guldstjärna i betygen då av nån?

 
Ingen bild

Sergeanten

14 mars 2012 14:32

Tänk vad lätt allting hade varit om folk hade kunnat hålla sig till ämnet.

Johnny Ottosson

14 mars 2012 19:40

Faktum är att jag är själv lite osäker på vart Silwer svävar iväg hän nu...?

 
Ingen bild

HD

14 mars 2012 20:31

"tala är silwer, tiga är guld"

 
Ingen bild

Air

14 mars 2012 22:24

Tråkigt att BSA R10 testen avslutades så snabbt.
Kändes halvfärdigt.Ställde en fråga om den som
skulle besvaras av Johnny senare.Det blir väl
alldrig nu då.Tycker att mycket energi läggs på
pajkastning ock andra diskussioner man börjar tröttna.
Blev sugen på en BSA pcp själv köpte en Scorpion är
väldigt nöjd med den.Vi får se om vi hörs något mer
det är tveksamt.

Johnny Ottosson

15 mars 2012 06:32

Halvfärdigheten, eller vad man ska kalla saken, beror på att Vapentidningen gör sitt material urval just nu och deras önskemål för av naturliga skäl gå först.

Det som inte blir publicerat där, hamnar på bloggen, så fort jag vet vilket som är vilket.

I efterpubliceringen så kommer förhoppningsvis alla eventuella frågor att besvaras, om inte i själva tidningsartikeln.

Pajkastning är aldrig aktuellt och jag vill ånyo förtydliga att jag inte bryr mig om Mikebike som person utan har ett problem när något (oavsett vem) försöker skapa problem för vår hobby.

 
Ingen bild

Silwer

15 mars 2012 14:04

Jag fördömmer bloggen, hur kan du ha med sådant, alla är faktikst lika värda så aggerar alla alltid, kom ihåg det.

Syltmunkar är inget vidare heller.

Mikebike känner jag inte, och jag gissar att han knappt vet vem jag är.
Han får ta ansvar för sina artiklar och du för din blogg.

Men snälla snälla skaaf en .30 nu för att visa nybörjarna här hur den är, du behöver verkligen en sån.

:-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards