Airpang

Direktlänk till inlägg 28 januari 2012

Mera Feinwerkbau Sport

Av Johnny Ottosson - 28 januari 2012 10:00


Vapnet med evigt liv


Kanske ett av de absolut mest mytomspunna fjäderluftvapnen på marknaden...


Idag blir det ännu en gång dags för Feinwerkbau Sport, denna tidlösa evergreen som ständigt väcker köpsug och intresse hos entusiaster över hela världen. Precis som Dodge Charger 1968 så har modellen evigt liv och återkommer i mängder av olika ombyggnader och inte sällan oerhört påkostade och dyra sådana.


Brad Warrens underbart vackra 124


Förutom specialtillverkade stockar av exklusiva träslag så brukar varenda del på vapnet gås igenom eller ersättas med handtillverkade komponenter ifrån eftermarknaden. Alla tuners med självaktning på marknaden har ett sortiment med delar till Feinwerkbau Sport.


    Ännu har jag aldrig sett en tactical plaststock till "The Sport"


Brads exemplar är ett klockrent exempel på detta. Stocken är handtillverkad av Steve Corcoran och försedd med en pistolgreppsrosett av äkta ebenholtz. Ämnen till sådana stockar av den här kvalitén kostar inte sällan ett antal hundra dollar och de timmar som en skicklig hantverkare lägger ner på att locka fram stockens former ur träblocket är naturligtvis inte heller gratis och i synnerhet inte om det är namnkunnig stockmakare som har byggt den.


   En prydlig täckbricka där det öppna riktmedlet en gång satt samt naturligtvis Leupolds optik..

Hela drivkällan är totalt ombyggd med alla detaljer som en duktig luftvapensmed kan tillföra. I detta fall så är det David Slade himself som har hanterat trollspöt när vapnet skapades..


Kikarsiktet är ett Leupold 3-9x40 Ao i stålfästen från Tasco World Class

Pipvikten blev en klassisk Maccari Apex och samtliga smådetaljer som skruvar och liknande var individuellt blånerade ihop med vapnet för att säkerställa en perfekt finish.


Vill man ha en annan varbygel och inga tillveras så får man låta någon specialtillverka ett exemplar...

Näste man involverad i bygget var Tim Einck som ordnade blånering samt specialtillverkning av varbygel, siktesplatta och liknade småsaker.

Exakt vad det kostar att bygga ett sådant vapen vet jag inte och detta är egentligen inte intressant. Troligtvis så rör det sig om summor som utan tvekan hade kunnat köpa vilket high-end PCP som helst på marknaden. Detta är dock inget alternativ för entusiaster som Brad. Han har konstaterat att det inte finns något modernt fjädervapen på marknaden som kan jämföras med Feinwerkbau Sport och därför är nya vapen ointressanta. Att kostnaden sedan sticker iväg brukar avfärdas med en lätt axelryckning då det trots allt handlar om en investering och ett bibehållande av en veritabel kulturskatt inom luftvapenhobbyn.
 
ANNONS
 
Ingen bild

brytpipa

28 januari 2012 10:48

Härligt, fick nu ståfräs. Men varför tafsa på det optimala.

 
Ingen bild

abbe

28 januari 2012 15:33

Det står "hela drivkällan totalt ombyggd av v smed" förutom stock och allt annat också, då inställer sig frågan varför inte tillverka ett helt nytt vapen från grunden om man ändå gör sig så mycket besvär, måste väl finnas folk eller firmor som kan tillverka komptuber och pipor efter beställning, kan inte bli så mycket dyrare och då kan man ju lansera alltihop under eget märke till försäljning också och få tillbaka satsade slantar med ränta. Sen kommer nog berömmelsen och äran med tiden som grädde på moset.

Johnny Ottosson

28 januari 2012 15:39


Tja...?

Varför bygga om en 58 Corvette med mängder av tid och pengar när man lika gott kan köpa en splitt ny?

Jag tror den springade punkten är att det just är en Feinwerkbau Sport och inget annat.

 
Johan

Johan

28 januari 2012 19:54

Grymt snygga bössor! Det är en viss charm med med fina fjäderbössor och då speiellt pipspännare. Vill ha!!

http://www.skyddsjakt.n.nu

 
Ingen bild

Glen

28 januari 2012 20:02

Tack för att du inte bara skriver om pcp-gevär,utan även skriver lite för oss som gillar fjädervapen!
Som sagt tack för en trevlig blogg.

 
Ingen bild

hotshot

28 januari 2012 22:37

!"The Queen bee":

http://www.network54.com/Forum/405945/thread/1325079553/She's+Back,,,+The+FWB+124+Queen+Bee

http://www.pyramydair.com/blog/2008/08/airguns-as-investments-queen-b-fwb-124.html

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 juli 23:00

En aldrig sinande utveckling..     I begynnelsen var FX2000.....i alla fall för dagens FX Airguns AB För någon vecka sedan så skrev jag lite om hur imponerad jag är av utvecklingen hos FX Airguns och när den här typen av lovord haglar öve...

Av Johnny Ottosson - Söndag 7 juli 16:30

Gammalt gevär - nya diaboler...     JSB pressar ständigt gränsen för vad som är möjligt - till gagn för alla entusiaster!   Efter många om och men så begav jag mig äntligen iväg till min skjutplats för att pröva de JSB Heavy Mk2 som jag...

Av Johnny Ottosson - Lördag 6 juli 21:00

    Den iranska vinden!     Air Arms Shamal var ett mycket viktigt vapen i utvecklingen av dagens moderna PCP.   I mitten av 1980-talet så ägdes varumärket Air Arms av Bob Nicholls genom sitt företag NSP och direktören för den här verk...

Av Johnny Ottosson - Måndag 1 juli 19:00


  Globaliseringen!     I april 2001 så köpte jag mitt första PCP från FX Airguns - ett litet företag med ett enda vapen i sortimentet.   På det svenska luftvapenforumet så går det just nu en intressant tråd om huruvida FX Airguns har "g...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se