Airpang

Direktlänk till inlägg 28 januari 2012

Mera Feinwerkbau Sport

Av Johnny Ottosson - 28 januari 2012 10:00


Vapnet med evigt liv


Kanske ett av de absolut mest mytomspunna fjäderluftvapnen på marknaden...


Idag blir det ännu en gång dags för Feinwerkbau Sport, denna tidlösa evergreen som ständigt väcker köpsug och intresse hos entusiaster över hela världen. Precis som Dodge Charger 1968 så har modellen evigt liv och återkommer i mängder av olika ombyggnader och inte sällan oerhört påkostade och dyra sådana.


Brad Warrens underbart vackra 124


Förutom specialtillverkade stockar av exklusiva träslag så brukar varenda del på vapnet gås igenom eller ersättas med handtillverkade komponenter ifrån eftermarknaden. Alla tuners med självaktning på marknaden har ett sortiment med delar till Feinwerkbau Sport.


    Ännu har jag aldrig sett en tactical plaststock till "The Sport"


Brads exemplar är ett klockrent exempel på detta. Stocken är handtillverkad av Steve Corcoran och försedd med en pistolgreppsrosett av äkta ebenholtz. Ämnen till sådana stockar av den här kvalitén kostar inte sällan ett antal hundra dollar och de timmar som en skicklig hantverkare lägger ner på att locka fram stockens former ur träblocket är naturligtvis inte heller gratis och i synnerhet inte om det är namnkunnig stockmakare som har byggt den.


   En prydlig täckbricka där det öppna riktmedlet en gång satt samt naturligtvis Leupolds optik..

Hela drivkällan är totalt ombyggd med alla detaljer som en duktig luftvapensmed kan tillföra. I detta fall så är det David Slade himself som har hanterat trollspöt när vapnet skapades..


Kikarsiktet är ett Leupold 3-9x40 Ao i stålfästen från Tasco World Class

Pipvikten blev en klassisk Maccari Apex och samtliga smådetaljer som skruvar och liknande var individuellt blånerade ihop med vapnet för att säkerställa en perfekt finish.


Vill man ha en annan varbygel och inga tillveras så får man låta någon specialtillverka ett exemplar...

Näste man involverad i bygget var Tim Einck som ordnade blånering samt specialtillverkning av varbygel, siktesplatta och liknade småsaker.

Exakt vad det kostar att bygga ett sådant vapen vet jag inte och detta är egentligen inte intressant. Troligtvis så rör det sig om summor som utan tvekan hade kunnat köpa vilket high-end PCP som helst på marknaden. Detta är dock inget alternativ för entusiaster som Brad. Han har konstaterat att det inte finns något modernt fjädervapen på marknaden som kan jämföras med Feinwerkbau Sport och därför är nya vapen ointressanta. Att kostnaden sedan sticker iväg brukar avfärdas med en lätt axelryckning då det trots allt handlar om en investering och ett bibehållande av en veritabel kulturskatt inom luftvapenhobbyn.
 
ANNONS
 
Ingen bild

brytpipa

28 januari 2012 10:48

Härligt, fick nu ståfräs. Men varför tafsa på det optimala.

 
Ingen bild

abbe

28 januari 2012 15:33

Det står "hela drivkällan totalt ombyggd av v smed" förutom stock och allt annat också, då inställer sig frågan varför inte tillverka ett helt nytt vapen från grunden om man ändå gör sig så mycket besvär, måste väl finnas folk eller firmor som kan tillverka komptuber och pipor efter beställning, kan inte bli så mycket dyrare och då kan man ju lansera alltihop under eget märke till försäljning också och få tillbaka satsade slantar med ränta. Sen kommer nog berömmelsen och äran med tiden som grädde på moset.

Johnny Ottosson

28 januari 2012 15:39


Tja...?

Varför bygga om en 58 Corvette med mängder av tid och pengar när man lika gott kan köpa en splitt ny?

Jag tror den springade punkten är att det just är en Feinwerkbau Sport och inget annat.

 
Johan

Johan

28 januari 2012 19:54

Grymt snygga bössor! Det är en viss charm med med fina fjäderbössor och då speiellt pipspännare. Vill ha!!

http://www.skyddsjakt.n.nu

 
Ingen bild

Glen

28 januari 2012 20:02

Tack för att du inte bara skriver om pcp-gevär,utan även skriver lite för oss som gillar fjädervapen!
Som sagt tack för en trevlig blogg.

 
Ingen bild

hotshot

28 januari 2012 22:37

!"The Queen bee":

http://www.network54.com/Forum/405945/thread/1325079553/She's+Back,,,+The+FWB+124+Queen+Bee

http://www.pyramydair.com/blog/2008/08/airguns-as-investments-queen-b-fwb-124.html

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 2 april 19:00


Dags för regulatorbyte!     En HUMA-regulator från Holland, tillverkad speciellt för FX Airguns modeller   Så, till sist så tackade regulatorn i min FX Airguns Elite för sig och bössan började läcka ur ventilationshålet. Först försökte j...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se