Airpang

Direktlänk till inlägg 8 januari 2012

80 meter..

Av Johnny Ottosson - 8 januari 2012 10:00


Långa avstånd med kort pipa..


Utan sunshade och med en lös bipod som fotostöd 


Idag var det vindstilla och för denna säsongen ovanligt kallt, dock måttliga -2 grader. Helt perfekt väder för att skjuta lite med andra ord. Idag så laddade jag upp för att skjuta över uppmätta 80 meter med min Elite och dess nu ganska korta pipa.

Elite skjuter bra med det mesta..


Egentligen så hade jag tänkt att skjuta med 4 olika sorter men det blev till slut bara tre eftersom det rent utsakt var svårt för Predator Pellets  att träffa inom en A4 tavla.. Första träffbilden blev JSB King, som alltid presterar bra, sedan blev det Exterminator, som brukar skjuta bättre. Träffbild nummer tre var HN Baracuda och att denna går bra i ett vapen som samtidigt skjuter bra med både Exterminator och King tillhör sannerligen inte vanligheterna eftersom dessa diaboler är så diametralt olika till sin uppbyggnad.

Slutligen så tänkte jag, som sagt, köra Predator men då de hade svårt att hitta rätt så bytte jag till ännu en serie JSB King samtidigt som jag passade på att justera om siktet lite åt höger då den första träffbilden med dessa diaboler gick lite för långt åt vänster.

Trots det bistra vädret så var det ändå trevligt att skjuta lite och åter igen så slås man av hur lättskjuten och förlåtande som Elite är även på långa avstånd. Den kortare tuben gör också att det är lättare att nå till att greppa runt framkanten av tuben när man skjuter för att styra vapnet rätt när det vilar på ett underlag. Trots 400 cc så räcker ändå luften gott till drygt 60 bra skott, exempelvis 20 på åttio meter och 45 på 50 meter. Det är skönt att slippa gå o fylla luft så ofta.. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Anonymus

8 januari 2012 19:01

Synd du inte har oberoende plats från webbhotell så du fick ut hela reklam intäkten det skulle ge dej ett bra finansiellt läge att handla mer luftvapen relaterat.

Johnny Ottosson

8 januari 2012 22:03

Tanken har slagit mig men jag pysslar ju i grunden inte med detta för att tjäna pengar utan för att jag älskar hobbyn och behöver utlopp för min skaparglädje.

 
Ingen bild

Daniel

9 januari 2012 11:31

Riktigt intressanta träffbilder! Tror du att du skulle ha fått bättre med originalpipan? Det tycks vara så att man inte behöver göra avkall på allt för mycket till förmån för ett lätthanterligare vapen, speciellt vid exempelvis jakt.

Skummade igenom Hurricanes hemsida och hittar inte att man kan köpa pipan löst. Frågan om det kommer och vad den kan tänkas kosta.

Johnny Ottosson

9 januari 2012 16:13


Jag vet inte. Originalpipan har gått fler skott och den högre hastigheten som den ger tror jag är gynnsam för precisionen. Det som talar för den kortare, nyare, pipan är att det är en nyare edition av ST-pipan.

Smidigheten är naturligtvis ett stort plus. En pipa tror jag Hurricane kan lösa, gissar att den kostar en tusenlapp någonstans, i blånerat skick (min kom ju in white).

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se