Airpang

Direktlänk till inlägg 6 januari 2012

Utveckling...

Av Johnny Ottosson - 6 januari 2012 16:00


En titt in till det förgångna...

Av någon anledning så skenar alltid statistiken varje gång jag blir bannad på Airgun..


Jag vet inte om ni har upptäckt detta men till vänster på bloggen så finns det en avdelning som heter "Tidigare år" och där kan man se de inlägg som gjordes på bloggen. Detta kan vara en kul nostalgitripp, åtminstonde för mig själv som författade inläggen, där man bland annat kan se väderförhållandena samt olika prognoser/förutsägelser som jag gjorde om diverse ting, exempelvis olika vapenmodellers lanseringstider, deras troliga försäljning och andra spekulationer. Ibland träffsäkert bra och ibland tämligen usla..

För precis ett år sedan så gick Airpang för första gången över 200 unika besökare och jag var storligen imponerad över detta. Nu ett år senare så är en dag med samma mängd besökare nästan en "förlorad" dag. Nu förväntar jag mig minst 200, normalt runt 250 och en bra dag över 300 stycken unika besökare. 

Något som jag därmed fortsätter att förvåna mig över är att bloggen de facto kan dra så många besökare, mitt erbjudande till läsaren är ju ytterst magert, bra ett eller kanske ett par korta inlägg varje dag. Detta då till skillnad ifrån exempelvis ett forum som utan vidare skulle kunna erbjuda ett hundratal fräscha inlägg (o dessutom inte bara om luftvapen) varje dag, därtill från kanske tiotalet olika skribenter. Något för alla liksom.

Trots detta så roterar stora forum som Airgun bara ca 550 besökare/dygnet och LuftvapenInfo runt 850 besökare/dygn. Här borde det finnas möjlighet att ta bra mycket fler besökare, speciellt om man betänker att åtmionstonde Airgun har en arena på engelska.

Just detta för mig in på kärnämnet för detta inlägg. Är det värt att köra bloggen även på engelska? Jag får ständigt påstötningar på de tre stora forumen (GTA, Yellow & Advice) om att ha bloggens inlägg översatta. Detta skulle utan tvekan kunna öka besöksantalet ordentligt men frågan är om det är värt merarbetet? Samma tid och engagemang hade jag ju istället kunnat lägga på att producera ytterligare ett dagligt inlägg på svenska?

I USA så finns det ju redan bra forum med hög kvalité och på en helt annan nivå än de svenska forumen, deras behov av min blogg är därför klart mindre och där tjänar ju Airgun mest som en slags nyhetskanal. Tanken med bloggen var ju ursprungligen att kunna köra informativa artiklar dagligen främst för att guida in nybörjare i vår hobby, något som forumen egentligen borde kunna sköta, men nu känns bloggen lite spretigare. Det hela bottnar kanske i vad jag egentligen vill göra med den, snarare än att bara låta den kanalisera ut all min skrivklåda?


Vad har ni som läsare för tankar och önskemål?


 
 
Ingen bild

Dudda

6 januari 2012 18:24

Läser din blogg samt de två stora svenska forum men även en del märkes specifika från utlandet.

Det är mycket trevlig med informationsutbyten och icke minst från människor världen över och jag tycker därför att du definitivt skall skriva bloggen på engelska för att knyta samman entusiaster än mer världen över.

Om du känner dig bekväm med språket och att skriva på engelska så borde det inte ta någon längre tid.

Dock får jag en känsla av att det finns en del svenskar i vår hobby som av principiella själ skulle motsätta sig en blogg skriven på engelska samt att de finns säkert de som heller inte behärskar språket.

Bara mina tankar men ja, jag säger: GO GET'EM TIGER!

 
Ingen bild

at

6 januari 2012 19:16

Skriv mera om skyddjakt, det lockar alla luftvapen intresserade.

 
Johan

Johan

6 januari 2012 21:03

Ja lite mer om skyddsjakt med luftgevär i Sverige hade såklart varit intressant läsning. Även artiklar om möjligheter för oss svenskar att åka utomlands och jaga med luft. Vad det finns för ställen i Danmark, England osv platser som kör kortjakt, boende möjligheter, priser... Artiklar om hur luftgevär andväns som jaktvapen i andra länder, ex Asien, USA lite om vad som jagas med de större bigbore bössorna som vildsvin mm hade varit intressant läsning...

http://www.skyddsjakt.n.nu

 
Ingen bild

Air

7 januari 2012 15:26

Din Ultra har en del modifieringar nu snyggt.
Jumbo kulorna verkar inget vidare märklig form
på dom.Kanske skulle du prova FX nyare airstripper
med mindre mynningshål så får man lite funktion på
den med blir ju en hel del restluft runt kulan på
en kort pipa.

Johnny Ottosson

7 januari 2012 19:11

Nu har jag inte på den airstrippern just när jag skjuter eftersom både den och FX modell, som jag också har, gör att vapnet smäller onödigt mycket.

 
Johan

Johan

7 januari 2012 19:25

Vilken är den tystaste airstrippern ni provat?

http://www.skyddsjakt.n.nu

Johnny Ottosson

7 januari 2012 19:39

Det beror lite på hur man räknar.

Airstrippers tenderar till att vinkla överskottsluften åt sidan eller till och med bakåt, vilket ökar ljudnivån för skytten.

Längre bort däremot så tenderar de till att få vapnet att låta mindre eftersom spilluften inte följer rakt efter diabolen i lika stor utsträckning.

Min favorit är kapslade airstrippers, som FXs, vilka är inbyggda i ett shoudrör, jag tänkte skriva lite om dessa framöver då jag igår trixade med dem och satte in delar ifrån en riktigt ljuddämpare i dem med ett överraskande resultat..

 
Ingen bild

Seagull.jpg

7 januari 2012 21:42

Egentligen kan du lägga ner bloggen utan att någon nämnvärt skulle bry sig.

Johnny Ottosson

7 januari 2012 22:32

Det tror jag inte. Mitt intryck är att bloggen är mycket uppskattad.

 
Ingen bild

Christofer

8 januari 2012 20:18

Jag skulle bry mig jäkligt mycket ifall han lade ner bloggen, vilket jag hoppas att han INTE gör!

Johnny Ottosson

8 januari 2012 23:48

Jag har ingen plan på att lägga ner bloggen.

 
Ingen bild

kj

10 januari 2012 10:11

den där måsgubben behöver ju inte gå in på din blogg om han inte tycker om den .verkar vara en otrevlig typ .fortsätt blogga

Johnny Ottosson

10 januari 2012 19:26


På sätt och vis tycker jag att du har helt rätt.

Man kan ju inte gilla allt, det man inte gillar får man ju låta bli att läsa.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards