Airpang

Direktlänk till inlägg 29 december 2011

Nya prylar

Av Johnny Ottosson - 29 december 2011 10:00

 
Leverans från Hurricane
 
  Att privatimportera diaboler känns meningslöst med ett sådant sortiment på hemmaplan.. 
 
 
Idag så anlände en trevlig leverans av diverse prylar ifrån min hovleverantör Hurricane, den i särklass mest välsorterade återförsäljaren av luftvapenrelaterade prylar i hela Norden och i synnerhet då det gäller ammunition.
 
Förutom två sedvanliga askar med Exterminator så köpte jag även en ask med HN Rampoint samt en ask med Crow Magnum samt en tubventil.
 
Varför tubventil då? Jo, jag är skyldig en annan entusiast en sådan ventil och har lyckas förlägga den jag egentligen skulle skicka. Därav att jag fick krypa till korset och köpa en splitt ny som ersättning till honom..
 
Med HNs lite udda diaboler så tänkte jag skjuta lite i min Elite. Det har ju alltid påståtts att spetsdiaboler skjuter dåligt och i synnerhet på längre avstånd. Sporrad av goda resultat för Predator Pellets så tänkte jag pröva om detta är en sanning som håller eller om även Ram Point kan förmås att prestera bra i den lite udda Elite. Just Elite har ju den obestridliga fördelen av att sakna en transferport i själva pipan och detta kanske är en fördel när man skjuter kantformade diaboler som Ram Point eller Crow Magnum. Endast en test kan ju avgöra detta.
 
Notera även de fula men informativa askarna som HN använder numera, här står i tur och ordning antalet diaboler i förpackningen, vikten (både i grains och gram), kalibern, rekomenderad minimienergi från vapnet samt hur fabriken klassar diabolens lämplighet i fråga om precision och långhållsprestanda.
 
Mycket trevligt och något som övriga tillverkare borde efterfölja, nu återstår bara en mindre klinisk och snyggare grafisk design, här ser man tydligt hur före sin tid som Beeman var.
 
   En av de snyggaste grafiska designer som finns på en diabolask och dessutom föredömligt informativ.
 
Beeman valde en tecknad bild på själva diabolen och tecknade bilder har alltid ett betydligt högre estetiskt värde än fotografier. Tänk bara på de gamla Hobbex-katalogerna som alltid var tecknade. Tyvärr så fanns inte diabolvikten angiven, vilket naturligtvis är en klar nackdel men istället så hade man en omtänksam fras där köparen uppmanas att skjuta försiktigt och tänka på säkerheten. Idag har även Beeman uppdaterat grafiken och deras nya askar ser ut på följande sätt:
 
Fulare, om än inte lika fula som Euro-grafiken, men klart bättre med vikten utskriven.
 
Här finns Beemans klassiska typsnitt kvar men tyvärr har sigillet (The Beeman Seal of Approval) försvunnit och därmed även björnen som klättrar uppför trädet. Mer praktiskt men mindre karaktärsfullt och en tydlig markör att Beemans inte längre är vad de än gång var. Numera så ser askarna, både HNs och Beemans, betydligt billigare ut och symboliserar därmed 2010-talets klara trend att präglat av lågkonjuktur förbilliga produktionen av gamla tidlösa klassiker. En utveckling som åtminstonde jag skulle kunna tänka mig att vara helt utan.
 
 

 
 
Ingen bild

Jazz

29 december 2011 12:51

GOd fortsättning på dig Johnny. Nu blandar du i hop päron och äpplen.
2200 är priset för en Theoben påfyllning tillsammans med regulator för skjuttrycket. Dvs om du jämför med tex Fx så kostar väl regulatorn 1100 + var du säger påfyllningen 800 så då blir kostnaden för Fx 1900 och Theoben 2200. Visst är det skillnad men inte så mycket som du påstår.
Sedan håller jag med om att det är förbannat dyrt då de i Lettland gör en regulator för 700kr.

Johnny Ottosson

29 december 2011 19:56

Tack detsamma. Den kit som jag fanns på den Mk II som jag lånade förra året hade bara snabbfyllning och manometer för den facila kostnaden av drygt 2000 kr. Den hade ingen regulator.

 
Ingen bild

Jazz

29 december 2011 12:55

Måste klarlägga till för de som inte vet det. Påfyllningen sitter ihop med regulatorn på Theoben. Det går att köpa lös påfyllning utan regulator för ca 1100

 
Ingen bild

MG

29 december 2011 16:22

Fin Ventil!

Johnny Ottosson

29 december 2011 19:54

Jag hoppas att den kommer den nye ägaren till glädje. Den är postad idag och bör vara framme i morgon.

 
Johan

Johan

30 december 2011 00:38

På tal om hålspets diaboler så var jag förbi en handlare igår och tittade på "Gamo Expander". Har aldrig sett sämre kvalitet, alla dioboler hade olika form och skeva var dom med gjutskägg. Hur kan dom få sålt så dåliga kulor för nästan samma pris som ex FX...?

http://www.skyddsjakt.n.nu

Johnny Ottosson

31 december 2011 15:56

Jag har bara prövat Gamo Hunter med kaliber 25 och de var sällsynt usla i sin finish, de sköt uselt och var väldigt smutsiga.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards