Airpang

Direktlänk till inlägg 6 december 2011

Vintersäsong

Av Johnny Ottosson - 6 december 2011 10:00


Storm och regn


Det gäller att ha ytterdörren låst... 


Vad gör man när man inte har vädret på sin sida? Jo, då får man skjuta inomhus eller kanske innefrån och ut? Jag har 8 meter inomhus och kan lägga till 4 meter för min altan vilket gör totalt 14 meter där dock de sista 4 metrarna går utomhus och riskerar att utsätta projektilen för vinden. Idag hade vi runt 12-13 m/s.

Vyn från skjutplatsen med ryggen mot ytterdörren


När huset tar slut så tar altanen vid..


När skjutplatsen var ordnad så tog jag ut mina tre veteranvapen för att skjuta dem i tur och ordning. En tavla vardera om 5 skott och utfallet för detta blev som följer:

Haenel 300

Min Haenel är i särklass mest effektsvag och träffarna föll förbluffande långt ner jämfört med inskjutningsavståndet på 8 meter i källaren där den sköt rakt på. Som synes så drog träffarna av lite åt höger, vilket var vindriktningen utomhus. Notera även de ojämna skotthålen i den kraftiga kartongen som måltavlan består av, det är inte jättemycket kraft kvar precis ute vid 14 meter med den här bössan.

Diana 23

Även för den lilla Dianan så drog vinden av åt höger, dock inte lika mycket. Notervärt här är ett hål som är avlångt, alltså där diabolen har kantrat och slagit i med långsidan. Troligtvis så är även vinden skyldig till detta.

Diana 25

Bössan som jag skjuter med på den första bilden i dagens inlägg sköt, som väntat, bäst. Med sin högre utgångshastighet så var avstånd och vind inte ett lika stort bekymmer. Faktum är att jag förmodligen siktade lite högre än nödvändigt, kanske omedvetet påverkad av de låga träffbilder som jag erhöll med de andra två vapnen. Här fick jag två skott högt medan de övriga tre träffade på förväntad plats med tanke på avstånd och att jag sköt med öppna riktmedel. 

   





   


 
 
Ingen bild

Jodre

6 december 2011 12:03

8+4=14?
Det är med sådana glädjemätningar du presterar resultat ;)

Johnny Ottosson

6 december 2011 19:55

Jaja...

Det blev lite felräknat där.

 
Ingen bild

Max54

6 december 2011 16:26

Jag ser att du anlitat samma inredningsdesigner som dekorerade FX-fabriken....

Johnny Ottosson

7 december 2011 20:28

1970-talet präglas av tidlös estetik, eller hur?

 
Ingen bild

Syren

6 december 2011 20:37

Stackars Orkidé

Det ser inte speciellt säkert ut med trappa och genom dörröppningar där någon plötsligt kan komma.
Om man skall tänka på säkerheten så skall man ju ALLTID ha fri översikt över omgivningarna så att man i varje ögonblick VET att ingen KAN komma i vägen :-)
Säkerhet framför allt är mitt motto! :-)

Johnny Ottosson

7 december 2011 20:27

Självfallet så skjuter man bara så här man är helt ensam hemma.

 
Ingen bild

zeke-cool

6 december 2011 23:21

Johnny du ser ut som att du lagt på dig några kilo de senaste åren! Vad säger tanten om ditt skytte från den skjutplatsen fönsterbågar och andra inredningsdetaljer lär ha en osäker framtid!

Johnny Ottosson

7 december 2011 20:25

Noterade också det fotot, det är faktiskt bara skjortan som har dragits upp ur byxorna lite och som säckar ner..

Man får ju träffa rätt, svårare är det inte.

 
Ingen bild

Daniel

7 december 2011 09:36

Varför så många elaka påhopp mot Johnny? Är det något gammalt groll jag missat eller är det felmedicinerade personer som bråkar?

Johnny Ottosson

7 december 2011 20:26

Äh..

Det är ingen fara, jag har varit med om värre.

Men tack för omtanken.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skapa flashcards