Airpang

Direktlänk till inlägg 4 oktober 2011

Att borra ett hål...

Av Johnny Ottosson - 4 oktober 2011 19:00

 

Att få saker rätt..

  Nu på rätt plats...men en rätt dålig bild..


Inget är så svårt som att mäta rätt med ögonmått sägs det och detta är jag benägen att hålla med om efter dagens fadäs. Efter att ha borrat och betsat hålet för hammarfjäderjusteringen så var det idag dags att testa den. Dock så lyckades jag inte få skruvmejseln att greppa bakstycket så därför lyste jag in i hålet med en LED-lampa bara för att få se - skruven som fäster kolven..?!?

Efter att ha kontrollmätt så visade det sig att jag naturligtvis hade borrat justerhålet för lågt, lägre än bakstycket till hammarhuset. Till råga på allt så kunde jag också konstatera att man på insidan av kolven har en markering för centrum av hammarhuset, troligtvis någon fabriksmonteringsteknisk detalj.

Sålunda blev det till att borra en gång till, men den här gången så lodade jag upp ordentligt med vattenpass och liknande varpå hålet inte bara hamnade på rätt plats utan även blev helt absolut rakt. Återstod var bara att fixa det felaktiga, lägre, hålet. Lösningen blev Plastic Padding Kemisk Metall. Efter att ha gjort en liten pyts så var det en smal sak att fylla upp hålet med den trögflytande sörjan och sedan vänta på att det härdade - o hårt blev det.

Väl härdat så putsade jag av ytan och fick sedan använda min Demel för att skapa strippling på lagningen. När detta var klart svartbetsade jag det hela och lagningen blev därefter bokstavligt talat osynlig.

Nästa fundering är vad jag ska göra med det nya, korrekta, hålet? Antingen så behåller jag det som det är, då kan jag med hjälp av en skruvmejsel ställa om hammarfjäderns förspänning utan problem.

En annan lösning är att limma in en gängad möbelhylsa och sedan sätta dit en justerskruv med fingervänligt huvud. Igenom att putsa till spetsen på en sådan justerskruv med min Dremel så kan jag ju spetsa den som klingan på en spårskruvmejsel så att den passar direkt in i bakstyckets skruvmejselspår.

Då får jag en riktig extern ställskruv, precis som på Crosman Discovery har som tillval ifrån eftermarknaden. Vi får se hur det blir och hur det kommer att fungera i verkligheten.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 juli 23:00

En aldrig sinande utveckling..     I begynnelsen var FX2000.....i alla fall för dagens FX Airguns AB För någon vecka sedan så skrev jag lite om hur imponerad jag är av utvecklingen hos FX Airguns och när den här typen av lovord haglar öve...

Av Johnny Ottosson - Söndag 7 juli 16:30

Gammalt gevär - nya diaboler...     JSB pressar ständigt gränsen för vad som är möjligt - till gagn för alla entusiaster!   Efter många om och men så begav jag mig äntligen iväg till min skjutplats för att pröva de JSB Heavy Mk2 som jag...

Av Johnny Ottosson - Lördag 6 juli 21:00

    Den iranska vinden!     Air Arms Shamal var ett mycket viktigt vapen i utvecklingen av dagens moderna PCP.   I mitten av 1980-talet så ägdes varumärket Air Arms av Bob Nicholls genom sitt företag NSP och direktören för den här verk...

Av Johnny Ottosson - Måndag 1 juli 19:00


  Globaliseringen!     I april 2001 så köpte jag mitt första PCP från FX Airguns - ett litet företag med ett enda vapen i sortimentet.   På det svenska luftvapenforumet så går det just nu en intressant tråd om huruvida FX Airguns har "g...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se