Airpang

Direktlänk till inlägg 4 oktober 2011

Att borra ett hål...

Av Johnny Ottosson - 4 oktober 2011 19:00

 

Att få saker rätt..

  Nu på rätt plats...men en rätt dålig bild..


Inget är så svårt som att mäta rätt med ögonmått sägs det och detta är jag benägen att hålla med om efter dagens fadäs. Efter att ha borrat och betsat hålet för hammarfjäderjusteringen så var det idag dags att testa den. Dock så lyckades jag inte få skruvmejseln att greppa bakstycket så därför lyste jag in i hålet med en LED-lampa bara för att få se - skruven som fäster kolven..?!?

Efter att ha kontrollmätt så visade det sig att jag naturligtvis hade borrat justerhålet för lågt, lägre än bakstycket till hammarhuset. Till råga på allt så kunde jag också konstatera att man på insidan av kolven har en markering för centrum av hammarhuset, troligtvis någon fabriksmonteringsteknisk detalj.

Sålunda blev det till att borra en gång till, men den här gången så lodade jag upp ordentligt med vattenpass och liknande varpå hålet inte bara hamnade på rätt plats utan även blev helt absolut rakt. Återstod var bara att fixa det felaktiga, lägre, hålet. Lösningen blev Plastic Padding Kemisk Metall. Efter att ha gjort en liten pyts så var det en smal sak att fylla upp hålet med den trögflytande sörjan och sedan vänta på att det härdade - o hårt blev det.

Väl härdat så putsade jag av ytan och fick sedan använda min Demel för att skapa strippling på lagningen. När detta var klart svartbetsade jag det hela och lagningen blev därefter bokstavligt talat osynlig.

Nästa fundering är vad jag ska göra med det nya, korrekta, hålet? Antingen så behåller jag det som det är, då kan jag med hjälp av en skruvmejsel ställa om hammarfjäderns förspänning utan problem.

En annan lösning är att limma in en gängad möbelhylsa och sedan sätta dit en justerskruv med fingervänligt huvud. Igenom att putsa till spetsen på en sådan justerskruv med min Dremel så kan jag ju spetsa den som klingan på en spårskruvmejsel så att den passar direkt in i bakstyckets skruvmejselspår.

Då får jag en riktig extern ställskruv, precis som på Crosman Discovery har som tillval ifrån eftermarknaden. Vi får se hur det blir och hur det kommer att fungera i verkligheten.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards