Airpang

Direktlänk till inlägg 10 september 2011

Ännu en film..

Av Johnny Ottosson - 10 september 2011 15:45


En film med Royale 400

 

Idag testade jag filmriggen med Royale 400 för första gången men resultatet blev bara lite sisådär. Kameran hade enorma problem att fokusera igenom Leupolds optik och det kräves massor med störande småjusteringar för att få vettig bild. Här var Night Stream helt klart betydligt enklare att jobba med.


Här kommer en utklipp ur filmen taget med slowmotion, ungefär 12% av ordinarie hastighet, vilket är max som min kamera verkar klara av:


Royale 400 på 80 meter...

 

En fördel var dock att de höga fästen som jag har på Royale, jämfört med medium på Elite, är betydligt enklare att använda ihop med kameran. Något som däremot inte framgår är hur mycket bättre bild man får på filmen jämfört med den bild som jag själv ser igenom kamerans LCD-skärm. Detta gör förvisso att filmen faktiskt blir bättre än vad man tror när man filmar men det är grymt svårt att skjuta igenom att sikta med en LCD-skärm på ett par decimeters avstånd ifrån ögat.


En annan sak som jag också har lärt mig är hur tidskrävande det är att trixa med filmens efterarbete. Först ska filmen konverteras ifrån kamerans format till AVI, detta eftersom Movie Maker inte hanterar kamerans originalformat. I samband med konverteringen så kan jag även beskära bilden för att bli av med den svarta ringen runt bilden ifrån kikarsiktet.


Konverterad och klar så ska filmen in i Movie Maker där jag kan ändra hastighet på uppspelningen, lägga till för- och eftertexter samt eventuella ljudeffekter. Det går även att zooma delar av bilden men det har jag inte fått ordning på ännu.


Slutligen så ska filmen laddas upp på Youtube och därefter länkas in till bloggen på ett funktionellt sätt. Jag räknar med runt en timmas arbete för att få fram en filmsnutt som ovan och då har jag ändå inte trixat med ljussättning, ljudeffekter, zoomning och liknande. Kul är det dock, även om det tar en massa tid.


Målsättningen är att ta med riggen på jakt med luftvapen klass IV under nästa säsong och se vilken typ av film som man kan göra av detta. Fredrik är just nu nere i Afrika (!) med ett par hemliga prototyper på nästa års lineup och det vore kul om man kunde dokumentera dessa vapen, när de kommer i produktion, med en livekamera.


Likaså vore det kul att ta med kamerariggen på någon av våra HFT-tävlingar för att kanske gå en runda med kamera och föreviga lite olika banor igenom ett förstapersonsperspektiv. Med bättre upplösning och slowmotion så kan man ju om inte annat lätt avgöra vad som var plåtträff eller inte....


Apropå detta - glöm nu inte tävlingen i Onsala på lördag!


De första väderprognoserna talar om strålande sol ifrån molnfri himmel, +15 grader och bara 1-2 mps vind. Perfekta förhållanden för en hösttävling med andra ord!


 
 
Ingen bild

Johan

10 september 2011 20:13

Du får gärna skriva mer om FX i klass 4... Har väntat länge på detta!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards