Airpang

Direktlänk till inlägg 23 juni 2011

I väntans tider...

Av Johnny Ottosson - 23 juni 2011 20:30

 

 

Licenshandläggningstid i Västra Götaland


Jag lämnade in en licensansökan 110527 och ringde idag för att kolla läget. En mycket trevlig kvinnlig handläggare berättade då att man för närvarande ligger efter och att man har "beredningsärenden till och med 12 maj", detta innebar i klartext att alla ärenden som inlämnades innan 12 maj har idag tilldelats en handläggare varpå handläggningstiden har påbörjats. Den beräknas till mellan 8-10 veckor.

Mitt ärende bör börja beredas någon gång i början av juli då de börjar handlägga ansökningar inlämnade under resterande av maj månad. Jag kan vänta mig att handläggningen pågår under minst 8 veckor vilket betyder hela juli och hela augusti, med reservation för att allt tar lite längre tid i juli då man har en ännu mindre bemanning. Om jag räknar med 10 veckors totaltid, vilket hon bedömde som rimligt, så borde jag få min licens i mitten av september.

Jag frågade lite försynt vad hon trodde om nya licenser inför älgjakten i oktober och då påpekade hon att NU var hög tid och snart är det försent om man vill ha ut sin licens till oktober. Jag har ändå sökt under lågsäsong (senvår), min ansökan avser ett vapen av samma typ som jag redan har licens på och ansökan är komplett och korrekt med föreningsintyg och allt annat. Ett vanligt standardärende med andra ord. Hade jag däremot sökt på en förstalicens eller något udda vapen osv så hade väntetiden blivit ytterligare längre.

Så, bor ni i Västra Götaland, så lär ni inte få ut någon ny licens till bockjakten men till älgjakten så finns det fortfarande en liten chans om man skyndar sig riktigt ordentligt.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Jazz

23 juni 2011 21:28

Shit Johnny nu har du kluddat, så det blir ingen Licens på Eliten. De måste ha läst din blogg. Jag är inne på min femte lic nu hittils i år. Men Ok jag är snäll och skötsam.

Johnny Ottosson

23 juni 2011 22:43

Hehehe...

Det är nog snarare så att du söker i ett annat län.

 
Ingen bild

jodre

24 juni 2011 02:59

Det finns ju en viss orsak till att vissa säljare på blocket vänligt men bestämt tackar nej till intressenter ifrån Göteborg.
Dock ser du väl du som är sådan licensförespråkare till att lämna tillbaka bössan fram tills
att du får licensen för man får ju inte låna längre än två
veckor och vid enstaka tillfällen.

 
Ingen bild

MrBlarren

24 juni 2011 09:21

Det är f-n i mig otroligt sitter handläggaren och trummar på papperet i 8-10 v innan man bestämmer sig för att antingen bevilja eller neka licens ?
och vad kan den totala kostnaden för detta bli ? inte billigt iaf och då kan jag känna vill jag som skattebetalare vara med och betala denna galenskap? personligen tycker jag väl att mer än 1 arbetsdag skall ju inget ärende behöva ta om man ingivit alla handlingar som efterfrågats och saknas något så skall handläggaren bara returnera ansökan till den sökanden för komplettering och denne hamnar sist i kön igen så att okompletta ansökningar inte inkräktar på handläggarens tid

 
Ingen bild

Thomas

24 juni 2011 11:55

Jag fick vänta 9 veckor på en luftvapenlicens i början av året.
Den andra lämnade jag in för drygt 6 veckor sedan och jag har fortfarande inte hört något.

Så sköts licensansökningarna av polisen i Stockholms län...

 
Ingen bild

Tomten

24 juni 2011 15:11

Som vanligt är Skåne i särklass. 4 arbetsdagar efter inskick, ringde handläggaren och berättade att licens/tillstånd skickas innan midsommar helgen, men beklagade att jag inte har den i min hnd föränn efter helgen. Givetvis berömde jag både myndigheten och den trevliga kvinnliga handläggaren.

 
Ingen bild

Silwer

26 juni 2011 02:46

Hade du tänkt jaga älg?

eller vad var relevansen för det?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Lördag 15 aug 13:00

  Go Vintage!      Riktigt gamla saker är också roliga, här tavlor från 60-talet, ammunition från 70 talet och kniv från 50-talet..   Så, då har jag till slut fått ihop min lilla BSF och dessutom skjutit in lite för att allt ska ha hunnit...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 5 aug 20:00

  En liten renovering..      Till sist så blev den färdig men den är lite mörkare i verkligheten..   De senaste dagarna så har jag grejat lite med stocken till min BSF-30. Trots att mekaniken är i helt perfekt skick som nytt så har tyvär...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 aug 16:00

Fjäderfröjd?   En gång i tiden så var dessa luftvapen oftast den första kontakten med skjutvapen överhuvudtaget... Ett vanligt argument som många fjäderfantaster gärna framhåller är friheten hos sina val.   Det är enkelt att bara ...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 aug 15:00


  Crosman Kratos!     Tidlöst vacker - för många i min generation är det så här ett klassiskt PCP ska se ut! I dagarna så har Crosman presenterat sin nya Kratos med en prislapp om blott $699 USD. En tidlös retromodell i samma form som T...

Av Johnny Ottosson - Måndag 22 juni 20:30

    Tävlingar i Corona-tider     Jag fick en fråga häromdan om huruvida det är några tävlingar i Field Target överhuvudtaget den här säsongen. Dåligt uppdaterad som jag är på tävlingsfronten så besökte jag genast Field Target Sveriges hemsi...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

863 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se