Airpang

Direktlänk till inlägg 5 juni 2011

Mycket trevligt.....

Av Johnny Ottosson - 5 juni 2011 10:00


Elmia 2011


   Montern från FX Airguns


Idag gick en av de riktigt stora begivenheterna under skytteåret här i de södra delarna av Sverige av stapeln, nämligen Elmiamässan i Jönköping. Förutom diverse krutvapen, mollskinnstomtar och annat gäsp så fanns det en hel del intressanta saker för oss som gillar alternativa skjutvapen, med tonvikt då på bågskytte och luftvapen.

Som vanligt så var FX Airguns närvarande med en stor fin monter och även Fondprodukter hade sin sedvanliga generöst tilltagna hörna, som i år var mer välmatad än någonsin.

Som på alla stora och viktiga mässor så passade man även på att presentera lite heta nyheter och detta hade både FX och Fondprodukter på reportoaren. Idag ska vi börja med att kolla lite på FX Airguns och under dagarna framöver så ska vi köra ett helt separat inlägg om Fondprodukter som nu verkligen är på G...

Den första intressanta nyheten var FX Airguns Biathlon som är ett skidskyttevapen vilket baseras på Typhoon-plattformen. Unikt för denna modell är lådan med dess straight-pull-mekanism som går rakt bakåt, istället för med en S-led som Cyclone-serien. Här kommer en kort video som visar hur den repeteras:


En intressant repeteringsform

Här kommer lite vanliga bilder som även visar den unika tävlingsinspirerade stocken, vilken också är speciell för just FX Airguns Biathlon:


   FX Airguns Biathlon (nedre raden)

 

   Närbild på repeteringen


Förutom FX Airguns Biathlon så presenterades även helt nya FX Airguns Gladiator Mk II, som numera baseras på Royale-plattformen, även den. Här finns det upp till 500 + 250 = 750 cc luft och kombination med Elites regulator så kommer antalet skott per fyllning att bli extremt - räkna med bortåt 130-140 skott om vi förutsätter kaliber 25, spridning inom 15 fps och runt 70 joule!


Notera att detta är ett preproduktionsvapen med Royales märkning på blocket..  

Förutom den extrema luftvolymen så har den är modellen också samma suveräna helshroud som Independence och med tanke på hur tyst min egen Elite går med samma drivkälla och bara en halvshroud så kommer många att bli mycket imponerade av ljudnivån från Gladiator Mk II.

Detta måste vara ett perfekt jaktvapen för den som skjuter mycket, behöver ordentligt med effekt och som inte vill släpa med sig dykarflaskor eller handpump ut i fält.

   Nya Varminter, översta raden

En annan trevlig nyhet som visades live var Varminter, Verminator Mk II. Detta vapen är utrustat med en helt unik delbar shroud samt en fartomställare. Här har vi alltså precis samma starka sidor som föregångaren men med en effektiv laglig shroud samt en betydligt mer gedigen repeteringsmekanism. Även detta ett drömvapen för skyddsjägaren om denne företrädelsevis arbetar inomhus. Givetvis levereras den också i en diskret attachéväska som är perfekt för den som färdas kollektivt till sin skjutplats.

Marcus (vänster) och Robert (höger) från Fondprodukter kom över...

 
 
Ingen bild

Björn Eriksson

6 juni 2011 00:52

Du råkade inte få veta om/när Verminator mk2 kommer ut på marknaden? och pris för den delen...

Johnny Ottosson

6 juni 2011 10:25


Den bör inte vara långt borta alls, prisläget har jag ingen aning om men det bör vara i närheten av nuvarande Verminator.

Jag ska höra med Fredrik nästa gång jag pratar med honom och återkommer i frågan.

 
Ingen bild

Benny

4 december 2011 11:25

Något nytt i denna fråga?

Johnny Ottosson

4 december 2011 13:56

Japp.

Varminter, som får namnet Verminator II, är till vissa, rätt stora, delar omkonstruerad och kommer att bli väldigt fräck.

Ett preproduktionsexemplar kommer till mig i mellandagarna/tidigt januari för en stor artikel i Vapentidningen.

Detta kommer att bli ett kompromisslöst skyddsjaktsvapen med finesser för detta som inte finns på övriga produkter ifrån FX Airguns, eller naturligtvis också inte den övriga marknaden heller.

 
Ingen bild

HD

29 februari 2012 12:20

Vilka finesser innebär detta?

Johnny Ottosson

29 februari 2012 19:06

Främst den repeterbart demonterbara pipan som inte kräver verktyg och som enkelt kan ersättas med en längre dito för skytte över längre distanser.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards